Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
7400 na 10% nizem taktu ima gotovo isti single core, a ovo je 6/12 cpu koji ce imati 2 ipo puta jaci multi-thread od intel procesora sa njemu slicnom cenom, ne racunamo 5ghz oc I5/i7 na ploci od 200e i hladjenjem od 50, minimum :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A sto se onda guras da komentarises ako nisi pogledao slajdove i ne znas kako su tretirani? Imas na zadnjem slajdu da je Intelov turbo ukljucen.

Zasto me to zanima, zato sto imaju turbo i XFR, a ne znamo kako su napravili razliku izmedju ta dva, da li je softverska, na nivou bios-a i da li se nonX procesori ikako mogu otkljucati.

Glasine najgore vrste, ali tema nam je sva od glasina, da li je Ryzen postigao 5GHz na svim jezgrima!?

Nemo' da prodjes ko neki od ovi'!

Mislim da su svi ti leak-ovi radjeni na ES primercima i da je zato turbo ugasen. Mislim da je neko stavljao semu za nazive, a i po nekim slicicama sa pojedinih leak-ova se vidi da ce imena procesora pocinjati sa "Y" a ne za "Z".

7400 na 10% nizem taktu ima gotovo isti single core, a ovo je 6/12 cpu koji ce imati 2 ipo puta jaci multi-thread od intel procesora sa njemu slicnom cenom, ne racunamo 5ghz oc I5/i7 na ploci od 200e i hladjenjem od 50, minimum :)

Polako, prvo da vidimo koliko će moći i taj 6/12 cpu bez dobre ploče i solidnog hlađenja, šta ako to bude max 4.2-4.3 Ghz?

Poslednja izmena:
I cena, cena brajko. Koliko ce na kraju to stvarno da kosta? Ako ostanu cene izlozene na evropskim sajtovima bolje za AMD da to bude vraski dobar oc.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Polako, prvo da vidimo koliko će moći i taj 6/12 cpu bez dobre ploče i solidnog hlađenja, šta ako to bude max 4.2-4.3 Ghz?
Izvini nisam bas u klok prici ja svoj pheonom 9500 nisam clocnuo a sa LC-120 je na oko 40c, al koliko vi imate nameru da ga dizete sa 3.5 na 5gz, pogotovu na ovim sa 8c to mi malo deluje neralno mada i sta ja znam?

4/4 i 4/8 možda i mogu malo preko 4GHz, 6/12 i 8/16 gotovo sigurno da ne.

A ti Kolose nisi video sliku, kinez zinuo (mozda je i malezijac)? [emoji14]

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Single core performanse u R15, veći score je bolji. Dostigao je AMD Ivy Bridge nivo single core perf.
To si malo pogrešio tu. On je prestigao Haswell IPC i ima 4 % bolji IPC od Broadwell-E.

Piše sve samo možda nisi precizno čitao na linku.

Dakle, kako sada stvari stoje, imaće skoro pa isti IPC kao Skylake.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Mozda mu poslali par primerka pa zna? :D

Ja se nesto ne secam da je OC negde pominjan do sada, niti su izlazi rezultati nesto preterano, ima samo onaj 1 leak sa 8c na 4ghz i rezultat je sumnjiv
Pogledaj prethonde objave imas link

#Glasine najgore vrste, ali tema nam je sva od glasina, da li je Ryzen postigao 5GHz na svim jezgrima!?#

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

To si malo pogrešio tu. On je prestigao Haswell IPC i ima 4 % bolji IPC od Broadwell-E.

Piše sve samo možda nisi precizno čitao na linku.

Dakle, kako sada stvari stoje, imaće skoro pa isti IPC kao Skylake.

Na osnovu kojih testova je izvucen taj zakljucak? :d

Pa jasno je za IPC, sumiras instrukcije po kloku i to je to :-devil-:

Sve je to super za sada. Moze li neko reci kolika ce biti okvirna cena ploca + procesor?
Ne baš, sve je još znak pitanja zbog poreza, marži prodavaca i carina... Sačekaj 2 mart za sigurno.

Ukratko, biće i vrlo jeftinih i vrlo skupih.

Formula i Extreme su AsRock-ovi modeli.
Za sad slab izbor ploca

le19ukrh7ogy.jpg

AMD-Ryzen-5-1600X-Cinebench-R15-Multi-threaded-benchmark.jpg

Ryzen 1600X zestok konkurent sa i7 6800K ostaje pitanje takta na kojem je radio, brzine memorije, ali ako je u pitanju default takt, napravili su onda odlican posao.

Cek sad,pa zar ne rece AMD da R procesori rade samo u Win 10?
Ko koga sad laze?

Inace,kada je vec "merio" lik,sto nije prikazao i single rezultate?
Ciganska posla...

Poslednja izmena:
U R15 će pisati 3.3 i kada je overklokovan.

Poslednja izmena:
zar nije ono '@ 3.30 GHz' ?
jeste i tako bi trebalo kad je opterecen procesor na svi 6c/12T trebao bi da radi na 3.3ghz, ali iskreno meni malo teze povjerovat da postize ovakav rezultat :D mada do zvanicni testova ovo je jedino u sta mozemo vjerovati.
kao sto @kolos kaze moguce je da radi procesor na 4ghz+ bez otvorenog CPU-z nije ovo relevantan rezultat, zato sam i napisao ako je default onda je ovo vrhunski rezultat.

Poslednja izmena:
U R15 će pisati 3.3 i kada je overklokovan.

Aha. U ranijim verzijama su pisale oc vrednosti. Ako je tako onda ovo može biti i na 4-5 GHz.

edit:
A kakav je ovo rezultat kada se uporedi sa onim što su rekli za 40% ipc u odnosu na fx?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno