Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
592de8290df6.jpg

Ipak najjaci ryzen 5 ima iste taktove kao najjaci ryzen 7

3,6/4 ghz
Taj je i najzanimljiviji, i7 7700k ubica. Ovaj pomenuti R5 1500 ima nizi takt od I5 2500.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Ako neko bude išao odavde do Mađarštine kolima u AMD pazarenje, nek se javi da delimo čorbu.

Da li 4GHz za 1600x nije xfr?

Kod brace hrvata cena u pretprodaji 598 evrica za 1800X. Tako nesto i kod nas.

Mene trenutno samo zanima thirdparty test.

To na stranu (pošto sam deo PC Master race i ujedno console peasant:d ) više mi je intersantija potencijalna implementacija ryzen based APU čipa u sledećoj generaciji konzola, koja će verujem iskočiti vrlo brzo...Nadam se 2019.

Zamislite neki novi dual 8 core čip u PS5ici sa nekom vega grafuljom kako gura neki novi PS VR 2.0 :)
Ali ce onda kostati 1000+ e, sto definitivno vise ne prolazi.

ranije sam gledao vrtile su se price da ovaj R5 1600x trebao doci sa 3.3-3.7ghz taktovima, sad je zvanicno 3.6-4ghz to je vec ozbiljan takt, mozda su zato i odgodili izlazak R5 i R3 procesora da jos malo podignu taktove, daleko je ocito njihov 14nm proces od zrelog, bice ovde jos revizija u buducnosti... ovaj Ryzen 3 koje ce tek doci u 2H on bi mogao da prebaci 4Ghz sad se polako sklapaju kockice:

R7 1800x ---8C/16T----4Ghz boost
R5 1600X---6C/12T-----4Ghz boost
R5 1400X---4C/8T------????
R3 1200X---4C/4C------????

ovo je izgleda udarna ponuda sve ostalo ce biti procesori sa manjim taktovima, sa ili bez XFR
za ova prva dva sad znamo da ce doci sa 4Ghz boostom, a vjerujem da ce preostala dva da prebace 4ghz

Poslednja izmena:
3.8 GHz i 3.9 GHz se za sada spominju
https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_(microarchitecture)#Desktop_processors

Nego me čudi odluka za R3. Ne verujem da će jeftiniji modeli odvratiti kupce od skupljih, posebno sad kad nas je intel navikao da bez 200€ ne krećemo u kupovinu :d A lepo su pozicionirani svi. Kod ovih 6C/12T mnogo više znači veći keš nego 2 jezgra, tako da itekako imaju smisla. Plus, što je moguće isključiti ih po potrebi, za veći klok preostalih

Zasto imaju ban na testove trecih lica do lansiranja ako su ih sami istestirali u biranim testovima pred publikom i poslali probne primerke?

Ban je da bi se izbeglo nekvalitetno i brzo testiranje preko one stvari, samo da se što pre izbaci video ili članak i poberu pregledi i zarada od reklama. A sa svakim odgledanim opisom interesovanje opada. Bolje je ovako kako su uradili da se zna datum i sada će se svi utrkivati čiji će biti bolji i sadržajniji opis umesto da imaju razloga da ga zbrzaju.

Taj je i najzanimljiviji, i7 7700k ubica. Ovaj pomenuti R5 1500 ima nizi takt od I5 2500.

kako sad stvari stoje R5 1600x sa 4ghz ozbiljan procesor za gaming, ima isto memorije i isti takt kao R7 1800x a nedostatak 2 jezgra vjerovatno se nece osjetiti u 90% igrica.
Gotovo sam siguran da ce u igrama biti jednaki, a razlika u cijeni gotovo duplo jeftiniji 499$ vs 259$ bez PDV-a

Poslednja izmena:
Da bi bio 7700k ubica mora minimum da postiže 4.5ghz, a da bude barem blizu 5ghz.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kažu da je moguć preorder R7 1700 sa Wrath kulerom za 46999 kod nas ...

Nije loše, toliko je 7700K kod mađara.

Nedostaje cena ploca, nadam se da nece biti puno skuplje od z270.

Mogu da zamislim kakvi ce im biti 4 i 6 jezgra CPU... Ne verujem da im je single core slab...

Kako niko od testera ne pise nista, bar nesto da procuri. Ne mora da pise o procesoru, nek pise npr o paradajzu koji gaji u sobi. Npr hibrid A7 daje krupnije plodove u grozdu za 10,2% od hibrida I7 koji daje pojedinacno krupnije plodove za 2%, tako da su performanse u gadjanju paradajzom kada ima manje ucesnika na strani uzgajivaca I7 a u slucaju sa vise ucesnika A7. Posto se u narednim godinama ocekuje rast narodne sloge A7 bi bio vise future proof. Pa npr za profesionalnu upotrebu, koji je bolji da hrani gladnu decicu, a ne ovako, opet nagadjamo.

Mene zanima nizi segment, nadam se nekoj zverki za 8k dinara :d

Ali pazi kako su pametno napravili tu malu grešku oko X. Ako se pogleda ta cena je ista kao preporučena svetska cena za 1700X. ($399=46742.85 din)

Edit: Zvao sam ih, ispraviće grešku odmah

Poslednja izmena:
Ovo je 100 ladno 100e skuplje nego ovde u Emiratima. Ako mađari budu bili 50ak eura jeftiniji, opet mi se isplati da uzmem ovde za recommended AMD cenu. Još mogu dobiti popust na količinu :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno