Šta je novo?

Amazon Fire TV

Uz malo truda🛠️ i znanja🧑‍🎓 , sve to moze da se resi i "Amazonov bloat" i kablovi i adapteri i ostala cuda i da se na zidu vidi samo televizor i 1 kabel (za napajanje prethodno navedenog televizora). Naravno bez kopanja i busenja zida⛏️,
Jel zna neko kako da se resi taj njihov bloat nepotrebnim aplikacijama?

Ne isplati se ako se mora blokirati update. Ja sa ADB fastboot disable-ujem sta mi ne treba i to je to, ni to nije neko resenje jer se ponovo pojave te app nakon azuriranja ali barem dobijam azuriranja

Niko sretniji od mene kada i ako uspem da na nekom uredjaju blokiram sav auto-update ( i sistem i aplikacije-programi)

Pozdrav,

Planiram kupovinu Fire sticka.

Koristio bi se za Youtube, Rts planetu, Stremio, Kodi, Plex, i eventualno neku IPTV listu. Budući da Fire stick nije zvanično dostupan u Srbiji, da li mogu imati nekih problema sa funkcionisanjem navedenih aplikacija? Razmišljam izmedju fire sticka ili mi box s. Znam da na mi boxu bi sve radilo bez problema, ali voleo bi da probam fire stick.

Znaci nema ni on LAN vec i tu ide adapter..
Ako si pogledao sliku mogao si da vidis da se u paketu dobija adapter koji se prikljucuje na mikro usb, a ono sto se na slici ne vidi je da na tom adapteru postoji takodje mikro usb...

Pozdrav,

Planiram kupovinu Fire sticka.

Koristio bi se za Youtube, Rts planetu, Stremio, Kodi, Plex, i eventualno neku IPTV listu. Budući da Fire stick nije zvanično dostupan u Srbiji, da li mogu imati nekih problema sa funkcionisanjem navedenih aplikacija? Razmišljam izmedju fire sticka ili mi box s. Znam da na mi boxu bi sve radilo bez problema, ali voleo bi da probam fire stick.
Nema nikakvih problema, sve navedeno radi sasvim normalno.

Iz neznanog mi razloga ne mogu da uparim telefon i MAXu. Ne vide se medjusobno (???) Sad me to malo plaši. Koji BT joypad preporucujete (za 3-4.000 rsd) da tu i tamo okrenem nešto na nekom emulatoru?

Na sta ti mislis? Uparivanje Firesticka sa Firestick aplikacijom na telefonu?

Ok, hajde da zaboravimo na bluetooth ka telefonu.

Da li ima nekoga da preporuči oprobani BT gamepad sa Firestick?

@mitar1982 To za server sam samo napomenuo za šta sam ja iskoristio stari stick (a što eto npr ne bi moglo da se isto tako lako uradi sa Fire TV uređajima kad u budućnosti postanu nedovoljno dobri za "HTPC" / media player ulogu).

Nije poenta u tome. Poenta je da je moj stav da su ovi uređaji "uprošćeni" preko mere & da smatram da i najtupaviji i najjeftiniji od tih "samo za streaming" uređaja mora da ima ethernet i ne može da bude baaaaš toliko "black box" fazon da ima napajanje i HDMI out i ćao.

Možemo onda dalje da se slažemo ili je jel ok da jeftiniji uređaji imaju samo 100 Mbps ethernet ili nije.
Streaming servisi isto rade preko neta i WiFi uvek može biti izvor problema i frustracija i zato iako jeste to lepo "vidi nema kablova" treba da postoji built-in "fallback" žično povezivanje za okoline i uslove gde WiFi ne može da završi posao.

@midlfinger Svaki dan ;)
Zarad svih korisnika sadasnjih i buducih moram da kazem sledece : imam 2x Firetv 4k i 1x Firetv 4k max kao i Nvidia Shield TV 2017.
Posle dugog niza godina koriscenja najboljeg striming uredjaja sam kupio prvi Firetv stick i kazem odgovorno da je vrhunski uredjaj (ako ne zapadne felerican).
WIFI mu je najbolji koji sam koristio na bilo kom uredjaju i nema potrebe za Lan konekcijom, koja je zbog starog usb 2.0 svejedno kapovana.
Plus je sad jos bolji sa WIFI6 u Max verziji.
Nizasta drugo ne sluzi sem za striming tako da ne treba instalirati gluposti, uz malo truda moze i da se doda eksterna memorija/ ocisti bloat itd.
Bio sam skeptican zbog tehnickih karekteristika ali me praksa skroz ubedila, tako da Shield sve redje koristim.
Imam Firetv stick na svakom TVu i kad negde putujem ubacim ga u torbu.
Za svaku preporuku.

Koju verziju imas? Meni 5.15.0.247.390 radi bez problema. Telenor account
Evo sad probao bas tu verziju koja je izasla November 17, 2021 . I nece da radi. Kaze da je potrebno azuriranje. Koliko vidim nema nigde neka novija verzija.
Koristim Fire TV Cube.

Pozdrav...
Da ne davim puno, imam jedan problemčić a moguće i da je "problemčina". Koristio do skoro Mi stick i preko njega gledao Eon tv preko Unifi mreže koja je u opsegu sa solitera u blizini.
Rešio da pređem na Fire stick, instalirao Eon aplikaciju, prikačio i skenirao mreže vidljive sticku. Međutim nikako neće da skenira Unifi mrežu iako je uredno telefon pronalazi.
Takođe sve ostale mreže u privatnom opsegu su vidljive.
To mi sad predstavlja problem jer svrha uzimanja Fire sticka je gledanje između ostalog i Eon tv preko Unifi ali kako stvari stoje na žalost ništa od toga.
ima li ko kakvo rešenje ili predlog, ideju kako da se rešim da skenira i unifi?

Neće ni moj max, sad sam probao, telefon vidi mrežu a stick jok.

Nije do toga, stick vidi i 5ghz wifi.

Pozdrav...
Da ne davim puno, imam jedan problemčić a moguće i da je "problemčina". Koristio do skoro Mi stick i preko njega gledao Eon tv preko Unifi mreže koja je u opsegu sa solitera u blizini.
Rešio da pređem na Fire stick, instalirao Eon aplikaciju, prikačio i skenirao mreže vidljive sticku. Međutim nikako neće da skenira Unifi mrežu iako je uredno telefon pronalazi.
Takođe sve ostale mreže u privatnom opsegu su vidljive.
To mi sad predstavlja problem jer svrha uzimanja Fire sticka je gledanje između ostalog i Eon tv preko Unifi ali kako stvari stoje na žalost ništa od toga.
ima li ko kakvo rešenje ili predlog, ideju kako da se rešim da skenira i unifi?
Da li neko koristi UniFi ( SBB ) na Amazon Fire Tv stiku?

Jutros odgledah klip na yt u kom se govori da je amazon izbacivanjem novog apdejta poceo da blokira instaliranje aplikacija koje nisu iz njihove prodavnice... Jel neko naleteo na tako nesto?

@juannelle

Ćomi AndroidTV uređaji su izuzetak pravila da na AndroidTV nema podrške za EAP / WPA Enterprise. Znači AndroidTV OS, običan Android za mobilne telefone ima podršku i ima u UI lepo opcije za unos podataka za autorizaciju konekcije.

Dakle Eon boxevi, Sony TV-ovi... ništa od toga ne može da se konektuje na UniFi. Postoje 1-2 aplikacije za konektovanje na takve WiFi mreže ali ne rade na Android 8 pa na dalje...

Tako da... vrati se na Ćomi ako ti je gledanje Eon preko UniFi must have.

Nazad
Vrh Dno