Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smorio si sa Emiratima, tamo nemas 20% porez na 500$ to dodje ta razlika, ne znam sta ti je cudno, ko ima kupice ko nema gledace :D

Mogli bi da ti plate za reklamu...na udarnoj temi. :D
@PanonskiNS zovi ih ponovo...

Jazavče, ti li si? :D Vidim već da jesi po konstrukciji rečenice :D Hoće li biti 16ti ljubilarni ban za 3 dana? :D

Smorio si sa Emiratima, tamo nemas 20% porez na 500$ to dodje ta razlika, ne znam sta ti je cudno, ko ima kupice ko nema gledace :D

Mogu dobiti popust 10% na 5 komada, 13% na preko 10 komada. Gledam čisto kao investiciju. 50 eur x 10 komada, 500e . I opet ljudima jeftinije, nego u komšiluku...

Poslednja izmena:
Trebaće ti još jedan kofer, koji nikako neće biti sumnjiv.

Verovatno sa Svrbišom, Češkom, Vuk40 :). Očekujem i Marti da napiše jedan post i onda da nestane u tami bana još jedan klon. Mislim ne želim, nego na osnovu iskustva očekujem.

Ovo je 100 ladno 100e skuplje nego ovde u Emiratima. Ako mađari budu bili 50ak eura jeftiniji, opet mi se isplati da uzmem ovde za recommended AMD cenu. Još mogu dobiti popust na količinu :D

Nije ovo toooliko lose. Bukvalno na ove usd cene http://i.imgur.com/l9dZFt8.jpg dodato 15-18%. I naravno izrazeno u evrima (pa dinarima). :D Znaci preko "Madjara" ce biti korektno.

Jazavče, ti li si? :D Vidim već da jesi po konstrukciji rečenice :D Hoće li biti 16ti ljubilarni ban za 3 dana? :D

Vuk40 bre, kakav jazavac, dovoljno ti da odes u Windows OS podforum i skontas. :d

Poslednja izmena:

Jeste, treba ovo prokomtarisati.

Oduvek pricao, da itekako postoje igre koje mogu da profitiraju od vise jezgara. Zbog toga sam i odradio one testove HT ON vs HT OFF gde se pokazalo da itekako profitiraju I7 procevi u odnosu na I5 proc., cak i sa virtualnim jezgrima.

U tom smislu, ovi testovi me ne iznenadjuju i mogu biti dosta objektivni i vrlo realni u gamingu. Recimo, ovde u WD 2 igri na oba sajta su dobili dosta bolji fps sa Intel 8c\16t procesorom, nego sa 4c\8t procom.

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#diagramm-watch-dogs-2-fps
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-2-test-gpu

Cak se u ovim testovima moze videti da i 6c\12t procevi imaju boost u odnosu na 4c\8t proceve. U tom smislu, AMD novi 6c\12t procesor moze biti 'iznenadjujuce' dobar i vrlo dobro parirati nekom I7 7700K procu.

Videcemo vrlo brzo kakvo je stanje, po svemu trebalo bi da bude vise nego odlicno, ako je tacno sve ovo sto je dosad izaslo kao informacija.

Poslednja izmena:
Kasnije neki apu-ovi ce biti 2/4, samo pitanje koja ce cena njima biti ako je taj iGpu dobar.

Realno, ako naprave stvarno solidan iGpu da moze da se igra dota,csgo,lol i slicne igre na njemu, bice to pravi pogodak.

Da bude po snazi kao r7 250, 650 i slicnih grafika kakvih trenugno nema u ponudi ni od jedne firme. Videcemo koliko je moguce tako nesto.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

"Natural progression of cognitive dissonance for Ryzen.

Passmark means nothing > Sisoft means nothing > 3dMark means nothing > WE WANT CINEBENCH > Cinebench means nothing > i'll wait for WoW benchmarks > only 4 cores matter > pentium for $60 > %@*^ AMD i'm jumping off a bridge"

Taktovi. Nije jos zvanicno potvrdjeno ali..

23084054476l.jpg

Taktovi. Nije jos zvanicno potvrdjeno ali..

23084054476l.jpg

Po meni ovde ce best buy biti ovaj 1600x. Mozda do kraja kada se ovi procesori pojave resim da utopim ovog mog intela pa konacno predjem na amd pa se vratim popuno u crvene. Samo je pitanje koliko ce kod nasih dobavljaca iz madjarske biti ovaj model ili cu mozda kolegu cimnem da mi ga donese iz emirata posto vidim da je tamo cena sasvim normalna za razliku od ovih nasih derikoza.

U čemu je problem sa cenama kod nas? 499$ plus PDV je 600$ što je 70200 din, a oni prodaju za 73000. Više nego OK.

Pa zar im nije dosta sto ce da dobiju PDV (pare daj vladi) nego jos moraju i preko toga da strpaju u dzep? Alavoj bagri nikada dosta para, nazalost njihovu alvost niko ne moze da nahrani.

Nije strasno. Razlika je nekih 50-tak evra u odnosu na zapadno trziste (Nemacka) i imas domacu garanciju.
Svakako ko uzima procesor iz tog najviseg ranga razume se da ima novac za takav standard.

Jeste, treba ovo prokomtarisati.

Oduvek pricao, da itekako postoje igre koje mogu da profitiraju od vise jezgara. Zbog toga sam i odradio one testove HT ON vs HT OFF gde se pokazalo da itekako profitiraju I7 procevi u odnosu na I5 proc., cak i sa virtualnim jezgrima.

U tom smislu, ovi testovi me ne iznenadjuju i mogu biti dosta objektivni i vrlo realni u gamingu. Recimo, ovde u WD 2 igri na oba sajta su dobili dosta bolji fps sa Intel 8c\16t procesorom, nego sa 4c\8t procom.

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#diagramm-watch-dogs-2-fps
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-2-test-gpu

Cak se u ovim testovima moze videti da i 6c\12t procevi imaju boost u odnosu na 4c\8t proceve. U tom smislu, AMD novi 6c\12t procesor moze biti 'iznenadjujuce' dobar i vrlo dobro parirati nekom I7 7700K procu.

Videcemo vrlo brzo kakvo je stanje, po svemu trebalo bi da bude vise nego odlicno, ako je tacno sve ovo sto je dosad izaslo kao informacija.

6c\12t imaju prednosti u manje od 5% aktuelnih igara, u ostalih 95% aktuelnih igara ne mogu da se nose sa 4c\8t procesorima na 4.8-5Ghz. Vaga je jednostavna :)

Poslednja izmena:
Cena je kod nas za manje od 10% nego u De za ove sto sad izlaze, sto je normalno s obzirom na to koliko je to trziste vece od naseg.

A i ovo su samo cene u jednoj radnji kod nas i to je radnja koja definitivno ne vazi za jednu od radnji sa boljim cenama, polako..

A kod nas sve puno radnji sa boljim cenama, na svakom cosku.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

U odnosu na ovu pomenutu radnju, da, ima vise radnji koje imaju bolju cenu od njih za veliku vecinu ponudjene robe.

Pa zar im nije dosta sto ce da dobiju PDV (pare daj vladi) nego jos moraju i preko toga da strpaju u dzep? Alavoj bagri nikada dosta para, nazalost njihovu alvost niko ne moze da nahrani.

US cene se nikad ne najavljuju sa porezom, jer se porez tamo određuje na nivou države (i grada), a ne federacije.

Tako da je ovo u winwinu fantastična cena. Faktički 2000 dinara iznad prerporučene za US.

Poslednja izmena:
eшшi.rs je najbolji sa cenom kolko ja znam, ali opet je to zanemarljivo jeftinije...

Aktuelni 4c\8t procesori dostižu 4.8-5Ghz. Ovo nisu aktuelni naslovi, već 2-3 aktuelna naslova od 20-tak aktuelnih naslova.

Ovo me podseća na dx12 i vulkan priče od prošlog leta, a eto što se toga tiče nismo daleko odmakli od Doom-a i Ashes :d

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Vidim ja da cu opet na amdeku :)

Sent from my NX505J using Tapatalk

U odnosu na ovu pomenutu radnju, da, ima vise radnji koje imaju bolju cenu od njih za veliku vecinu ponudjene robe.

Ne bih isao tako daleko. Ima razlika u cenama u svim proizvodima ali nisu velike, to je i bila poenta mog prethodnog posta. Za skuplji hardver od 500-2000 din u odnosu na njihovog velikog brata. Mogucnosti placanja su definitivno najbolje u tim bratskim firmama, bar za mene.
Salu na stranu, R7 1700x cene su odlicne, ako je on 58000 to je oko 465e sto je sasvim korektno u odnosu na evropske cene, daleko bolje od 430e za I7 7700k koji se u EU nadje za 370e, nisam siguran da ce i madjari moci mnogo bolje. Samo da nas ne ogule za ploce (znam, znam ja samo o plocama)

Evo i ja da se oglasim.

Šta reći, ovo je očekivano sasvim. Samo jos neke sitnice se još ne znaju ali to je to.

Biće ovo izuzetna pobeda za sve nas, a poraz za Intel i njegovu politiku cena.

Eto, oglasio sam se. Kralj kosta10. [emoji14] [emoji14]

P.S. Već me izuzetno zanima šta će se na ovo još poboljšati kod Zen+ arhitekture. Verujem da će moći ponovo veliki korak da naprave, moguće 20 % u odnosu na sadašnji Ryzen.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno