U MT, ne u ST.
Govori se Haswell-E (tri generacije star CPU) koji radi na 3GHz.
Na onoj prvoj amd-ovoj prezentaciji njihov 8/16 je bio brži od 6900k na 3 GHz.
i7 6900k je isto 8/16
Na onoj prvoj amd-ovoj prezentaciji njihov 8/16 je bio brži od 6900k na 3 GHz.
i7 6900k je isto 8/16
Osim dezurnih fanbojeva kojechega, eventualnom, napominjem eventualnom, AMD-ovom uspehu sa Ryzenom bi se najvise radovao Intel. AMD bi uzeo jos jedno 5-10% trzista max. i onda Intel ne bi morao vise da preko "shadow fifth party" investicionih fondova investira u AMD i odrzava ga u zivotu, cime se iluzija nemonopolskog ponasanja odrzava i pred zakonom.
Win win situacija, rekao bi sir Oliver... :d
Sve u svetu velikog biznisa i politike je "zavera", oduvek bilo i biće. Obrazovanje+iskustvo su čudo...
Imam jedno pitanjce, pa ako neko mozda zna kako stoje stvari, moze da odgovori.
Mene licno samo interesuju koje ce biti performasne novih Ryzena i igrama. Verovatno i vecinu na forumu.
Procitao sam na nekom forumu da je za gaming osim visokog kloka i IPC-a, vrlo bitna stavka i floating point operacije koje pogoduju igrama. Recimo, kazu, da je jedan od problema kod FX Bulldozer-a bio i taj , što je na dva jezgra išao jedan fpu i time su se smanjivale perfomanse ( u igrama ).
Kazu i da RyZen ima 2x128bit FPU jedinicu, dok Intel forsira 2x256bit FPU jedinicu i da moze da napravi razliku ( u gamingu ).
Da li ima nekog smisla i istine u ovome sto je receno gore ?
Pa koliko godina amd nista nije uradio po tom pitanju, sto bi ti ista bilo realno... ali cudices se.
Ovaj cika je napravio sjajan posaoPogledajte prilog 222658
Na temu OC-a - jedna slika govori hiljadu reči
Pogledajte prilog 222664
https://twitter.com/VideoCardz/status/832583990284517381
Po meni je sve neistinito dok se ne pojave rezultati na guru3d,anand,techpowerup,bench itd. Kada izadje propisni review, tada cemo znati sta zen moze a sta ne moze.
Kao recimo, lik napravio na anand forumu nalog pre nedelju dana i tvrdi da zen ne moze propisno da se hladi (pa ne mozes ni da ga OC zbog visoke tempereture). Ako vec prodaju CPU sa base taktom od 3.6GHz, malo je nerealno ocekivati da ti treba nesto tipa EK predator da bi mogao koristis CPU. Kad se doda na to da Belgijanci vec imaju 2 modela za 1800X sa razlikom od oko 25 evra, pretpostavljam da je ovaj skuplji sa kulerom pored kojeg ce CPU prema ovom liku da izgori.
Samo da ne ispadne posle da cemo zbog tog cikice ponovo da prodajemo bubrege za AMD procesore![]()
Četvrtak veče...
Sta se to desava 23.
Ja sam bio ubedjen da cekamo 2 Mart.
Ispada da je Raja stvarno gledao u box kuler
![]()
RGB EVERYTHING !!!!!!
Zbog navedene gospode, koja je objavljivala sve sto im padne pod ruku i prolazimo ovaj pakao![]()
Ma nemoj? [emoji14]Pa nisi valjda samo slicice gledao, citaj malo i one tekstove koje ispisali uz slicice
Mislim da su lepo pisali u svakom tekstu odakle prenose i da se to ne shvata ozbiljno. (edit: problem je sto ljudi uvek to shvate preozbiljno)
Treba sacekati rezultate navedenih u njihovim testiranjima, a ne ono sto su preneli sa drugih sajtova uz sumnjive ili nepostojece izvore.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari