Šta je novo?

Amazon Fire TV

Kupio sam od jednog lika iz Sarajeva Amazon Fire TV Stick 4k Max za 110KM/55€ ...
Ne znam kako ovo popraviti i mislio sam ga baciti sa prozora
Ja sam svoj bacio. Radio lepo 5-6 dana, onda krenuo da se koči. Sa svakim restartom sve sporije radio. Na kraju je zaglavio na logou. Ništa nije pomoglo. Od TV-a do TV-a, preko raznih napajanja, čak sam ga i otvarao u nadi da ću negde da pronađem način da ga resetujem. Neće. Napominjem da sam ga sasvim normalno koristio, bez naponskog i aplikacijskog silovanja. ***... Loš sam čovek... Uvek mi zapadne faličan model... Evo slika... Dođe do ovde i može tako da se vrti danima...

20220114_163027.jpg

Da nisi mozda pokusavao da instaliras google servise? Ja sam svoj tako sjebao. Postoji par nekih nacina za taj problem, tipa drzanje nekih kombinacija tastera na daljincu, pa otg kabal i prava tastatura..ima svasta nesto, ja svoj nisam uzpeo oziveti jer sam ga sam i sjebao a nisam bio ukljucio usb debugging pa mi cmd i razne komande nisu bile od koristi.

Gledaj po YT (ako vec nisi) ima brdo snimaka, mozda ti upali neki. Nece oni sami od sebe da se sjebu, ja sam svom svasta radio, svakakve apk instalirao i eto.

Sve sam probao, osim te varijante sa OTG tastaturom. Možda pomogne. Daljinac i ne stigne da se poveže u ovoj fazi u kojoj je uređaj zaglavljen.
Mislim da nisam radio ništa sumnjivo. VLC, Aptoide, OTT Navigator i VPN. To je sve što sam instalirao. Jedino što mi je upalo u oči je ogroman "data storage" koji okupira OTT, bez obzira na podešavanje da ne gomila EPG. Uvek je bilo skoro 2GB, ali tako od samog početka korišćenja. Ne znam... Napon, programi, pregrevanje... Sumnjam na sve...
Iskreno, opet bih uzeo isti uređaj, ali bih pri prvoj naznaci problema u radu obavezno radio fabrički reset. Mada, nije ni to neko rešenje.

Previse je to data podataka, mada sam siguran da nije zbog toga. Ako imas OTG probaj i to, ukljucis tastaturu sa kablom (nemoj wireless) pa kombincijom tastera (ima na YT tutorijal) probas u safe mode da udjes i tamo mozes da resetujes na fabricka, ako to uspe kod tebe, kod mene nije, kazem da sam ga bas sjebo sa google servisima, nisam znao. I ja sam opet uzeo 4K a nedavno i 4K Max.

Probao sam preko adb shell-a, ali neće. Nisam ni ja uključio usb-debugging. :rolleyes: Potražiću ovih dana neku wired tastaturu, da probam preko OTG da uđem u safe mode.

• daemon not running; starting now at tcp:5037
  • daemon started successfully
List of devices attached
G071R20713172W08 unauthorized

Може ли мала помоћ?Писано је о томе у ранијим постовима али нисам баш најбоље разумео.Узео сам Fire Stick 4K MAX морам да признам једно лепо, глатко баш пријатно искуство мало је рећи да сам задовољан у односу на андроид систем на мом 55ХЕ8577 ЕОН ради скоро савршено.Оно што никако не могу да уклавирим тиче се каблова:).Наиме штапић сам прикључио директно у пуњач а желео бих да повежем и екстерни хдд, адаптер за бежичну тастатуру (мада и уграђена ради сасвим ок) и евентуално гигабитни усб на лан прикључак ако то има смисла (ТВ ми је извлачио максимално 20-25 mbs док штапић извлачи 90-93 mbs мислим да би са гигабитним прикључком извлачио и више да напоменем интернет је сбб 250/150).Да ли је то изводљиво и који кабл ми треба (замолио бих и линк ако је дозвољено)?Такође на ЕОН-у приликом премотавања на стику ми не приказује оне сличице док ми је на ТВ-у приказивао рецимо на Нетфликсу приликом премотавања немам тај проблем.Има ли неко решење или је то до саме апликације?

Najbitniju stvar si zaboravio (ili jednostavno nisi napisao) a to je USB HUB.
Tebi treba ovako nesto sto je provereno i sigurno raadi

Ugreen USB Ethernet USB 3.0 2.0 To RJ45 USB HUB (slika 1.)​

ja koristim neki kineski 2.0 sa Alija (na VDSL 20 sam pa su mi dovoljne brzine koje "propusta")
zatim ti treba OTG kabel za firestik ,komada 1 (slika2.)
slika 3. povezivanje:
-crveni kabel = napajanje
  • sivi kabel = LAN (internet)
  • firestik ide direktno u TV ili kao na slici ako je dalje od TV-a iz firestika ide HDMI kabel u TV

Prilozi

• ugreen.jpeg
    ugreen.jpeg
    38.5 KB · Pregleda: 50
  • 31gZ4vVlH0L._AC_.jpg
    31gZ4vVlH0L._AC_.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 61
  • firetv-stick-usb-ethernet-keyboard-1.jpg
    firetv-stick-usb-ethernet-keyboard-1.jpg
    340.6 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Odličan Wifi ima Firetv.
Screenshot_20220114-221050_ASUS Router.jpg

BoKte, kako 1 slika lepo sumira čitavu disertaciju na temu "Zašto nikad neću kupiti stick ili dongle" 😂😂

Ок хвала сад ми је јасно.Имам неки новији 3.0 усб хаб заборавио сам да напишем пробаћу и њега.

@shamanNS, za prosečnog korisnika (čitaj za onog kome ne treba stotinjak aplikacija) sasvim dovoljno memorije ima stick. Kodi, Eon, Iris, Smart tube, više IPTV applikacija, Netflix, Spotify… i još 5,6 tool app… Verovatno sam nešto zaboravio, da uz sav onaj Amazonov bloat, i još 1,5gb mesta ostalo.

Poslednja izmena:
Тај хуб тешко да се нађе ископао сам овај ваља ли он?Спецификације су ок.Још једно питање заборавио сам мало пре да поставим.За музику користим Спотифај и надам се у скорије време Тидал.Да ли је боље ако то има неке везе да апликације инсталирам односно звук вучем са штапића или из ТВ-?

Prilozi

• IMG-5b21e84e96679b996252985f6f9c8e56-V.jpg
    IMG-5b21e84e96679b996252985f6f9c8e56-V.jpg
    181.7 KB · Pregleda: 75
Oprostite na glupom pitanju, nisam koristio Android od verzije 2 :D Na Firestik Max sam instalirao 1.0.4 verziju Orion TV aplikacije (1.0.5 xapk ne znam kako da instaliram). Da li ima neki sistem za navigaciju osim +/-? Mogu li se kanali dodati u neku favoties listu? Sta propustam? :D

Uz malo truda🛠️ i znanja🧑‍🎓 , sve to moze da se resi i "Amazonov bloat" i kablovi i adapteri i ostala cuda i da se na zidu vidi samo televizor i 1 kabel (za napajanje prethodno navedenog televizora). Naravno bez kopanja i busenja zida⛏️,

Спецификације су ок
I šta sad znači ova tvoja izjava?? Kapiraš da je bitno koji čipset hub/adapter koristi za ethernet jer ako Linux kernel koji Fire TV stick koristi nema "built-in" drajver podršku adapter možeš da baciš u kantu? Dakle, prvo se malo informiši na tu temu (da Ugreen hub koristi Asix ethernet kontroler za koji ima drajver praktično svaki Android kernel) a ne da baciš pare jer si kupio hub sa tipa Realtek, Ralink.

@TsarOfZanzibar Svaki uređaj koji ima 1 USB port i taj je "potrošen" na napajanje uređaja je cirkus od uređaja i kad tad će i najprosečniji od prošečnog korisnika da se nađe u situaciji da bi makar privremeno hteo da poveže neki USB uređaj...

shamanNS ок разумео сам јесте било речи о томе раније али сам на то заборавио хвала ископаћу тај.

@shamanNS Naravno da je cirkus, ne košta bez razloga 30 evra. I radi kao lutka za te novce. Nego, šta konkretno povezuješ preko USB?

@mitar1982 Ja konkretno ne koristim Fire TV uređaje. I samo prvi "da opametim TV" Android uređaj koji sam kupio 2014 je bio "stick" (MK808b Plus, koji iako je plaćen tipa 24$ je pored USB porta koji je služio samo za napajanje imao još 2 USB 2.0 porta: 1 USB-A a 1 mini-USB koji je bio i OTG) i nikad više ne bih kupio taj tip uređaja tj nešto bez ethernet i bez minimum jednog slobodnog USB porta.

Taj stick je još uvek živ ali se već godina u nazad koristi kao Linux server a ne kao Android media player. Dok je furao Android OS na njega su bili povezani USB-Ethernet adapter (USB 2.0 & 100 Mbps max, naravno sa Asix čipset) i 4 port powered USB hub u koji je stalno bio povezan risiver od mini tastarure a osim toga povremeno povezivani fleševi i HDD-ovi i čak i USB miš kad se potrefilo da se ispraznila baterija na mini tastaturi koja ima built-in trackpad.

Sad kao Linux server radi "headless" tako sa je povezan na USB samo ethernet adapter.

Cirkus sa kablovima sad fura Raspberry Pi 😂😂 koji glumi NAS.

A za prosečnog vlasnika Fire TV evo prva stvar koja mi pada na pamet kad bi zapelo za nemanje USB porta (bez kupovine tog split USB kabla) je među narodom popularna praksa korišćenja (modovane) Eon aplikacije za mobilne telefone (kad se nema slobodan SmartTV "slot") i njen čuveni momenat da daljinci ne reaguju tj neuspešno biraju i potvrđuju izbor jezika pa za to treba prikačiti miša i odraditi taj korak.

Poslednja izmena:
I šta sad znači ova tvoja izjava?? Kapiraš da je bitno koji čipset hub/adapter koristi za ethernet jer ako Linux kernel koji Fire TV stick koristi nema "built-in" drajver podršku adapter možeš da baciš u kantu? Dakle, prvo se malo informiši na tu temu (da Ugreen hub koristi Asix ethernet kontroler za koji ima drajver praktično svaki Android kernel) a ne da baciš pare jer si kupio hub sa tipa Realtek, Ralink.

@TsarOfZanzibar Svaki uređaj koji ima 1 USB port i taj je "potrošen" na napajanje uređaja je cirkus od uređaja i kad tad će i najprosečniji od prošečnog korisnika da se nađe u situaciji da bi makar privremeno hteo da poveže neki USB uređaj...
Naporan si druze sa stalnim hejtovanjem, okej nemas, ne koristis, ne volis. Ne ter te niko ni da pises. Tebi nije dovoljno, ocigledno nama koji to koristimo jeste i to je to. *** nismo svi neki "strucnjaci" i ne treba nam 20 usb portova ni 4 GB rama. Konstatno trolujes stickove, moras da shvatis da nama prosecnim korisnicima vise ne treba, da treba ganjali bi svi Shiel i razne boksove. Prosto.

I sta ti hoces vise od android uredjaja? Bas me zanima za sta ti koristis te boksove a da isto ne mozes sa firestickom ili mi stickom? Za sta ti kao napredan korisnik koristis te uredjaje?

Odluta ti predaleko Shamane. Ove stickove ljudi kupuju za Netflix, Kodi i sl, a ne da izigravaju servere i PLC. Amazon ih je uprostio taman spram ciljne grupe.

@Gargamel83 Hoću žičnu internet vezu i hoću da makar imam mogućnost / slobodu da ako mi ikad zatreba da prikačim koji god USB uređaj pa makar to koristio 2 od 365 dana u godini.

Ne hejtujem ja ništa i nikog ja samo iznosim objektivno stanje stvari i skrećem pažnju na stvari koje izostavljaju ljudi koji ih hvale (još pogotovo kad ti isto ljudi su istovremeno i u biznisu prodaje tih istih stikova) a koje bi takođe trebalo da se napomenu.

Ali onaj forum je odavno otišao u pravcu preporuke krševa i obmanjivanja manje upućenih ljudi šta je bolje za "prosečnog korisnika".

@mitar1982 To za server sam samo napomenuo za šta sam ja iskoristio stari stick (a što eto npr ne bi moglo da se isto tako lako uradi sa Fire TV uređajima kad u budućnosti postanu nedovoljno dobri za "HTPC" / media player ulogu).

Nije poenta u tome. Poenta je da je moj stav da su ovi uređaji "uprošćeni" preko mere & da smatram da i najtupaviji i najjeftiniji od tih "samo za streaming" uređaja mora da ima ethernet i ne može da bude baaaaš toliko "black box" fazon da ima napajanje i HDMI out i ćao.

Možemo onda dalje da se slažemo ili je jel ok da jeftiniji uređaji imaju samo 100 Mbps ethernet ili nije.
Streaming servisi isto rade preko neta i WiFi uvek može biti izvor problema i frustracija i zato iako jeste to lepo "vidi nema kablova" treba da postoji built-in "fallback" žično povezivanje za okoline i uslove gde WiFi ne može da završi posao.

@midlfinger Svaki dan ;)

Oprostite na glupom pitanju, nisam koristio Android od verzije 2 :D Na Firestik Max sam instalirao 1.0.4 verziju Orion TV aplikacije (1.0.5 xapk ne znam kako da instaliram). Da li ima neki sistem za navigaciju osim +/-? Mogu li se kanali dodati u neku favoties listu? Sta propustam? :D
da odgovorim samom sebi, mozda se nekom jos javi ovakva glupost... uradio sam reset stika (izvukao ga iz stuje) i proradio je taster levo za navigaciju... glupost...

Nekome (čitaj meni) je ok i da se patim sa Wifi i ne preskačem kablove po kući. A i za cenu jednog Cube idu dve karte za cirkus. :D

Nekome (čitaj meni) je ok i da se patim sa Wifi i ne preskačem kablove po kući. A i za cenu jednog Cube idu dve karte za cirkus. :D
Razlika izmedju Fire Cube i Fire Stick je kao Fire Stick i Mi Stick
EON Smart Box nema WiFi već eternet vezu

Imas sliku 4 posta iznad, plus bolji procesor i vise memorije.

Nazad
Vrh Dno