Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je za firestick max dovoljno 1amper za usba sa tva.. da li izbacuje obavestenje da se prikljuci na svoj punjac

Da li je za firestick max dovoljno 1amper za usba sa tva.. da li izbacuje obavestenje da se prikljuci na svoj punjac
Dok ti neko ne da tačan podatak. Dva Fire Stick 4K mi godinama tako rade na nekoj LG 50" i Tesli 32". Nijedan TV nema USB za napajanje (svi su isti bez posebnih oznaka) i sve to šljaka bez ikakvih problema.
Sa druge strane, Chromecast with Google TV mi je odmah prijavio slabo napajanje.

Meni radi bez problema kad tako koristim ali ne koristim jer me mrzi da cekam da se digne sistem nakon gasenja i ponovnog paljenja TV-a. Mislim da ce ti vremenom dosaditi to i da ces ga vratiti na njegovo napajanje.

Da li koristite neki Launcher ili je sve na default?

Meni radi bez problema kad tako koristim ali ne koristim jer me mrzi da cekam da se digne sistem nakon gasenja i ponovnog paljenja TV-a. Mislim da ce ti vremenom dosaditi to i da ces ga vratiti na njegovo napajanje.
To stoji, TV palim bas preko daljinskog od Fire Sticka. 50ak sec da se podigne Fire Stick i jos 20ak (znaci minut i 20 ukupno) da EON proradi u fulu. Opet, to je jednom dnevno...

Ma default, bar je sareno 🙂 Probao sam ranije neki ali bas ruzno izgleda, samo kvadrati... ovako, samo gledas srednji tanki red, tu su najbitnijih nekoliko instalacija i to je to.
Ma problem je sto za pojedine app koje nisu u Amazon Store ne pokazuje ikone od aplikacija i ja iskreno samo zbog toga koristim Leanback launcher

Sta koristite od nekih free aplikacija za sportske prenose ako postoje za fire tv, neke po mogućstvu da prenose tenis 😊

Korisna stvar, samo, bila bi fora da moze da se uploaduje .apk zbog premium (modovanih) aplikacija. Ne moze se promeniti za APP koje nisu u PlayStore, zato bi bilo dobro mozes da uploadujes svoju apk.

Poslednja izmena:
Korisna stvar, samo, bila bi fora da moze da se uploaduje .apk zbog premium (modovanih) aplikacija. Ne moze se promeniti za APP koje nisu u PlayStore, zato bi bilo dobro mozes da uploadujes svoju apk.
ne razumem bas sta kazes, ali mozes svaku apk koju sidelodujes a ne prepozna je AFS da napravis. Ako hoces da menjas postojece ikone to ne moze.

Ne mozes svaku druze, mozes samo one koje su u Google PlayStore, jer ako si primetio treba da se ukuca ID package od .apk fajla, tipa com.lalatv.apk i sada ako se pomenuta aplikacija ne nalazi u PlayStore prodavnici, nece je ni imati odakle "povuci". Aplikacije "skida" sa Google PlayStore-a (pomocu tog ID) i u samoj aplikaciji menja launchers u drawable i onda nama sve radi kako treba. Problem je kad apk ne moze da pronadje na serveru. Isto tako, ne mogu premium .apk da se otkljucaju, skinuce apk koja nije modovana.

Zato kazem da bi bilo dobro da ima opcija da sami ucitamo .apk fajl al ***, mngoo bi nam to bilo 😄

Ne mozes svaku druze, mozes samo one koje su u Google PlayStore, jer ako si primetio treba da se ukuca ID package od .apk fajla, tipa com.lalatv.apk i sada ako se pomenuta aplikacija ne nalazi u PlayStore prodavnici, nece je ni imati odakle "povuci". Aplikacije "skida" sa Google PlayStore-a (pomocu tog ID) i u samoj aplikaciji menja launchers u drawable i onda nama sve radi kako treba. Problem je kad apk ne moze da pronadje na serveru. Isto tako, ne mogu premium .apk da se otkljucaju, skinuce apk koja nije modovana.

Zato kazem da bi bilo dobro da ima opcija da sami ucitamo .apk fajl al ***, mngoo bi nam to bilo 😄
kazem ti probaj, ja ne skidam nijednu sa playstora. Poenta je da kad instaliras ocitas koje je njeno "ime" u systemu i to ubacis kao pat da bi shortcut znao sta da startuje.
Mada realnio neznam o kojim to aplikacijama pricamo, ja recimo to radim za sve one koje mi AFS ne nudi da mogu da ih instaram jer sam u srbiji. Tipa Dizney+, Paramount+ itd
one jesu zvanicne aplikacije samo moraju da se sajdloduju. Mislim ne moraju ali mi je vece cimanje da menjam lokaciju na Amazonu.

Da li je neko od vas nekad uspeo da instalira EON apk verziju za mobilni telefon (na koju se loguje preko username/password a ne preko code)?
Ja nemam vise slobodnih slotova za TV ili EON BOX, ali imam za smartphone. Dal bih to mogla koristiti za Fire Cube nekako?

Aj momci mala pomoc. Kako da mi funcionise ova gimnastika sa ovim USB Hub-om. Ovaaj beli nastavak sa kablom ide u Firestick logicno, na drugi kraj stavim LAN kabl, sa strane u TypeC stavim kabal od adaptera za FireStick, i nece. Svetli lampica, ima struje u njemu al eto je znam gde je caka. Da ne treba jaci adapter?

Prilozi

• 20220513_140628.jpg
    20220513_140628.jpg
    104.6 KB · Pregleda: 75
  • 20220513_140551.jpg
    20220513_140551.jpg
    351 KB · Pregleda: 41
  • 20220513_140538.jpg
    20220513_140538.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 28
  • 20220513_140533.jpg
    20220513_140533.jpg
    303 KB · Pregleda: 32
Aj momci mala pomoc. Kako da mi funcionise ova gimnastika sa ovim USB Hub-om. Ovaaj beli nastavak sa kablom ide u Firestick logicno, na drugi kraj stavim LAN kabl, sa strane u TypeC stavim kabal od adaptera za FireStick, i nece. Svetli lampica, ima struje u njemu al eto je znam gde je caka. Da ne treba jaci adapter?
Ja nisam uspeo preko usb-c na usb-A adapter plus ona racva da pokrenem nijedan hub. Nisam usb-c na micro usb ni probao(dobra ideja), sto cini mi se vidim na slici.
Jedini koji meni radi kako treba je :

UGREEN USB 3.0 Hub Ethernet Adapter 10 100 1000 Gigabit Network Converter with USB 3.0 Hub 3 Ports.​

Prilozi

• Screenshot at 2022-05-13 14-23-49.png
    Screenshot at 2022-05-13 14-23-49.png
    159.8 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Sredio sam, nisam isao napajanje FireSticka preko TypeC i ovog malog konektora vec sam jedan kabal stavio u USB . Izgleda ovaj mali konektor ne valja ili je nesto drugo problem, ko zna

Poslednja izmena:
Sredio sam, nisam isao napajanje preko TypeC i ovog malog konektora vec sam jedan kabal stavio u USB . Izgleda ovaj mali konektor ne valja ili je nesto drugo problem, ko zna
cek cek kako si uspeo ajd molim te malo detaljnije? Povezao si preko adptera ovaj hub sa slike direkt na AFS i prikljucio napajanje preko PD koje ima hub ili? (jos bolje slika ako moze)
Kakav kabal u usb odakle ide napajanje to nisam razumeo.

Ipak lazna uzbuna. Ima mana. Iz nekog razloga mi ne prepoznaje micro sd karticu, niti usb flesh memoriju (imam neki obican hub pa sam i njega doda) a vala ni LAN ne finkcionise tj nema neta iako lampice svetle. Nemam smage danas da se petljam vise, ovih dana cu pokusati jos nesto.

Evo ovako, skontaces 😀
Skontao ali to sto si ubo power adapter u usb hub ti ne radi posao(sem mozda da ga sprzis). Imas taj PD(usb-c) ulaz tu se ubada napajanje.
Jedino ako ubodes usb-c hubov preko micro usb adaptera u AFS imaces power na pokrenes AFS(kao na prvoj slici sa micro usb adapterom).
Pod uslovom da si kupio micro usb adapter ne samo za prenos struje vec i podataka, onda ces imati power i radice zakaceni usb stikovi, sdd ili sta vec.
Ja sam sad porucio micro usb adapter(power/data) sa alija da probam sa mojim usb-c hubovima tvoju ideju.

Prilozi

• Screenshot at 2022-05-14 07-36-50.png
    Screenshot at 2022-05-14 07-36-50.png
    307.7 KB · Pregleda: 51
Moguce da je do toga, meni ne radi izgleda taj adapter tj prelaz sa TypeC na Micro USB. Kad spojim na telefon s tim i dodam flesku, kao da nista nisam uradio. Porucicu neki drugi..

A mozda bi i ova kombinacia mogla, da se izbegne adapter sa usb-c na micro usb. A jos se i dobije 1000Mbps net.
Jer kolko vidim po aliju ovaj tvoj hub je 100Mbps, da micro usb ne moze da propusti 1000Mbps ali jedno 300-400 bi moglo sto je opet bolje od 100Mbps.
Ovaj hub direkt ide na AFS a u njega napajanje i ovaj usb3 adapter od 1000Mbps. Imamo onda jos 3 usb za sta god da prikljucimo.
Porucicu ovaj Hub pa javljam kad stigne da li radi ovako.

Prilozi

• Screenshot at 2022-05-14 15-47-23.png
    Screenshot at 2022-05-14 15-47-23.png
    74.3 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot at 2022-05-14 15-46-52.png
    Screenshot at 2022-05-14 15-46-52.png
    119.8 KB · Pregleda: 44
Meni ova kombinacija radi sigurno, koristio sam vec ihajhaj, ali mi problem ovaj adapter za lan, crkne s vremena na vreme, mozda se greje, ne znam al radi nekih pola sata i onda prestane. Pre mesec radilo sve ok, do njega je nesto

Prilozi

• 20220514_170110.jpg
    20220514_170110.jpg
    495.6 KB · Pregleda: 40
  • 20220514_170051.jpg
    20220514_170051.jpg
    559.5 KB · Pregleda: 39
  • 20220514_170046.jpg
    20220514_170046.jpg
    603.5 KB · Pregleda: 30
  • 20220514_170038.jpg
    20220514_170038.jpg