Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da iskoristim umesto daljinca preko one Fire TV aplikacije nema šanse neće da se poveže preko blututa.
Fire TV app se ne povezuje preko BT nego preko iste wifi mreze

btw..
Jel ima neka zgodna aplikacija da transferuje fajl u stick, probao sam app2fire, ali ta aplikacija kao da ne radi,

a files send to TV, poslaje fajl ali posle nece da ga otvori.

Sta jos probati?

jel ima nesto sa kompa da moze da salje fajl?

Снимио човек начине, али нема ко да гледа 😁

Ma radi apps2 fire sigurno, možda si nešto u koracima zanemario, ako baš neće imaš i easy fire tools, isto je ok.

Снимио човек начине, али нема ко да гледа 😁
Zbog tebe sam instalirao i Odysee, al posle ne mozes izaci iz aplikacije, cak i kad sam mislio da sam uspeo, uredjaj prijavljuje aplikaciju (valjda u pozadini jos radila) kao velikog potrosaca baterije 😀 A fire stick max nikako da stigne i ko zna kad ce 🙂 da isprobamo i video uputstva 😉

Ma radi apps2 fire sigurno, možda si nešto u koracima zanemario, ako baš neće imaš i easy fire tools, isto je ok.
stalno mi izlazi ova greška
Screenshot_2023-07-23-16-08-09-45_75ff967ca9d534e3a2af3f3c7fc597d2.jpg

Jel neko instalirao ili koristi eon klonirani ili modovanu aplikaciji?

Ili jednostavno ne može da se instalira, pošto ne dobijam nikakvu grešku jednostavno neće da pokrene instalaciju
Da ne gubim vreme ako ne radi.

Evo sad probao ver. 2.0.27 modovanu, instalira se, ali onaj stari problem kad dođe do izbora jezika, možeš da klikćeš do bogojavljanja. Verovatno bi sad to rešio onaj kablić sa usb, pa da se ubode miš.

Evo sad probao ver. 2.0.27 modovanu, instalira se, ali onaj stari problem kad dođe do izbora jezika, možeš da klikćeš do bogojavljanja. Verovatno bi sad to rešio onaj kablić sa usb, pa da se ubode miš.
Instaliraj ovu app na telefonu i moras instalirati klijenta na fire tv/boxu, radi super kao miš. A mozda moze i ista app pa se u okviru nje odabere koja koju kontrolise, zaboravio sam vec

Prilozi

• Screenshot_20230723_164235.jpg
    Screenshot_20230723_164235.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 28
S ovim pređe odabir jezika i onda opet stativa na login delu. Mislim da niko do sada nije naterao eon mobile da radi na firestick, tako da mrka kapa.

Ima brdo aplikacija, meni najdraza i najlaksa FileManager+, instaliras na stick i na telefon, na telefonu .apk koju zelis da prebacis, selektujes i ides opciju Share, nadjes u ponudjenim izborima aplikaciju FileManager+, zatim na FireSticku pokrenes File Manager+ i izaberes opciju Acces From Network, kliknes Start Service, i na telefonu ce ti se u isto vreme pojavit tvoj FireStick, kliknes i apk se prebaci u folder Download. Ljudi nema lakse od toga, bitno samo da budete na istoj wifi mrezi.

@bakara
Uključen ti je USB debuging i dozvoljeno da se poveže na stick?
Nije bio sad sam ukljucio, i sada moze da prebaci, ali stalno izbacuje neke greske i nece da instalira aplikacije.

Ovaj mobilni eon nema sanse da pokrene, ja ne znam kako.

takodje pokusavam da uparim BT air mouse, nece ni da cuje za njega, mozda trazi neki poseban?
kakva su iskustva sa airmousevima, sta radi a sta ne?

Spojio sam napajanje na usb hub pa iz njega napajam fireTV i to tako radi, ali ne vidi USB koji je ubacen u taj HUB, takodje ne vidi ni USB wifi dongle za air mouse
Trebalo bi da ga vidi zar ne?

Nemam trenutno mikro usb OTG kabl da dalje cackam....negde se zaturio

I sad se samo nerviram sto ne mogu da prilagodim uredjaj mojim potrebama

@bakara
Ide eon android TV verzija za stick, meni radi i to pozajmljeni eon nalog u mreži ali uz VPN.
Ja ti nisam zahtevan korisnik, meni stik služi samo za eon, IPTV liste, spotify, Orion TV, i ponekad steamlink aplikaciju i omiljena stvar mi je da mogu sve da radim samo uz pomoć samo daljinskog. Miševi i tastature me ne zanimaju, nisam ni probao.
Jel ti uključeno unknown sources?

Zato što je poenta priče da se instalira mobilna verzija jer je lakše od nekog dobiti taj nalog nego slot za tv aplikaciju.

aha, ok, jeste broj tv slotova vrlo ograničen.
Mislio sam da je pitanje aplikacije, a ne do aktivacije i naloga.

Jesi omogućio ono za install unknown apps?
Jesam.

@bakara
Ide eon android TV verzija za stick, meni radi i to pozajmljeni eon nalog u mreži ali uz VPN.
Ja ti nisam zahtevan korisnik, meni stik služi samo za eon, IPTV liste, spotify, Orion TV, i ponekad steamlink aplikaciju i omiljena stvar mi je da mogu sve da radim samo uz pomoć samo daljinskog. Miševi i tastature me ne zanimaju, nisam ni probao.
Nisam ni ja narocito zahtevan koristik ali ima par mobilnih apk koje su mi neophodne za koje koristim air mouse jer ne postoji verzija za ATV
tastaturu i mis ne koristim.

Zašto se uopte gnjavite sa instalacijama eona ručno kada je app dostupna na aptoide. Samo instaliraj tv verziju aptoide
Zato sto skrti sbb ne daje smart aplikaciju za TTV korisnike, pa koristim na drugom TV ovo mobilnu vec sigurno 7-8 godina i to sasvim dobro radi.
I to mi sa svakom promenom novog boksa pravi problem dok ne nadjem nacin kako da namestim da radi.

U svakom slucaju meni ne prolazi instalacija ovog modovanog EON-a, mozda zato sto je apdejtovan na najnoviju verziju OS?
Takodje BT Air mouse ne uspevam da uparim sa fire stickom

Jel neko koristi neki drugi daljinski osim originalnog?

Neće ni neni bt air mouse na firestick. Jesi uopšte video da sam ti poslao verziju koja hoće da se instalira ali ne mogu da rešim klik na delu za login?
Svakako treba probati eon u nekom krštenom browseru na Firesticku.

Ako govoris ( a cini mi se po predhodnij slici ) o Zank remote probaj par puta i sa malo duzim zadrzavanjem na klik misa ( probaj vise puta ili malo jacim pritiskanjem na tel. 🤣😉😂 ) , jedino sto mi pada na pamet ( ako stvarno necete sa onim kablicem i onda lepo ubacite misa ) ako ste spremni na gimnastiku a potrebno je samo taj jedan korak onda install anydesk na firestick i isto tako sa laptopa ili telefona povezete se i odradite taj famozni klik 🤣😂🤣😂 ( kombinacijom malo daljinac malo anydesk )

Da, Zank ne reaguje, masirao ga kako hoćeš 🤪
Bojim se da kad bi se i taj korak preskočio, posle u aplikaciji bi se verovatno nastavilo maltretiranje sa kanalima i premotavanjem.

Epilog, uspeo sam da ga "nagnam"😂.
Onaj login klik sam rešio mišem i naravno kad otvoriš eon aplikaciju mrtvilo, ne reaguje Zank remote. Probao sam 2 BT daljinska iz svoje kolekcije ranije, naravno ne rade na Firesticku. Setih se da imam i neki MX3 sa Alija i gle čuda taj BT daljinski radi na sticku i u Eonu, tako da fercera mobile Eon modovani. Evo i slika daljinskog ako nekome treba, ima ga još uvek na Aliju.
IMG20230724175913.jpgIMG20230724175908.jpg

Epilog, uspeo sam da ga "nagnam"😂.
Onaj login klik sam rešio mišem i naravno kad otvoriš eon aplikaciju mrtvilo, ne reaguje Zank remote. Probao sam 2 BT daljinska iz svoje kolekcije ranije, naravno ne rade na Firesticku. Setih se da imam i neki MX3 sa Alija i gle čuda taj BT daljinski radi na sticku i u Eonu, tako da fercera mobile Eon modovani. Evo i slika daljinskog ako nekome treba, ima ga još uvek na Aliju.
Pogledajte prilog 397818Pogledajte prilog 397819
Ovaj ima funkciju air mouse, jel da? Jesu li mu baterije punjive? Bas ovakav sam trazio za sebe skoro

Ima air mouse, baterije su AA 2 kom. i traju baš dugo u smislu mali je potrošač.

Zašto nikako ne mogu da se povežem na Google Play prodavnicu preko svog naloga i tako skinem neke aplikacije?
Konkretno u pitanju je aplikacija Euroleague tv.

Ma mučim se već dva dana da tu euro liginu tv aplikaciju instaliram ali ne ide mi.
Uspeo sam nekako da je instaliram ali čim hoću da je pokrenem kaže mi da ima novija verziija i tu zapne.Ako kažem da neću da ažuriram zapne,ako mu dam komandu da ažurira opet neće.
Ima li rešenja za moje muke?
Naravno ta EL tv aplikacija nije kompatbilna sa LG televizorima,već samo sa Samsungom.

Ma mučim se već dva dana da tu euro liginu tv aplikaciju instaliram ali ne ide mi.
Uspeo sam nekako da je instaliram ali čim hoću da je pokrenem kaže mi da ima novija verziija i tu zapne.Ako kažem da neću da ažuriram zapne,ako mu dam komandu da ažurira opet neće.
Ima li rešenja za moje muke?
Naravno ta EL tv aplikacija nije kompatbilna sa LG televizorima,već samo sa Samsungom.
Pa koju si verziju skinuo? Probaj odavde poslednju verziju.

Nazad
Vrh Dno