Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji li rešenje za "home button" u projectivy launcher-u? Išao sam na override current launcher, sve radi kako treba, butuje ga u projectivy prilikom pokretanja, jedino eto taj home button zeza.. mislim, ne smeta previše ali rešio bih ga ako postoji mogućnost.
Nije mi smetao toliko fireOS interfejs koliko ikonice za sideloadovane aplikacije 😃

Moram da pitam šta je prednost ovih Amazon uređaja po postevima ovde vidim da baš treba dosta gimnastike za instalaciju dosta aplikacija pa se čak i tada utvrdi da opet dosta ne radi. Ali opet ima i dosta postova ko je kupio jedan i pored svih problema kupili i novije generacije ili po nekoliko komada u rezervi. Pa šta je prednost koliko vidim cena nije ta prednost šta radi bolje pa se odluči za njih nego za neki Smart TV box pa da se isplati mučiti kada čak bez muke ne mogu da se instaliraju ni aplikacije naših TV provajdera.

Moram da pitam šta je prednost ovih Amazon uređaja po postevima ovde vidim da baš treba dosta gimnastike za instalaciju dosta aplikacija pa se čak i tada utvrdi da opet dosta ne radi. Ali opet ima i dosta postova ko je kupio jedan i pored svih problema kupili i novije generacije ili po nekoliko komada u rezervi. Pa šta je prednost koliko vidim cena nije ta prednost šta radi bolje pa se odluči za njih nego za neki Smart TV box pa da se isplati mučiti kada čak bez muke ne mogu da se instaliraju ni aplikacije naših TV provajdera.
U mom slučaju, nemam smart tv u kući pa su mi jedina rešenja box ili stick. Skoro sam menjao neupotrebljivi xiaomi stick 1st gen i naletela mi najbolja ponuda za firestick a da je dostupno odmah (nisam ga inače imao u planu).

Kada su na popustu na Amazonu, nekoliko puta godišnje, nema povoljnijih uređaja. Istina, u startu ima malo gimnastike, ali posle toga samo uživancija.

+ što stvarno radi brzo kako i treba, bar ovaj Max koji imam. Chromecast with Google TV me iritira koliko je spor.

Pogotovo kad je na popustu npr. MAX prve generacije isao za samo 35 EUR...
Sad je to bese oko 50? (za 2. gen, na popust naravno).

Ja sam max (gen 1) platio 25$ plus porez, bilo negde oko 25e ukupno. Za te pare je vrhunski uređaj. Malo je smaranje što mora da se vodi računa o tome da se blokiraju update-i i sl, ali za te pare nema ni približno dobar uređaj.

Meni je doneo rođak iz Amerike. Mislim da se više isplati KP nego poručivati direktno sa Amazona. Ali unesi adresu i vidi koliko košta, ne plaćaš ništa dodatno (uračunaju ti i troškove uvoza).

Meni familija u DE kupuje, pa ili donesu kad dolaze ili ja pokupim kad odem u posetu. Nisam siguran koliko se isplati plaćati globu preprodavcima.

Meni je doneo rođak iz Amerike. Mislim da se više isplati KP nego poručivati direktno sa Amazona. Ali unesi adresu i vidi koliko košta, ne plaćaš ništa dodatno (uračunaju ti i troškove uvoza).
Proveravao sad. Skupi su.
Uzeo svoj preko KP inače. Nemam nekih zamerki. Instaliranje "nezvaniničnih" aplikacija ide brzo preko SFTTV i x-plore file menadžera.
ps a na nalogu adrese iz Srbije, Poljske i Egipta 🤣

Mislim da je bila neka fora da ako primarnu adresu na Amazon nalogu staviš neki hotel u USA, dobićeš neke aplikacije koje su inače nedostupne, tipa HBO MAX, pa makar to nećeš morati da sideloaduješ i ručno apdejtuješ.

Konacno se se pojavili na irskom amazonu, do skoro ih nije bilo moguce kupiti ili poslati na irsku adresu, pa odmah uzeo za rezervu Fire TV Stick 4K Max (2nd Gen) -55e na popustu, inace je 80e.

Лети време, сад гледам ја сам последњи Firetv Stick 4K наручио 2023 за 22 евра, платио сам додуше и Mailboxde јер не желим да смарам кумове или пријатеље из Њемачке да ми доносе то да бих уштедео типа 10-15 евра.
И шта је предност - за ситне паре се, у то време, добијао способан 4К уређај који ради брзо и стабилно, и на коме раде скоро сви стримин сервиси, Kodi и TiviMate. за те паре - авион. Блокирање sideload се помињало спорадично, али се није догодило. Ради и даље, као помоћни уређај у дечијој соби.

Ako uređaj košta 20-30e a troškovi transporta 10-15e to je zapravo 50% cene uređaja, nije to malo. Ali ako ostaješ dužan nekome ko ti donosi uređaj, onda se verovatno i ne isplati, meni su ovo bliske osobe. Inače oba FS 4k MAX (gen1 i gen2) i dalje rade perfektno, sigurno da nema kvalitetnijeg uređaja za te pare sa tolikom vremenski dugačkom upotrebnom vrednosti.

Ja i dalje mislim da je best buy. Ja imam već više od 5 godina FS-ove, sada 2 x max 1st gen i 2 x max 2nd gen, na 2 različite lokacije. Druga genracija jeste brža i oseti se (što zbog malo jačeg clocka to i zbog boljeg wifi), ali najveća prednost za mene su channel UP DOWN dugmići, što je za šaltanje kanala/trackova top feature! Dodatno, ambient mode, gde mi kao screen saver vrti slike sa amazon clouda, je cherry on top 🙂
Probao sam mnogo boxova, ima bržih, ali nijedan ne uliva poverenje kao FS, kameno stabilno, bez iznenađenja, power sekcija (sleep, reboot) pogotovu. Od kako se pojavila mogućnost sa ProjectIvy launcherom, utisak je još jači u istom pravcu.

4K max prve generacije vrti se evo peta godina (od jeseni 2021.) i dalje ne posustaje. Update blokiran, projectivy launcher i sve što mi treba od app šljaka…
Ista prica i sa 4K prve generacije, radi kao sat. Jednostavno me mrzi da opet namestam bilo sta, iako imam Max gen2.

Definitivno najbolji uredjaji na tržištu iako se amazon baš baš trudi da to ne bude tako.

Ako zna nekoj neka pusti tutorijal kako se instalira project ivy, i dlai na sekoj reboot FS-a treba manualno startovati ili avtomatski ide.

Hvala unaprijed.

Nazad
Vrh Dno