Šta je novo?

Altec Lansing MX6021

http://audio-tv-foto.marktplaats.nl...-21z-zeer-mooie-bxn-met-zeer-goed-geluid.html

u pitanju su ovi zvucnici sa slike. Nista vise ne znam o njima, na netu nema podataka. Otvarao sam kutiju (skidao mid/bass). Dosta kvalitetno je uradjen zvucnik, dobra skretnica, dampirano kako treba, kablovi su OK, drajveri masivni (magneti pogotovo).
Zao mi je sto ne mogu neke fabricke specifikacije da nadjem na netu. Na poledjini kutije pise da su @4 Ohma i 20W SIN snage. To je sve. Stvarno neverovatno dobro sviraju (ranije dok sam imao HiFi, posedovao sam MA B2, zatim Mission 702 zvucnike,... pa mogu da uporedim). Visokotonci pruzaju neverovatno istancan zvuk, a bass je mekan i dubok. Da ne odem u off :d

Civi hvala za link, sad cu da precesljam, a i okacicu slike sutra u toku dana...:-devil-:

Ovde se može pronaći kakav-takav test zvučnika iz naslova teme.

http://www.digitaltrends.com/pc-speaker-reviews/altec-lansing-expressionist-ultra-mx6021-review/

Čitajući ono što sam mogao da pronađem na netu stičem utisak da nisu baš na tragu slave kakvu su uspostavili prethodnici poput MX5021 ali im se za dizajn mora odati priznanje. Voleo bih da imam prilike da ih uporedim direktno kako sa MX5021 tako i sa PT6021 koje ste ovde pominjali. U toj klasi sam imao prilike da čujem Z-2300 i naravno MX5021.

Vidi ovako, ja sam imao PT6021, MX5021, Altec 4100, H300, Z2300 (o svakom sam napisao po nestu na ovom forumu). Odgovorno tvrdim da PT6021 zvuci najbolje od gore navedenih. MX5021 jednostavno shushti i kreshti, i ima ofarbane visoke frekvencije naspram PT6021 modela. Na prvi mah MX5021 zvuci toplije od PT6021, ali sve pada u vodu kada se slusaju na duze staze. Tu MX5021 pokazuje koliko je naporan za slusanje, zamara usi, sto je dokaz da su visoke frekvencije prenapadne. Kod PT6021 to nisam primetio, ne zamara da duze slusanje, cak sta vise prijatan je.

ha, ja sve vreme mislio da je Kutijin drugar platio MX 5021 180e a ono se ipak radi o MX 6021 modelu.
edit: sta je sad ovo, mislio sam da se radi o FX 6021. ovo je neki novi model? moram ponovo da pocnem da pijem definitivno.

Poslednja izmena:
ha, ja sve vreme mislio da je Kutijin drugar platio MX 5021 180e a ono se ipak radi o MX 6021 modelu.
edit: sta je sad ovo, mislio sam da se radi o FX 6021. ovo je neki novi model? moram ponovo da pocnem da pijem definitivno.

Puko si ko lajsna :D

A el ovo silver verzija pt ili sta vec?

FX i PT iako isto izgledaju, tj FX izgleda ko silver PT nemaju dodirnih tacaka. PT je u startu bio znatno skuplji, potom THD izoblicenje itd takodje nemaju dodirnih tacaka. PT ima mnogo ozbiljniju specifikaciju. Ja kad sam nove kupovao, secam da se PT bili oko 250E a FX oko 150E. Sad su PT, ako ih i ima na nekom lageru u inostransvu, oko 300$. Potpuno odgovorno tvrdim da od PT-a nema boljeg sto se racunarskih zvucnika tice. Nikakav novi microlab, logitech, novi altec, itd jednostavno im ne mogu ni prsmrdeti. Zanimljivo je to, da ne samo sto hifi ide krupnim koracima u nazad, vec i racunarski zvuk! Svaki novi model je gori od prethodnog? Dok su carovali atp3, H300, 621, jazz itd, z5500 je bio 150E. Sad odjednom vise se ne zna ko pije ko placa. Za neverovatne sume uvaljuju i hajpuju nesto sto bi ranije bilo u klasi atp3-a od 40 ojra.

Kad bi se sad pojavio atp3, sa istim kvalitetom zvuka, al da mu ubudze fensi diplej, i neke dodatne dugmice-opcije za mlacenje prazne slame, kostao bi min 160E po danasnjim industrijiskim standardima. Izgleda da se zvuk isljucivo gleda...

E da, PT je kao njihov vrh ponude imao 3 nezavisna pojacala za svaku grupu zvucnika posebno + pojacalo za sub. Na taj nacin altec je plasirao Inconcert(TM) tehnologiju rasprostiranja zvuka. Dobija se neverovatna stereo slika i prostornost za racunarski set zvucnika svetlosnu godinu ispred konkurencije. Medjutim, politika ustede materijala i rezanja troskova dovodi do toga da na novim modelima ove tehnologije nema.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Koliko se secam razlika je bila u THD, 10% vs. 1% (u korist PT6021 sistema). Mada ko ce im vise verovati...

Altec Lansing
FX6021
Total Continuous Power: RMS : 75 W
Satellites: 12.5 Watts/channel @ 4 ohms, 10% THD
Subwoofer: 50 Watts @ 4 ohms, 10% THD
Maximum Sound Pressure Level: 105 dB
Frequency Response: 40-15000HZ
SNR @ 1KHz: > 75 dB

Altec Lansing
PT6021
Total Continuous Power: RMS : 58 W
Satellites: 14 Watts/channel @ 4 ohms, 0.6% THD
Subwoofer: 44 Watts @ 4 ohms, 0.6% THD
Maximum Sound Pressure Level: 101 dB
Frequency Response: 32-18000HZ
SNR @ 1KHz: > 78 dB

0.6% thd kod PT-a i logitechovih 10% ko fx-a su sustinska razlika :). Takodje kod fx-a se vidi da glavninu snage nabija sub, sto u kombinaciji sa thd-om od 10% daje vrhunski audiofilski dozivljaj ;). Inace, to je sarkazam za ove koji misle da je veci thd bolji :).

Nisam imao prilike da uporedim FX vs. PT. Verujem da ima razlike. PT6021 sam imao, i takodje tvrdim da je to ubedljivo najbolji 2,1 PC sistem koji je mogao da se nadje na nasem trzistu! Sada kad sve saberem, opet bih ga uzeo i zadrzao dok se ne raspadne!

Ma nasao neki forum isti su iznutra al kako vi kazete imam neku lepu ponudu za fx pa se premisljam da mi zvrnda uz komp

posto si ih nasao?

Nazad
Vrh Dno