Šta je novo?

Altec Lansing MX6021

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jedan moj drugar hoce da kupi 2.1 zvucnike i zalepio je se za ovo cudo. Kada bi se zvucnici kupovali prema izgledu, ovo bi svakako bio dobar izbor. Medjutim, guglajuci po netu naisao sam na vrlo podeljena misljena pa vise nisam siguran da li su ovi zvucnici zaista dobri i da li zaista vrede te pare (18k)?

Covek ima sobu od ~12 m^2, pretezno slusa R'n'R i 80's. Kako Microlaba nema nigde, a posto stizu tek za 2 meseca, kako sam saznao od Grappola, on ne zeli da ceka a ja nisam siguran da li je ovo dobra kupovina.

Stoga, valjaju li ovi zvucnici cemu i da li postoji bolji 2.1 izbor za te (ne vece) pare?

P.S. Nemojte ovu temu da pretvorite u temu slicnu onoj o Z-5500.

Сад ће да се сјате и да ти препоруче ХајФи за 200 евра кој изува тај алтек из пелена :p

Nisam u fazonu da preporucim, ali za 18k moze da se uzme fin polovan sistem. Doduse mozda covek hoce novo.:)

Ja sam vidjao PT6021 na nekim akcijama za 120E. Ako zeli comp set zvucnika, sa njima nece pogresiti. MX serija sigurno nema bolji zvuk, a po stranim forumima se zale da se zestoko kvari. Ja koristim PT vec godinama i radi kao prvog dana.

Sto se hifi-ja tice za 120E bi moralo da se kopa i cenka zestoko, a sto bi to iko radio za ikoga, pogotovo ako taj to ne zeli? Najbolje je jos da te neki pametnjakovic pretekne na nekoj aukciji :). Altec je zakon.

Ovaj 2.1 je pre bio 14000, a negde su ga kupovali i za 10000din, tako da je iz finansijskog ugla, 18000din totalno neisplativo. U kvalitet ne ulazim.

Mene zanima prvenstveno kvalitet, pa me zanima da neko kaze ako je cuo ove zvucnike i kakvo je generalno iskustvo sa njima. Nisam siguran za polovne zvucnike, ali znam da za 180 EUR ne moze da se kupi HIFI niti ga on zeli. Sta bi bila dobra kupovina ako bi se islo na polovno?

Slusaj, toplo bih ti preporucio da pokusate naci negde PT6021!;) Imao sam ga, on je po meni najbolji 2.1 sistem (veruj mi brdo sam ih promenio, bolji je od MX5021)! Za ovaj MX6021 nigde nisam nasao neki valjan i uredan review, takodje nisam ni video da ga hvale po forumima (doduse mogu se naci trejdovi gde pise "trese pod, glasni su, itd.."). :S:

P.S sad sam malo precesljao ITsvet i PCberzu, vidim da PT6021 nema u ponudi kod nas! Stvarno ocaj!!! Ako mozes da ga nadjes negde preko, pa da ga prebascis nekako ovamo (to bar nije problem sada, jedino cena moze da te spreci). Drugo ne znam sta da ti preporucim iz te cenovne klase, jer je izbor stvarno los, bar kod nas. Mozda ti je ipak bolje da uzmes ovako nesto http://www.itsvet.com/proizvod/altec-lansing-vs4621/comp_tehn_speakers/97/987
verujem da je dostojan nasled ATP3 modela, nije skup.

Poslednja izmena:
^ Bogme, cini mi se da ce to biti vrlo tesko :\ Prosto je neverovatno kako nema niceg ni priblizno normalnog za normalne pare... Ma generalno, neverovatno je kako je na nasem trzistu ponuda ocajna.

^ Bogme, cini mi se da ce to biti vrlo tesko :\ Prosto je neverovatno kako nema niceg ni priblizno normalnog za normalne pare... Ma generalno, neverovatno je kako je na nasem trzistu ponuda ocajna.

Понуда је очајна јер је и тражња очајна (као и стандард).
Ретко коме се исплати да довлачи 1 комад нечега што ваља јер чак и тако би морао да напумпа цену ако хоће да заради нешто. 95% корисника рачунара има звучнике у ценовном рангу испод 50евра. Са друге стране и 200 евра за графику је мало :S:.

Za pare koje kostaju bolje je da juris neki firmirani studijski monitor , jm2c

koje pare?
bas kazem Kutiji, meni bi najbolje legao H-200 komplet. cuo sam ga jos davno (pre 5 godina) kada je mogao da se kupi i zvucnici su bruka. recimo da bi danas kostali novi oko 150e max.
http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=297&bigclassid=15&smallclassid=73
interesantno je da su do pre neki mesec mogli da se kupe da li H-500 ili H-600 (video sam ih na Grappolo portalu) i kostali bi mozda 270-280e. eto i odgovora koji su bolji zvucnici od Z5500 iz onog zakljucanog threada :D

nismo se razumeli :)
treba mi par stereo/2.1 kompjuterskih aktivnih zvucnika :)
za HiFi imam sta mi je potrebno u drugoj sobi. ono sto mi treba je bolji zvuk od ovih PT6021 a da ne zauzimaju vise mesta od recimo solo 6c serije. nazalost, na nasem tzistu ima jedino solo 1 koji koliko toliko odgovaraju tom opisu. slusam ih na poslu i skroz su dobri (za te pare naravno).

Pa taj mikrolab pure ulazi u cenu s ovim sto sam naveo....

dal' je moguce da su toliko skupi?! :zgran:

dzabe sve to kada ih nema da se kupe.

Bili su kod mene u bivsoj radnji jedni , i nisu bili losi upste al za te pare ih niko nije hteo , inace su djavolski teski za pokretanje neefikasni do zla boga , tek su sa hk680 poceli da rade kako tako ....

Da slusao sam i mk1 i mk2 , mk1 je malo bolji po meni i ako nadjes polovan za normalne pare vrh je kupovina inace ovo me je izuzetno prijatno iznenadilo zvucno
http://www.player.rs/product.php?ID=2588

@ Civi
Jesi slusao neki od ovih modela sto si naveo, znas li nesto vise o njima, prvenstveno mislim na http://www.player.rs/product.php?ID=2197?

@Chinaski, je l' to hoces da prodas PT6021? :eyebrows:

haha, kako si namirisao? :d
dogovaram se sa Kutijom koji ima 7c da prodamo jedan drugom zvucnike ili da se djoramo na neko vreme. ja bih voleo da probam solo seriju a opet 7c mi ne odgovaraju jer su ogromni. obojica smo u istom fazonu, treba nam dobar stereo zvuk a da ga ne platimo vise od recimo 150e i da ne bude glomazan. meni su PT 6021 ok sistem ali nisu nista posebno ali su jako prakticni zbog izlaza za slusalice i dimenzija a to bas manjka 7c. sa druge strane, moguce da 7c imaju nesto bolji zvuk?

posto je onaj thread otisao dodjavola, zamolicu Bozhu putem PM da mi malo ovde uporedi H-300 i PT 6021.

btw. Kutijin drugar (sa pocetka threada) je uzeo nove MX 5021 za 180e, sto mislim da je previse za njih. mada i ovi PT 6021 su dugo vremena bili 200-250e dok nisu pali na 160e...skupo sve...

Poslednja izmena:
za tih 160 dobro malko vise oni alezisi su kilometrima ispred 7c

haha, kako si namirisao? :d
dogovaram se sa Kutijom koji ima 7c da prodamo jedan drugom zvucnike ili da se djoramo na neko vreme. ja bih voleo da probam solo seriju a opet 7c mi ne odgovaraju jer su ogromni. obojica smo u istom fazonu, treba nam dobar stereo zvuk a da ga ne platimo vise od recimo 150e i da ne bude glomazan. meni su PT 6021 ok sistem ali nisu nista posebno ali su jako prakticni zbog izlaza za slusalice i dimenzija a to bas manjka 7c. sa druge strane, moguce da 7c imaju nesto bolji zvuk?

posto je onaj thread otisao dodjavola, zamolicu Bozhu putem PM da mi malo ovde uporedi H-300 i PT 6021.

btw. Kutijin drugar (sa pocetka threada) je uzeo nove MX 5021 za 180e, sto mislim da je previse za njih. mada i ovi PT 6021 su dugo vremena bili 200-250e dok nisu pali na 160e...skupo sve...

odgovoricu ti ja za H300, imao sam ga, a znas da sam imao i PT6021, pa sam opet otisao na HiFi :d

H300; Sateliti dosta solidno odradjuju posao. Visoki tonovi su precizni, ne prste. Srednji tonovi su prisutni, malo su tamnijeg tipa, ali generalno dobra zvucna slika dolazi iz satelita, bar kada je rec o 2.1 sistemu. Mana H300 sistema je bass! Jednostavno je previse mekan, kao da se rasipa-gubi. Nije definisan i ostar! PT6021 po meni daje bolju zvucnu sliku. Posalusaj negde ako nadjes, uverices se i sam da je sve sto sam ti naveo ziva istina. Za Solo 7 ne znam, nisam ga nikada cuo.

@ Civi, kakav je donji spektar na ovim zvucnicima, s' obzirom da je bas driver 5"?

za tih 160 dobro malko vise oni alezisi su kilometrima ispred 7c

na kraju su me ispali 130e jer sam ugrabio u Tehnomaniji neku rasprodaju. verovatno praznjenje lagera. za te pare PT 6021 vrede svaki cent a i vrede vise od toga jer su se prodavali za duplo vece pare (toliko ne vrede da se razumemo).
fora je sto danas nema nista da se kupi za 120-150e a da valja i da bude iole funkcionalno (ne previse glomazno i tesko jer treba da stoji na komp. stolu i da ima izlaz za sluske).
koji alezisi?

@honda: ok, hvala. samo vlasnici H-200/300 i 500/600 sistema su jako retki.

http://www.player.rs/product.php?ID=2197 ovi al nemam pojma dali je cena za par posto se polovni mk1 prodaju za slicne pare ako nekog za****s mozes da ih uzmes za 150 uh moja greska sad sam video da su pasivni ;)

H300 su mutniji od 6021, zatvoreniji, ali u pitanju su nijanse. Sto se tice muljavog basa, tu je najbitnija zvucna karta! Xonar to reshava! Ja sam pazario polovan deluxe model za 100E, posle xifija je dupe i oko. Pogotovo bas. Mozda zbog tog "deluxe", ali zvuk je vrhunski. Za neke muzicke zanrove, recimo Pink Floyd, H300 zvuce bolje. Drveni sateliti ne prste toliko u visokim u odnosu na pt6021 kad je u pitanju muzika sa prirodnim instrumentima. Za neku elektronsku varijantu, pt6021 je bolji, pogotovo zbog basa. Pt je takodje dosta kompaktniji sistem od H300. H300 zbog satelita zauzima mnogo prostora. Medjutim, daljinski, kontrole, osd display, itd su svetlosnu godinu od PT-a. Takodje, cini mi se da su H300 glasniji. Sto se kaze, vishe za zurke.

Od PT-a, sigurno nema bolje sto se tice racunarskog 2.1 kompaktnog sistema. H300 opet, izgleda skuplje 3x, ne zaostaje preterano zvukom, ali je i veci.Ko da do 150E za neki od ova dva sistema, sasvim sigurno nece pogresiti.

Slazem se sa tvojom konstatacijom. Samo sto se za 150e moze uzeti zaista kvalitetan polovan HiFi.. Na "kupujem prodajem" ima sasvim solidnih pojacala ~70-80e i za isto toliko mogu da se nabace entry level polovni zvucnici, i da pri tome sve to zvuci, kako vizeuelno tako i zvucno. Samo je pitanje kome sta vise odgovara, PT6021 je kompaktan i pristojan sistem, moze da zavrsi posao i vise nego sto treba.

Slazem se sa tvojom konstatacijom. Samo sto se za 150e moze uzeti zaista kvalitetan polovan HiFi.. Na "kupujem prodajem" ima sasvim solidnih pojacala ~70-80e i za isto toliko mogu da se nabace entry level polovni zvucnici, i da pri tome sve to zvuci, kako vizeuelno tako i zvucno. Samo je pitanje kome sta vise odgovara, PT6021 je kompaktan i pristojan sistem, moze da zavrsi posao i vise nego sto treba.

Apsolutno. Medjutim, sam zacetnik teme je rekao da ga to ne zanima. Nas par kad god bi prelagali polovne hifi varijante namesto novih racunarkih, umalo ne razapese na krst. :) Uostalom, sto vise korisnika racunarske plastike, to bolje cene polovne hifi robe za nas. ;)

Mozes li napisati kojim sistemom si zamenio PT6021 i kako si zadovoljan? Nema veze ako je skuplji.

Zamenio ga polovnim pojacalom i parom zvucnika :d:d Inace, pratio sam kompletnu temu, kako ovu, tako i onu o Z5500 :smoke: Da ponovim opet, PT6021 je po meni najbolji 2.1 sistem kada je rec o PC varijanti (ne racunam skupe BOSE varijante, etc...). Dakle PT6021 je vrh od ove komercijalne ponude. Kome on nije dovoljan, mora da ide na HiFi i tu nema govora!:D

p.s sa ovim sadasnjim sistemom Sony STR-DE 305 u kombinaciji sa Philips zvucnicima sam prezadovoljan. Na prethodnom pojacalu koje sam uzeo zajedno sa ovim zvucnicima, lepo je sve sviralo, malo je falilo bass-a. Sa ovim Sonijem je slika upotpunjena, prezadovoljan sam. Zvucnici su kompresioni, tako da je zvuk utegnut. Dobro se reprodukuje techno/house i pop/rock muzika. Planiram samo da nabavim neku polovnu zvucnu karticu tipa Audigy ZS.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno