Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlicna vest bilo bi glupo da su ogranicili Ryzen samo na Windows 10...
Ipak najvise ljudi jos uvek koristi Windows 7 jos samo taj prvi mart da dodje :)....

Za nas koji nemamo blage o AotS rezultate na drugim procesorima, jel ovo dobro ili lose?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Evo rezultata za Extreme preset:
Core i7-6700K, MSI Z170 Gaming M7 motherboard, G.Skill’s F4-3000C15Q-16GRR

poredjenje.png

Poslednja izmena:
Navijam da Ryzen bude što bolji kako bi Intel spustio cene svojih procesora kako bi njih uzeo HAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA

Intel fanovi navijaju za AMD da izbaci sto bolji sto jeftiniji procesor, ali bice to koliko para toliko muzike nadam se da cu za mjesec dana kad se pojavi procesor i cijene moci citirati ovaj post :)

Moraće da bude makar nešto jeftiniji (mislim pre svega na 8C/16T), zbog manje PCI-E linija.

Imam neki čudan osećaj.. da će ovi quad-ovi moći, ludački se oc-vati... :smoke:

Koliki ce imati ti 8c TDP? 125W?

Jok, ispod 100W.

Koliko sam primetio ne prica se da ce AMD imati serverske varijante procesora?
Vidim Intel fura neke zveri sa fazon 22c/44t...ne pratim pricu bas detaljno...

Biće i AMD ZEN serverskih procesora, ta familije će se zvati "Naples"

Ljudi meni se nesto i ne svidja da neke svoje 6/12 procesore porede sa intel i5 procesorima, izgleda mi da ce ipc biti ipak znacajno manji od intela( moja procena 15-20%)

Pre bih rekao, ali mozda je to samo nada, da je to neko cenovno poredjenje, ako je tacno da ovaj najjaci kosta 500-600e, da ce neki slabiji 6 core kostati 250~.

Ljudi meni se nesto i ne svidja da neke svoje 6/12 procesore porede sa intel i5 procesorima, izgleda mi da ce ipc biti ipak znacajno manji od intela( moja procena 15-20%)
Bravo majstore. Sve si, lepo, rekao jednom rečenicom!
Porede se babe i žabe. AMD 6/12 i Intel i5 4/4 :D
Ako je tako, jedini boljitak je što će pojedinci moći da se *urče kako imaju 6/12 AMD koji je blizu Intela :D

Ako bude za istu cenu 6/12 sa 20% manjim ipc-om od i5 procesora, to znaci da ce on biti vise nego duplo jaci od njega kada se koriste svi threadovi, a kada se koriste 8 threada bice bar 50% jaci.

Pa ako ne bude jači 6/12 AMD od 4/4 Intela onda AMD inženjeri neka izvrše kolektivnu razvaljotku!

Pa ako bude imao slicnu cenu amd 6/12 kao intel 4/4, a u ipc-u je razlika do 20%, onda moze cela sekcija intel desktop procesora da se zatvori :)

Jedino tako da preteknu.
Slažem se s' tobom.
+1

Pa tako ce i biti po svoj prilici, amd uvek ima dosta povoljnije procesore od intela, pre g4560, i dosta povoljnije grafike od Nvidije.

Oni jednostavno u 2017. godini ne smeju imati slabije procesore od tri godine "matorog" Haswella, nebitno da li je single/multithreading namena. Inace fail-uju u startu.

Pre ce biti da je to cenovno poredjenje.

Nerealno mi je što neki očekuju TDP kao kod intela.

Pa tako ce i biti po svoj prilici, amd uvek ima dosta povoljnije procesore od intela, pre g4560, i dosta povoljnije grafike od Nvidije.

Ne znam kako si to utvrdio, jer se vecina normalnih ne slaze sa tobom, oni sto su kupovali FX iz inata oni definitivno ne spadaju u "normalne" :-devil-:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno