Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je i ovo nerealno, da AMD na 3.6 bije intel na 4.5...makar i na multitaskingu

Pa koliko godina amd nista nije uradio po tom pitanju, sto bi ti ista bilo realno... ali cudices se.

Ovaj cika je napravio sjajan posao :)

amd_cpu_jim_keller (1).jpg

Poslednja izmena:

To je moguce jedino ukoliko je AMD SMT implementacija toliko bolja od Intel HT. Jer su oba slucaja u pitanju 8c/16t procesori. Ne poredi sa 6700K vec sa 5960X.

Govori se Haswell-E (tri generacije star CPU) koji radi na 3GHz.

Base klok je 3GHz, turbo je 3.5GHz. Ovaj baja ga je navodno nategao na 4.5GHz i kao stabilan je iako za to treba imati savrsen primerak. Ne znam samo zasto dajemo ovoliko prostora necemu sto je glupost od starta, obicna izmisljotina.

Poslednja izmena:
^

Da, da se ponovim 5960x na 4.5 šatro jedanko 1800x na 3.6... No way

Na onoj prvoj amd-ovoj prezentaciji njihov 8/16 je bio brži od 6900k na 3 GHz.

i7 6900k je isto 8/16

Poslednja izmena:
Na onoj prvoj amd-ovoj prezentaciji njihov 8/16 je bio brži od 6900k na 3 GHz.

i7 6900k je isto 8/16

Na prezentaciji i mašinama čija setovanja niko nije kontrolisao....

Uostalom, ne radi se o tome, nego o onome gore što sam napisao i o čemu G@W priča....

Da, u sklopu Blender demoa su uporedili AMD 8/16 sa I7-6900K gde je AMD "pobedio" i to je bilo sredinom prošle godine gde je AMD (po glasinama) uspeo da probije 3GHz klok. Par meseci pre toga se pričalo o 2.8 GHz sample-ovima.

EDIT: Džaba se ovde ganjamo i pričamo o performansama. Najbolje da sačekamo izlazak pa onda komentarišemo.

Poslednja izmena:
Četvrtak veče...

Osim dezurnih fanbojeva kojechega, eventualnom, napominjem eventualnom, AMD-ovom uspehu sa Ryzenom bi se najvise radovao Intel. AMD bi uzeo jos jedno 5-10% trzista max. i onda Intel ne bi morao vise da preko "shadow fifth party" investicionih fondova investira u AMD i odrzava ga u zivotu, cime se iluzija nemonopolskog ponasanja odrzava i pred zakonom.
Win win situacija, rekao bi sir Oliver... :d

Ne verujem da bi se oni igrali sa nameštanjem rezultata. Evo ga i klip, na 0:26...

Osim dezurnih fanbojeva kojechega, eventualnom, napominjem eventualnom, AMD-ovom uspehu sa Ryzenom bi se najvise radovao Intel. AMD bi uzeo jos jedno 5-10% trzista max. i onda Intel ne bi morao vise da preko "shadow fifth party" investicionih fondova investira u AMD i odrzava ga u zivotu, cime se iluzija nemonopolskog ponasanja odrzava i pred zakonom.
Win win situacija, rekao bi sir Oliver... :d

:eyebrows: Balkan info nema sta :D teorija zavere

uuMOToE.jpg

Slika sve govori.

Sve u svetu velikog biznisa i politike je "zavera", oduvek bilo i biće. Obrazovanje+iskustvo su čudo...

Imam jedno pitanjce, pa ako neko mozda zna kako stoje stvari, moze da odgovori.

Mene licno samo interesuju koje ce biti performasne novih Ryzena i igrama. Verovatno i vecinu na forumu.
Procitao sam na nekom forumu da je za gaming osim visokog kloka i IPC-a, vrlo bitna stavka i floating point operacije koje pogoduju igrama. Recimo, kazu, da je jedan od problema kod FX Bulldozer-a bio i taj , što je na dva jezgra išao jedan fpu i time su se smanjivale perfomanse ( u igrama ).

Kazu i da RyZen ima 2x128bit FPU jedinicu, dok Intel forsira 2x256bit FPU jedinicu i da moze da napravi razliku ( u gamingu ).

Da li ima nekog smisla i istine u ovome sto je receno gore ?

Po meni je sve neistinito dok se ne pojave rezultati na guru3d,anand,techpowerup,bench itd. Kada izadje propisni review, tada cemo znati sta zen moze a sta ne moze.
Kao recimo, lik napravio na anand forumu nalog pre nedelju dana i tvrdi da zen ne moze propisno da se hladi (pa ne mozes ni da ga OC zbog visoke tempereture). Ako vec prodaju CPU sa base taktom od 3.6GHz, malo je nerealno ocekivati da ti treba nesto tipa EK predator da bi mogao koristis CPU. Kad se doda na to da Belgijanci vec imaju 2 modela za 1800X sa razlikom od oko 25 evra, pretpostavljam da je ovaj skuplji sa kulerom pored kojeg ce CPU prema ovom liku da izgori.

Pa koliko godina amd nista nije uradio po tom pitanju, sto bi ti ista bilo realno... ali cudices se.

Ovaj cika je napravio sjajan posao :)Pogledajte prilog 222658

Samo da ne ispadne posle da cemo zbog tog cikice ponovo da prodajemo bubrege za AMD procesore :D

Poslednja izmena:
Na temu OC-a - jedna slika govori hiljadu reči :D

C43uh18WEAEROnq.jpg
https://twitter.com/VideoCardz/status/832583990284517381

Mada generalno, ova arhitektra je za efikasne procesore (brainiac), a ne za visoke klokove (speed demon), kao što je bio Bulldozer. Ali naučene lekcije iz Carrizo i 14nm LPP projekata su svakako doprinele višim klokovima, nego što bi bili da je Zen izašao pre 3-4 godine

Poslednja izmena:
Po meni je sve neistinito dok se ne pojave rezultati na guru3d,anand,techpowerup,bench itd. Kada izadje propisni review, tada cemo znati sta zen moze a sta ne moze.
Kao recimo, lik napravio na anand forumu nalog pre nedelju dana i tvrdi da zen ne moze propisno da se hladi (pa ne mozes ni da ga OC zbog visoke tempereture). Ako vec prodaju CPU sa base taktom od 3.6GHz, malo je nerealno ocekivati da ti treba nesto tipa EK predator da bi mogao koristis CPU. Kad se doda na to da Belgijanci vec imaju 2 modela za 1800X sa razlikom od oko 25 evra, pretpostavljam da je ovaj skuplji sa kulerom pored kojeg ce CPU prema ovom liku da izgori.

Samo da ne ispadne posle da cemo zbog tog cikice ponovo da prodajemo bubrege za AMD procesore :D

Zbog navedene gospode, koja je objavljivala sve sto im padne pod ruku i prolazimo ovaj pakao:D

Danas smo slabo prošli sa curenjem. Samo na videocardz velika kutija, mala kutija i izgled golog procesora i novih kulera.

Zato je toliko taman u licu.
Osunčao ga Zen sa Ultraviolet radiation :D

Zbog navedene gospode, koja je objavljivala sve sto im padne pod ruku i prolazimo ovaj pakao:D

Pa nisi valjda samo slicice gledao, citaj malo i one tekstove koje ispisali uz slicice :D
Mislim da su lepo pisali u svakom tekstu odakle prenose i da se to ne shvata ozbiljno. (edit: problem je sto ljudi uvek to shvate preozbiljno)
Treba sacekati rezultate navedenih u njihovim testiranjima, a ne ono sto su preneli sa drugih sajtova uz sumnjive ili nepostojece izvore.

Poslednja izmena:
Pa nisi valjda samo slicice gledao, citaj malo i one tekstove koje ispisali uz slicice :D
Mislim da su lepo pisali u svakom tekstu odakle prenose i da se to ne shvata ozbiljno. (edit: problem je sto ljudi uvek to shvate preozbiljno)
Treba sacekati rezultate navedenih u njihovim testiranjima, a ne ono sto su preneli sa drugih sajtova uz sumnjive ili nepostojece izvore.
Ma nemoj? [emoji14]
Olaksa se u tekstu dok ne ocisti tanka i debela creva pa kaze nisu ozbiljni izvori.
Vesti su objavljivali sajtovi koji se racunaju u koliko toliko ozbiljne, ako su izvori neozbiljni nisu to sebi smeli dozvoliti.
Kad pominjes slicice, vracam film unazad i nisam siguran da Ryzen rezultati u poslednjim testovima nisu sa ukljucenim XFR, mislim nisu napisali ni da nisu ni ni da jesu.
A ovo i jeste tema za neproverene informacije i ubijanje vremena.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno