Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Morate imati listu sa vise konekcija za tu namenu. E sad nisam siguran da li u TVMate moze da se gleda jedan strim i jedne liste, drugi iz druge tj razlicite...

Može tako Gargamele. Opcija se zove Multiview.

Да небих цитирао, тј. наводио коме све одговарам - схавтиће те.
Дакле;
  • Не гледам на тај начин утакмице ЛШ. Ово је био само тест могућности уређаја и написао сам коментар како би они којима је то интересантно знали за ту могућност.
  • Ово је био и тест једне листе како ради, а која омогућава 3 конекције са једне ИП.
  • Може се у тивимејт ставити и више листи, па пуштати канале из различитих листи
  • Да, интересантна је могућност гледања multiview. Поготово када има истовремено пар добрих утакмица.

Poslednja izmena:
Ja nisam znao da je ovo moguce, fenomenalna opcija, a uredjaj je toliko pristupacan, da je to neverovatno. Moracu malo da se poigram na projektoru. Jel moguce taj multiview da pusti jedan deo ekrana recimo redbull TV app a drugi deo ekrana EON i da to radi kako treba da ne secka, itd?

Ja nisam znao da je ovo moguce, fenomenalna opcija, a uredjaj je toliko pristupacan, da je to neverovatno. Moracu malo da se poigram na projektoru. Jel moguce taj multiview da pusti jedan deo ekrana recimo redbull TV app a drugi deo ekrana EON i da to radi kako treba da ne secka, itd?
Ne može različite app... Samo u okviru tivi Mate aplikacije različiti strimovi

Opcija je u samoj Tivimate aplikaciji. Ako si mislio na dve različite aplikacije(iliti PiP) u isto vreme za video sadržaj to neće da može. Mislim da muzika može u pozadini, ali nisam siguran. Noviji televizori čiji mi se Samsung ili LG imaju neku vrstu 2 izvora u isto vreme.

Па код тебе на 6 има празног простора са горње и доње стране. Са 4 је лепо попуњен екран.
А снага уређаја је са 2 UHD канала и 2 FHD 😉

IMG_20220831_204509.jpg

Isao sam na 9 da bude sve popunjeno ali bi iz boksa izasao verovatno crni dimcic 🙂

Stigao fire stick 4k max 🙂 Dobra igračka. Jeidno imam problem da namestim da pojačava i smanjuje tv, neki Vivax. Od onih šest koje nudi neće nijedan. Neka ideja?

***, kad su stari kupovali gledali samo da bude najjeftinije. Njima završava posao. Probaću popodne mada sumnjam da ću uspeti. Hvala.

TV je Vivax 32LE77SM, daljinski je ovakav:
Vivax-TV22LE30CM-daljinski-Vivax-1-1-1.jpg

Probao sam svih šest koje nudi, ne reaguje tv. Probaću opet, možda negde grešim.

Cek malo... Ti hoces sa daljinskim od 4k max da pojacavas i smanjujes ili hoces sa daljincem od tv-a da kontrolises 4k max? Ne razumem cemu slika daljinca od vivaxa.

Hoću sa daljinskim od 4K Max da pojačavam i smanjujem TV. Stavio sam sliku daljinca za slučaj da neko prepozna da je isti pa možda se uklopi u drugu marku.

Dobro sam onda shvatio... Ja sam ovako uspeo. Prvo sam probao par brendova ponudjenih i nijedan nije radio. Onda sam to preskocio, proverio da li je ukljucen cec na tv i restartovao stick. Nakon toga je sve radilo, zvuk se kontrolisao sa daljincem od sticka.

Neces naci, nemoj se cimati bzvz... Ja sam pokusavao sta sve ne sa jednim vivax-om. I iz njegove liste TV-a i ubacivao neke kodove rucno u app. Nista nije radilo. Mozes da okušas srecu tako sto ces po kodu koji se nalazi na plastici od poklopca za baterije na daljinskom da potrazis kod na netu za univerzalni daljinac. To moze da se ubaci posle u fire tv podesavanjima

Uključih HDMI CEC na TV-u. Sad sa daljinskim od TV-a upravljam firestickom, a obratno nisam uspeo.

Zato što kontrola zvuka ide putem IR ravno na TV, a ne bluetooth ka stiku, pa u TV. Dok se ne upari IR daljinskog sa televizorom, neće ni raditi.

Zato što kontrola zvuka ide putem IR ravno na TV, a ne bluetooth ka stiku, pa u TV. Dok se ne upari IR daljinskog sa televizorom, neće ni raditi.
zapravo postoji podesavanje koje nudi samo ir, samo cec ili oba zajedno.

zapravo postoji podesavanje koje nudi samo ir, samo cec ili oba zajedno.
Gde ti je to? Baš prodjoh kroz podešavanja i jedino što iole liči na to što kažeš je pod Equipment Control samo za Home button sa opcijama CEC ili IR+CEC.

Možda je samo na kocki podešavanje, ona ima IR blaster ugrađen. Ne sećam se da li je tako bilo i na sticku.
Inače, sada ni ja na mogu da nađem tu opciju
Prilično sam siguran da sam testirao na sticku daljinac tako što sam pokrio ir i da je radila kontrola zvuka. Sada na kocki sam testirao tako što sam stavio kapu preko kocke, a daljinac ispod majice, nema šanse da je neki ir prošao, ali kontrola zvuka radi. tako da može i preko cec

Možda ima na kocki IR receiver, pa tamo i radi takvo nešto, ali nidzesi reče "firestick"

cube ima ir blaster na kablu za kontrolu uređaja koji su po fiokama.
a što se tiče kontrole tv, siguran sam da sam i na sticku testirao sa sakrivenim daljincem i da je kontrola zvuka radila.

Da bi radio IR signal direktno na cube, onda mora da ima receiver. Da li ima i blaster je nevažno za tu funkciju.

prima preko bluetooth sa svog daljinca. ir se koristi za paljenje i gašenje uređaja kao i za kontrolu zvuka. Ne nudi napredne funkcije za pojedine uređaje.
Tipa, može da uključi avr kada se pali tv i slično

Nazad
Vrh Dno