Šta je novo?

Alternativa DS Caleru?

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Generalno, DS Caler je dobar, ali dosta sitnica nervira. Kad se sve to skupi na gomilu, dobijem želju da probam neki drugi program. Šta savetujete?

FlyDS, iuVcr, ali nisu besplatni...

Meni je taj Chris TV bez veze...Nekako mi je najbolji bio JTV i sada DSCaler...

delimir je napisao(la):
Meni je taj Chris TV bez veze...Nekako mi je najbolji bio JTV i sada DSCaler...
meni je borg tv bio super, al' je umro a bugove nije sredio. :d

Razvija se i InterVideo WinDVR3, samo sto to nigde na sajtu ne objavljuju. Ljudi samo zamene fajl za download sa novom verzijom, a ti sam moras da (npr. po velicini) proveravas da li je nova ili ne. U zadnja dva meseca izasla su dva nova bilda, od kojih je ovaj zadnji fenomenalno odradjen: zauzece procesora smanjeno sa35 % na manje od 5%, prelazak na snimanje (grebovanje) je gotovo trenutan, Shift-ovanje kanala je konacno trenutno, slika je lepsa (novi filteri), nema vise nekih glupih bagov (mute,...).
Na kompu imam gotovo sve TV programe koji su pominjani na Bench-u, i nijedan ne moze da se meri sa WinDVR-om, koji mozda nije najfunkcionalniji (ne moze direktno u DivX, nema radio program), ali je svakako najkvalitetniji TV softver.
Probajte novi bild i bicete prijatno iznenadjeni!

http://www.intervideo.com/jsp/WinDVR_Download.jsp

takodje sam probao sve programe koji postoje i winDVR mi je isto najbolji!
upravo daunlodujem novi bild, nisam ni znao da se bave time.

al windvr i iuvcr nisu za gledanje nego za snimanje... al' aj probacemo, nismo na kraj srca. :d

WinDVR je "kao" namenjen snimanju (sto fenomenalno radi u MPEG2 formatu), ali je u stvari odlican program za gledanje TV-a (ima sve sto treba: timeshifting, teletext, fino podesavajne tjunera,... ). Za razliku od njega, InterVideo ima novi softver za (primarno) gledanje (a i snimanje), HomeTheater, koji je toliko neoptimizovan i bagovit da ga je muka koristiti. HT preuzima na sebe da reprodukuje sav video materijal, otvara slike, pusta mp3, i sve mnogo kilavo. Imam i HT i HT2, i oba su isto ******. Pretenduju da budu univerzalni media plejeri, da svim sadrzajima pristupas preko daljinca iz fotelje, a ne rade kako treba ni osnovnu funkciju.
WinDVR radi fenomenalno ono sto treba, i nije mi jasno da ga, zbog ovih HT "******", reklamiraju samo kao softver za snimanje video materijala. On je program i za gledanje i za snimanje, a to samo treba i da ima TV softver. Za ostalo imamo Winamp,ACDSee...

WinDVR je "kao" namenjen snimanju (sto fenomenalno radi u MPEG2 formatu), ali je u stvari odlican program za gledanje TV-a (ima sve sto treba: timeshifting, teletext, fino podesavajne tjunera,... ).

OK je i ja ga koristim, ali za gledanje TV-a jedino fali da ubace da mozes da poredjas programe po redosledu kojem hoces i bio bi savrsen! Ali je za snimanje "babaroga" (nema mu ravnog)!

levibek je napisao(la):
WinDVR je "kao" namenjen snimanju (sto fenomenalno radi u MPEG2 formatu), ali je u stvari odlican program za gledanje TV-a (ima sve sto treba: timeshifting, teletext, fino podesavajne tjunera,... ). Za razliku od njega, InterVideo ima novi softver za (primarno) gledanje (a i snimanje), HomeTheater, koji je toliko neoptimizovan i bagovit da ga je muka koristiti. HT preuzima na sebe da reprodukuje sav video materijal, otvara slike, pusta mp3, i sve mnogo kilavo. Imam i HT i HT2, i oba su isto ******. Pretenduju da budu univerzalni media plejeri, da svim sadrzajima pristupas preko daljinca iz fotelje, a ne rade kako treba ni osnovnu funkciju.
WinDVR radi fenomenalno ono sto treba, i nije mi jasno da ga, zbog ovih HT "******", reklamiraju samo kao softver za snimanje video materijala. On je program i za gledanje i za snimanje, a to samo treba i da ima TV softver. Za ostalo imamo Winamp,ACDSee...

InterVideo Home Theater je ustvari kopije Microsoft Media Center aplikacije koja stize uz Win XP MCE. Tamo to radi besprekorno i veoma brzo, ali ti treba TV tuner sa hardverskim MPEG2 enkodingom da bi koristio TV funkciju.

delimir je napisao(la):
InterVideo Home Theater je ustvari kopije Microsoft Media Center aplikacije koja stize uz Win XP MCE. Tamo to radi besprekorno i veoma brzo, ali ti treba TV tuner sa hardverskim MPEG2 enkodingom da bi koristio TV funkciju.

Ma znam, cak su mu i plavu boju iskopirali.

Ja ne znam da li nesto radim pogresno, skinuh malopre taj WinDVR, namsetih sve lepo (pal, cable, serbia & montenegro) i odradio onaj njegov autoscan, ali koji kod kanal da izaberem....njente.....samo sum.....

Karta: Leadtek tv2000xp expert

A jel ima neki program koji će automatski održavati isti nivo jačine zvuka?

U ChrisTV-u moze za svaki kanal, izmedju ostalog, da se posebno podesi jacina zvuka, ali to i nije bas previse automatizovano, priznajem. Mada, koliko se secam ostalih programa koje sam koristila u njima ne moze ni to... U svakom slucaju ako budes isprobavao Chris TV nemoj probati nesto starije verzije jer je u najnovijoj ispravljeno dosta bug-ova pa sada solidno radi.

Meni se DScaler svidja ,ali mi secka, nije zbog masine! Ali neznam sta da mu radim?

levibek je napisao(la):
WinDVR je "kao" namenjen snimanju (sto fenomenalno radi u MPEG2 formatu), ali je u stvari odlican program za gledanje TV-a (ima sve sto treba: timeshifting, teletext, fino podesavajne tjunera,... )

Mozda nesto propustam ali gde je u WinDVR-u Teletext???

proki je napisao(la):
Meni se DScaler svidja ,ali mi secka, nije zbog masine! Ali neznam sta da mu radim?
DScaler 4.1.10 kod mene radi na celeru 433 Mhz!Probaj da u General Hardware Setup stavis za procesor below 300, a u defaults show all frames! :,,:

Ugasi deinterlace/judder terminator. Rasteretićeš procesor žestoko.

levibek je napisao(la):
Probajte novi bild i bicete prijatno iznenadjeni!

http://www.intervideo.com/jsp/WinDVR_Download.jsp
Probacu... mada taj program saradjuje sa drajverima kartice i ako nisu dovoljno dobro podrzani, nema leba. Na starom asusu taj WinDvr3 ne pamti kanale i ne radi scheduler (nemam pojma koji build, neki bajati u svakom slucaju) a dobro su se setili... bilo je vreme. Jeste da stvarno dobro snima u Mpeg ali koliko "bug" featura moras da istrpis zbog te funkcije je brooka. :whip:

Inace, sta fali DScaleru (nije DS Caler)? Lepo poizbacujes sve toolbarove, ostane ti samo slika TVa, podesis velicinu prozora po zelji (i velicini radne sredine), aktiviras always_on_top & show_to_systray, gurnes ga u neki cosak i radis ostale stvari u krupnom planu. Daljinski necu sad da pominjem. :p

andjelkoyu je napisao(la):
Probacu... mada taj program saradjuje sa drajverima kartice i ako nisu dovoljno dobro podrzani, nema leba. Na starom asusu taj WinDvr3 ne pamti kanale i ne radi scheduler (nemam pojma koji build, neki bajati u svakom slucaju) a dobro su se setili... bilo je vreme. Jeste da stvarno dobro snima u Mpeg ali koliko "bug" featura moras da istrpis zbog te funkcije je brooka. :whip:

:p

Ja isto imam starog asusa (philips 7134) i poslednju verziju drajvera za njega (2.3.0.4), i sa ovim novim bildom konacno sve radi kako treba. Iako se oslanja na WDM drajvere program je sada konacno brz. Kanale (listu kanala) nece da pamti ako mu iskljucis u startup-u SchSvr.

gagast je napisao(la):
Ugasi deinterlace/judder terminator. Rasteretićeš procesor žestoko.

Judder terminator je opasno dobra stvar ako ima smetnji u vidu treperenja slike.

levibek je napisao(la):
Ja isto imam starog asusa (philips 7134) i poslednju verziju drajvera za njega (2.3.0.4), i sa ovim novim bildom konacno sve radi kako treba. Iako se oslanja na WDM drajvere program je sada konacno brz. Kanale (listu kanala) nece da pamti ako mu iskljucis u startup-u SchSvr.
Cekaj, imas bas onu prvu verziju, zuta PCB sa cinc konektorima (shiroki profil)? Ja sam skinuo sa asus.com.tw-a navodno sa identicnom oznakom 1.6.0.0 ali svezijeg datuma, i WinXP ih nije prepoznao kao drajvere za moju karticu... u svakom slucaju, meni radi WinDvd recorder koji je identicne funkcionalnosti.

ja sam ga malo koristio (WinDVD Recorder) i ne daju istu sliku kao WinDVR. WinDVR ima bolju i to poprilicno.

Kao sto vec rekoh, stvar je u saradnji njegovih filtera za reskaliranje idrajvera TV kartice. To je ionako samo slika u playback modu, snimljeni materijal je sasvim normalan.

Kartica je sa uzim profilom, sledeca revizija tvoje (infra red prijemnik je USB). Drajvere sam skinuo sa ovog linka:
http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=ASUS%20TV%20FM%207134(PAL)&Type=Latest

Mislim da su i na CD-u koji sam dobio uz karticu isti ovi drajveri (2.3.04), i da su to pposlednji drajveri za Asusa sa analognim tuner-om. Za ovu najnoviju verziju kartice 7135 (sa digitalnim tunerom) postoje noviji drajveri ( 2.3.4.1), ali se oni ne mogu instalirati za prethodne verzije kartica.

Pa i na mojoj je IR USB risiver a radi i RemoteMaster. ;)

To je to, dakle.

andjelkoyu je napisao(la):
Pa i na mojoj je IR USB risiver a radi i RemoteMaster. ;)

To je to, dakle.

Da li ti RemoteMaster radi uz 1.6.0.0 drajvere? Njih nisam probao, a uz ove novije nece.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno