Šta je novo?

Amazon Fire TV

Ma stalno je na oko 40€. Kome treba kupit će i za 50, a za toliko se nalazi svaki dan.

Ja sam kupio 4K max,jer je u tom momentu bila zaista dobra ponuda na oglasima KP.
Definitivno jedna od najboljih stvari koje sam kupio za 50-ak E u poslednjih nekoliko godina.

Pozdrav,

Jel vredi max verzija razlike u ceni? Kakvo je stanje sa eksternim hardom? Moze da cita ntfs? Za fat32 znam da podrzava, al tu je ogranicenje od 4giga.

Pretpostavljam da mogu da se povežu bt zvučnici/slušalice?

Ne znam iskreno, ja imam MAX a imao sam pre obican 4K, ja ne vidim veliku razliku, taj WiFi 6 jos nema dosta mase, nije neka prednost trenutno

Sto se tice BT povezivanja, ne vidim sto ne bi moglo, ja sam povezao dzojstik od PS4, mocice i sluske.

Nije velika razlika u ceni ali ni u uredjaju, dobar je i 4K, 4K Max je isto super, sta god izaberes radice ti posao

Hvala. A kakvo je stanje sa eksternim hardom i ntfs file sistemom?

Probao sam samo USB flash od 8GB, FAT32, prepoznalo ga normalno, koristio jedno vreme kao internu memoriju, ima ta opcija, to radilo. HDD, i slicno nisam probavao pa ti ne mogu biti od koristi

Jel uspeo neko da Instalira supernova tv app? Ako ima da podeli apk?

Uzeo 4k max verziju. Bas lepo radi. Sad jurim otg kabl.

Ako moze pomoc, treba mi fire tv/android tv apk fajl za britanski NOW TV, da ne prebacujem Appstore na UK, jer ce ove ostale aplikacije da mi onemoguci pa cu morati opet sve sa njima iz pocetka zbog samo jedne NOW TV. Probao sam verziju za android telefon/tablet medjutim nju nece da ucita, ovu drugu verziju ne nalazim na Aptoide ili na netu.

Hvala, ovo je za AndroidTV, ali ovde mi trazi update, koji nece da prodje kroz Appstore.

Poz drugari, dešava li se još nekom od kako je pušten EON 4.0 a i daje mi je EON 3.94 na sticku da vpn neće da radi?
Radilo mi sve normalno, VPN šljakao kad ga upalim sa netom od Telekoma a sad mi izbacuje grešku Problem sa mrežom 4E4793BC-CE6D-44A4-BA41-F8D1F0B21F23.jpeg

Pokusaj da promenis server na VPNu, pre toga idi u podesavanja gde su aplikacije odtale ugasi (force stop) EON, pa promeni server i probaj opet.

Ako je to to, poslao sam ti na PP.

Prilozi

• 20220207_092052.jpg
    20220207_092052.jpg
    229.8 KB · Pregleda: 46
  • 20220207_092117.jpg
    20220207_092117.jpg
    294 KB · Pregleda: 46
Da li je neko uspeo da instalira iris.smart na firestick? Ne iris.go koji je za mobilne, već baš smart app, za TV? Na gt-king se instalira ali traži sertifikovani atv uređaj, dok mi firestick javlja "problem parsing the package" za isti apk.

Da zamolim i ja ako neko ima ili moze da izvuce apk sa firestick-a i nemačkog stora, sky go je aplikacija. Ne mogu da je pronađem na netu a opcijom da prebacim store na nemacki je pronalazi ali ne dozvoljava download jer imam poljski prime :/

Da li je neko uspeo da instalira iris.smart na firestick? Ne iris.go koji je za mobilne, već baš smart app, za TV? Na gt-king se instalira ali traži sertifikovani atv uređaj, dok mi firestick javlja "problem parsing the package" za isti apk.
Radi bez problema jos od 1.0.0 verzije, verovatno ne skines dobro .apk ili sta znam, bilo je vec okaceno par linkova, pogledaj par stranica unazad.

Poslednja izmena:
Svašta, slao sam preko one aplikacije "send files to tv", moguće da je on nešto pokarabasi. Probaću direct downlaod preko downloadera, hvala.

Maa ja to sve sa File Manager+ prebacujem, instaliram i na Fire i na mob, podesim prenos preko FTP ili lokalne mreze, sa dva klika mi je sve tu, samo na Fire ukljucim opciju, telefonom posaljm i to je to, inam povezan i dropbox. Da, ima jednostavnijih nacina ali meni ovako lakse, navika, sta znam. Isto sve mozes da saljes preko računara na Fire, samo u adress bar u exploreru kucam ftp ip i prebacuje se zacas sve sto treba. Vec 100x prezvakana tema ali isto tako je sve stvar navike.

Ukratko: 4k max i android tv povezani na isti wifi preko istog vpn servera. Tv na pingu od 35-45 i dobija skoro full down i upload, dok stick ide do 200 ping i takodjer skoro full mbps. Zbog cega ovakva razlika u ping, moram li nesto podesiti a da sam to propustio?

Da li ovo moze kao posljedicu imati slabiji kvalitet streama, tj sjeckanje na malo vecim fajlovima na RD npr? Jedino mi je to razlika i ne moze se porediti gledanje filma na ova dva uredjaja trenutno :(

P.S. mjereno preko "analiti" i "internet speed test" aplikacija. Mozda su relevantne mozda i ne. I napomena da nisam bas neki majstor za ovakvu vrstu poslova, pa ako fale neke informacije vezano za ovo iznad, do mene je :D

Ma kupi lan adapter i na kabal ako ti ping smeta a ping je bitan za odziv kad igras igrice online pa lasne komande. To je samo primer.

Igrice preko konzole ponekad i tu nemam problema, radi super. Samo se pitam da li mi taj ping pravi problem za filmove, serije ili sam ja propustio nesto podesiti..

Igrice preko konzole ponekad i tu nemam problema, radi super. Samo se pitam da li mi taj ping pravi problem za filmove, serije ili sam ja propustio nesto podesiti..
Iz mog iskustva takvi pingovi su normalni kad se koristi VPN , pogotovo za velike daljine tipa amerika itd.
Ja nisam nikada imao striming problema zbog toga.
Pre ce nastati problemi ako je konekcija nestabilna i varira/secka onda dolazi do bufferinga ili je jednostavno do servera.
Zato je mozda bolje koristiti za takve konekcije samo DNS koji otvara tu geolokaciju.
Onda imas i ping i brzinu samo nisi skroz anoniman, tvoj ISP ne vidi sta radis ali ko drzi DNS vidi ko si.

Ukratko: 4k max i android tv povezani na isti wifi preko istog vpn servera. Tv na pingu od 35-45 i dobija skoro full down i upload, dok stick ide do 200 ping i takodjer skoro full mbps. Zbog cega ovakva razlika u ping, moram li nesto podesiti a da sam to propustio?

Da li ovo moze kao posljedicu imati slabiji kvalitet streama, tj sjeckanje na malo vecim fajlovima na RD npr? Jedino mi je to razlika i ne moze se porediti gledanje filma na ova dva uredjaja trenutno :(

P.S. mjereno preko "analiti" i "internet speed test" aplikacija. Mozda su relevantne mozda i ne. I napomena da nisam bas neki majstor za ovakvu vrstu poslova, pa ako fale neke informacije vezano za ovo iznad, do mene je :D
Ne obracaj paznju na taj ping, potpuno nebitno za tvoje potrebe

Maa ja to sve sa File Manager+ prebacujem, instaliram i na Fire i na mob, podesim prenos preko FTP ili lokalne mreze, sa dva klika mi je sve tu, samo na Fire ukljucim opciju, telefonom posaljm i to je to, inam povezan i dropbox. Da, ima jednostavnijih nacina ali meni ovako lakse, navika, sta znam. Isto sve mozes da saljes preko računara na Fire, samo u adress bar u exploreru kucam ftp ip i prebacuje se zacas sve sto treba. Vec 100x prezvakana tema ali isto tako je sve stvar navike.
Uspeo sam preko ovog file manager +, odmah deinstaliram send files to tv, hvala još jednom. Radi iris.smart odlično, kudikamo upotrebljivija aplikacija od iris.go

Nazad
Vrh Dno