Šta je novo?

Amazon Fire TV

Ja sam čisto bio radoznao pa sam pitao... nemam FireTV uređaj. Samo se setih da taj fenomen postoji na AndroidTV boxevima (ali tamo se opcija zove "USB debugging" kao i na Android telefonima, ako se ne varam ) a pošto vi ovde još baratate sa stick-ovima i živite "dongle life" sa raznim USB hub-ovima i adapterima taj fenomen bi eto bio zabavan faktor za celu priču i izbor to ADB or not to ADB :D

Ja sam taj AndroidTV biser prvi put skontao dok sam imao SDMC model Eon boxa koji eto makar ima 2 USB porta (1x USB 2.0 + 1x USB 3.0, USB 3.0 port radi i kad je uključen debugging a USB 2.0 ne radi) i pogrešno mislio da sam dobio primerak boxa sa neispravnim USB 2.0 portom jer sam naravno momentalno čim je stigao box aktivirao USB Debugging i igrao se sa ADB pa sam tek posle skontao o čemu je reč. Isad kad umesto SDMC imam KAON model Eon boxa koji ima samo taj jedan jedini USB 2.0 port a on ne radi zbog USB debugging i ADB znam o čemu je reč i nisam iznenađen što USB miš ne radi kad se uključi. Ali bitniji mi je ADB pristup nego miš... kad mi treba kursor da pomeram snalažim se sa Bluetooth remote control app :)

Pa ja nisam primetio da mi ne radi, eto nisam znao za to, zato sam probao i kod mene sljaka. Mozda ima veze sto ovo nije klasican android, ne znam kakvo je stanje kod drugih kolega.

ja sam moj FS 4k posle duzeg vremena ustekao u tv i nije mi trazio nikakav update tako da mi radi netflix odlicno...iskreno nemam ADB i ne znam kako se on ukljucuje pa bi bilo super da me neko uputi da ne dodjem u nezgodnu situaciju......hvala.
Sta je problem sa Netflixom i updateom? I sta je poenta ovog Jailbreak? Pise zbog instaliranja apps van zvanicnog stora. Skoro sam budzio cetiri komada Firestick Lite i sve instalirao bez ikakvog problema i Jailbreaka!?

Poslednja izmena:
Sta je problem sa Netflixom i updateom? I sta je poenta ovog Jailbreak? Pise zbog instaliranja apps van zvanicnog stora. Skoro sam budzio cetiri komada Firestick Lite i sve instalirao bez ikakvog problema i Jailbreaka!?
Za zvanicne aplikacije kao sto je netflix, nema problema. Da bi se instalirao kodi, a i eon, potrebno je omoguciti da se instaliraju aplikacije sa strane, van amazon store posto play store nije dostupan. Malo opasno zvuci jailbreak, ali je to samo allow external koji svi palimo i na telefonima.
Sto se update tice, ljudi nisu bas presrecni sa nekim od novijih updte gde su uvedene reklame. Uveden je sponsored baner, a postoji mala mogucnost da ce postati jos gore.
Da bi se update sprecio, potrebno ga je blokirati, a za to treba app koji nije dostupan na njihovom storu.

ok sada sam uhvatio nit......znaci nemam problema sa netflixom vec sa kodi i eon-om......jel to vazi i za iris? ako eon, kodi i iris imam instalirane na FS jel to znaci da sam bezbedan i da ce mi raditi aplikacije bez obzira na amazon update? .....ako nisam bezbedan dajte link d te apk koja blokira amazon da pokusam nekako da se "osiguram''.......hvala i ispravite me ako sam opet pogresio.

Naravno da ce da radi, nemas brige za tim. Update blokiramo jer nam smetaju reklame, i jos neke sitnice ali dobro, sve je to individualno,s a funkcionaloscu aplikacija nema problema.

Uzeo sam FIRE TV STICK 4K MAX...Sve je OK radi fluidno ali mi je slika koju isporucuje na LG TV FHD da li na youtube-u ili preko neke IPTV liste cudna u odnosu na to kada se gleda na tv bez STICK-a...probao sam i HDR off i display settings ovo-ono ali nekako je slika bledja, vestackija...Dok je na ovim pocetnim tumbnail-ima na pocetnom ekranu i tjubu sljasteca i presvetla...u cemu je problem? u softweru sticka ili HDMI ulazima? I da li se recimo kvalitet slike razlikuje izmedju FIRE ili MI ili REALME stick-ova?

Не зна човек шта је горе - Гугл ТВ или фајер ОС :rolleyes:
Додуше, велика предност Гугл ТВ јесте продавница. Нема "гимнастике" за инсталације апликација. Визуелно су претпани оба.

U pravu si. Mada je meni nekako drazi fire os. Koristim stick uglavnom za par aplikacija koje su na storu, nemam potrebu za "sajdloudovanjem" 😜
Mada mi i to nikad nije bio problem dok sam koristio fs4k. Bukvalno u 2-3 klika na telefonu se instalira bilo sta na firesticku.
Cak sam i na tebe pomislio kad sam hteo da porucim ali vidim da si povukao oglas jer je krenulo cenkanje...

Могао си се јавити на ПП 😁 .
Није мени тешко инсталирање, него говорим генерално за просечног или неупућеног корисника.

Meni je kao upućenom i vanprosečnom teško, i mrzi me 😁 Taj fireOS je za mene jedina mana firesticka.

Jeste, ali treba te aplikacije i da se apdejtuju ponekad. A ja moram da znam da li je izašla nova verzija ili ne, pa ako nekako saznam onda skidaj apk, pa prebacuj, pa instaliraj. Odličan je uređaj ali ovo je meni teško maltretiranje, ako sa druge strane imam play store koji mi javlja, ili ga namestim da sam apdejtuje, ili ne mora ni to nego proverim povremeno sam. Ali dobro, za 37e koliko sam platio max u DE, prezadovoljan sam.

Naravno to stoji. Ipak u pitanju su obično tri apps po uređaju.
Bar dve imaju download sa sajta.

Meni je zbog Kodi i na Xiaomi isključen auto-update. Proverim jednom u pola godine ručno, i apdejtujem sve osim Kodi. Na Firetv ne diram ništa od sideloadovanih aplikacija dok god rade kako treba.

Firestick 4K sam prodao jer imam EON box a ne gledam nista vise osim IPTV liste na TiViMate Premium plejeru. Na sticku je slika bila bolja i fluidnija nego na EON boxu kad gledam istu m3u listu preko istog plejera. Imao sam i Mi Box S ali mi je Firestick najbolji od pomenutih i verovatno cu kupiti 4K MAX.

ili ova:

Ali u oba slucaja imajte u vidu da na telefon prvo instalirate androidtv aplikaciju, jer ako imate mobilnu pa prebacite na AFT nece raditi kako treba. Makar je to moje iskustvo.
I morate biti na istoj mrezi naravno.

isti je daljinac kao na novim verzijama cube i starog 4k sticka. Vrlo brzo kaze da je baterija kriticna, ali ignorises obavestenje ili dva i onda nastavi da radi jos godinu dana (sa "praznim" baterijama). Probaj samo da ne menjas

Nisam mislio na trajanje baterije.. Kvalitet izrade je mana. Imao sam sve modele sticka i uvek je takav. Skripi u ruci, vrata baterije klimava.

Aha. to mi nikad ne bi palo na pamet. Meni najbolji stock daljinac i misljenje poptuno suprotno. Osecaj je fantastican za koriscenje
Xiaomi je tek djubre

Meni je daljinski sasvim prihvatljiv, radi posao, ne primecujem ga, a to je ono sto i ocekujem od takvog tipa uredjaja, da nestane u ruci.
Zao mi je sto pomenuti Notus koji dolazi uz Eon box ne radi na Fire TV, ali i to je vise zbog numericke tastature nego zbog kvaliteta samog daljinca.

Poklopac za bateriju mi je stalno klizao dok su bile originalne baterije, ali kad sam stavio nove sada je dosta čvršće, valjda su ove malo deblje, ali ukupni dojam da je izrada loša, a što se tiče funkcije, to je ok

Ako ima neko da nije ili mozda ne zna kako da iskljuci sleep mod koji se ukljuci nakon 20 min iako je screensaver iskljucen, resenje je veoma jednostavno. Spojite FS sa kompom preko adb shell, moze i preko telefona da se odradi sa Remote adb shell aplikacijom. Ukucate ove dve komande da vidite na koje vreme je podeseno:
settings get system screen_off_timeout
settings get secure sleep_timeout
Nakon toga ukucate ove dve komande za izmenu:
settings put system screen_off_timeout 2147460000
settings put secure sleep_timeout 0
I to je to. FS nece vise ici u sleep mod nakon 20 min kad stopirate film dok skoknete do radnje po pivo, grickalice... 😁
Mozda je neko vec pisao o ovome, ne znam, ja sam se sad setio pa reko da podelim.

Nazad
Vrh Dno