Šta je novo?

Altec Lansing MX5021

BozicBata

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
925
Zanima me kakvo je iskustvo ljudi koji imaju ovaj sistem. Cuo sam ga i prezadovoljan sam zvukom. Da li postoji neka bolja alternativa za manje para, posto u ponedeljak planiram da ga uzmem? :)

Sve najbolje. Idi kupi i ne tupi previše. Svira MNOGO DOBRO. Savršenstvo nema manu i alternativu. Ja ti savetujem i JBL CREATURE® II (http://www.jbl.com/home/products/series.aspx?SerId=HMM) sa tim da potiču iz iste kuhinje. LOGITECH i GENIUS i sl zvučničku kozmetiku u što širem luku zaobiđi. :wave:

Poslednja izmena:
zaobidji sve te zvucnike (posebno plastikanere :d ) za racunar. to nije dobro slusanje. :wall:
najbolja varijanta ti je Pojachalo + HI-FI :,,:

sad si mu otvorio oci....ti kad kazes nesto,kazes malo ali glupo

aco,mislim da altec nema dostojnog rivala kad su komp. zvucnici u pitanju...u svim cenovnim razredima

nemanja_scg je napisao(la):
zaobidji sve te zvucnike (posebno plastikanere :d ) za racunar. to nije dobro slusanje. :wall:
najbolja varijanta ti je Pojachalo + HI-FI :,,:
E svaka ti dala, ja sam lud pa se toga nisam setio :d Da imam 1k Eu znam ja sta bi pazario :guitar: Hvala na dosadasnjim odgovorima. Kako su zadovoljni vlasnici ovih zvucnika, ako ih ima ovde? :)

BozicBata je napisao(la):
E svaka ti dala, ja sam lud pa se toga nisam setio :d Da imam 1k Eu znam ja sta bi pazario :guitar: Hvala na dosadasnjim odgovorima. Kako su zadovoljni vlasnici ovih zvucnika, ako ih ima ovde? :)
Pa tu i jeste poenta. Za te pare za koje ćeš da pazariš AL možeš da kupiš solidno polovno pojačalo i par Hi-Fi zvučnika koje će ti dati neuporedivo kvalitetniji zvuk. Imao sam mnogo hvaljene AL 5100 a posle toga sam uzeo staro sony pojačalo od prijatelja na koje sam povezao Hi-Fi zvučne kutije iz 1982. godine. Nisam mogao da verujem koliko je na toj starudiji bolji zvuk u svakom pogledu. Bistrija i vernija zvučna slika, zastpljen spektar srednjih tonova. To isto potvrđuje i burazer koji sada sluša AL 5100. Oglasi su puni polovnih zvučnika i pojačala.
Pitao si da li postoji bolja alternativa za manje para. Nemanja ti je dao potpuno tačan odgovor. Ponavljam, ne treba ti 1k Eu da bi ti nešto sviralo bolje od tog AL. Dovoljno je stotinak Eu.

Poslednja izmena:
gagast je napisao(la):
Pa tu i jeste poenta. Za te pare za koje ćeš da pazariš AL možeš da kupiš solidno polovno pojačalo i par Hi-Fi zvučnika koje će ti dati neuporedivo kvalitetniji zvuk. Imao sam mnogo hvaljene AL 5100 a posle toga sam uzeo staro sony pojačalo od prijatelja na koje sam povezao Hi-Fi zvučne kutije iz 1982. godine. Nisam mogao da verujem koliko je na toj starudiji bolji zvuk u svakom pogledu. Bistrija i vernija zvučna slika, zastpljen spektar srednjih tonova. To isto potvrđuje i burazer koji sada sluša AL 5100. Oglasi su puni polovnih zvučnika i pojačala.
Pitao si da li postoji bolja alternativa za manje para. Nemanja ti je dao potpuno tačan odgovor. Ponavljam, ne treba ti 1k Eu da bi ti nešto sviralo bolje od tog AL. Dovoljno je stotinak Eu.
Upravo to!

HI-fi je jedno a komp zvučnici su drugo.Ko ima para vozi i auto i motor i ne raspravlja šta je bolje voziti.Taj jbl creature i al 5100 su šerpe za skuplje logitech zvučnike.Ja imam al621 i logitech z560THX.Inače AL MX5021 su po meni odlična kupovina.

totalno si dao loshe poredjenje ... da ko ima para vozi i auto i motor, nema veze to sa ovom temom.
moje mishljenje si cuo, za isto novca dobijash mnogo kvalitetnije slushanje.

OK. Mozda vec imam i zvucnike i pojacalo i nisam glup da ne znam sta je bolje. Nego sam konkretno pitao za ove zvucnike za komp. Hvala na svim odgovorima :)

niko tebi nije rekao da si glup :)
nego jednostavno, sam ti ja izneo svoje mishljenje, ali nakon toga, neki ljudi su manje vishe rekli da sam ja glup, a nakon toga si ti rekao neke nerealne stvari kako to koshta 1k evra. ondaK nakon toga ti je gagast objasnio na sta sam ja ustvari mislio (isto tako je objasnio i drugima koji su se malo igrali na moj racun no nevazno totalno)
sve u svemu nisi napisao da te zanimaju samo zvucnici za racunar, a ja sam pomislio (posto si spreman da kupis skuplje zvucnike) da hoces kvalitetan zvuk, za iste pare.

da dovrshim temu. nikada mi nece biti jasno zashto ljudi kupuju toliko te preskupe plastichne zvucnike za racunar kad imaju 2 miliona drugih opcija. Cak postoje neki zvucnici za racunar koji su ok, ali njih nikada niko nije spomenuo. Nazalost ocigledno je da ljudima je bitan kvantitet a ne kvalitet. Isto kao shto npr. svi kad kupuju zvucnike, pitaju najgluplje moguce pitanje: a koliko ima wati? i ako im poredjaju 3-4 uredjaja, oni ce kupiti onaj koji ima najvishe vati! Mozda je malo pametnije pitati koliko "ima?!@?" dB (decibela) i koliki im je "frequency response" ? to su mnogo relevantnija pitanja pri kupovini samih zvucnika, a da ne govorim o tome koliki je frequency response i dB na zvucnicima za racunare, i kad nadovezemo da su plastichni uglavnom ... to ih chini besmislenim!
ja licno ne mogu da slusam uopste Altec Lansing kad se vec prica o njima ovde, ali opet ponavljam da je to ipak stvar mog lichnog ukusa (sluha)

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Dobro Nemanja reci iskreno da li si slušao AL MX5021 ili pretpostavljaš na osnovu plastike...?

Taj altec mx5021 sam cuo i nije nista posebno narocito za te pare.Malo bolje Mini linije (sony,panasonic) bolje zvuce od toga, veruj mi !
Mislim da je vec gore najbolje receno, > polovno pojacalo i ok zvucne kutije

Poslednja izmena:
Neverujem ti.Ja sam ih čuo i imam dobro pojačalo,dobre kutije,dve mini linije,tri kompjuterskih kompleta zvučnika,malo sluha i nemislim tako.Ne bih voleo da budem shvaćen kao protivnik pojačala,samo mislim da komp zvučnici dobro služe svojoj nameni i da ih vredi kupovati.

ma taj MX5021 je stvarno najbolje resenje za bilo koje pare u poslednje vreme
a sto se tice HiFi-a ako ako doticni ima predstavu gde da se za 120e uzme nesto sto valja evo ja se odma prijavljujem
najjeftiniji HiFi da valjaju samo zvucnici ne idu ispod dve ipo glave
o pojacalima i da ne pricamo
stvarno mi je muka vise od tih inteligentnih postova "Kupi HIFI", kupi original igru ako ti ne radi no-cd
stvarno bre ljudi ako neko nema odgovor na pitanje a oseca se obaveznim da postuje po forumima neka postavi poll ili nesto pametno
onda rasprava ode u sasvim drugom toku a ovaj lik sto je mislio da kupi zvucnike ili nesto drugo najcesce ostane bez odgovora

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=7208

recite meni koje zvucnike hi-fi (bez pojacala) imam da kupim za 100eur u paru, nove!?

Imam jos jedno pitanjce za poznavaoce ove materije :) Da li je mx5021 zastareo model, da li se jos proizvodi ili ako se ne proizvodi da li je Altec izbacio adekvatnu zamenu za njega....

Slusao sam ih naravno.
Anti patriota, pa ne mozes nove da kupis, ali mozes jako dobro ocuvane polovne da uzmes. cak mozes da uzmes neke krsh, za jako male pare pa da ih servisirash. ili mozes da uzmes u dobrom stanju ali recimo da je jedan otkazao (najcesce se desava da visokotonac otkaze) pa mu spustish jos cenu, i premotash ga. i pesma.
tako da u svakom slucaju polovni Hi-Fi je bolje reshenje od racunarskih zvucnika.

jos sam negde ovde procitao da je neko rekao da racunarski zvucnici su najbolji za racunar .. ovo je najveca glupost koju sam cuo u poslednjih godinu dana.

Aj sad mozda sam malo dosadan. Ali nadam se da imate razumevanja posto cena od 170 evrica nije bas mala stvar :) Kakvi su Logitech Z-2300 u odnosu na Altec MX5021. Oba sistema imaju THX sertifikat, s tim sto Logitech ima skoro duplo vecu snagu 200w rms naspram 90w rms Altecovih. Cena im je priblizno ista. MX5021 sam imao prilike da cujem dok Logitech ne. Ako je neko imao iskustva sa jednim i drugim zvucnicima voleo bih da ih podeli samnom :)

I ja bih se teško odlučio koji da kupim.Razlikuje im se najviše bas,rekao bih da je altecov malo lepši,mada je to subjektivno.Definitivno je logi dizajn lepši što bi meni bilo presudno.Snaga mislim da je nevažna jer su oba dovoljno jaka,naravno ne za velike žurke.

mozda sam i ja malo dosadan, ali ne vredi te pare. mnogo je to para za to.
bato, pogledaj po oglasima malo, sta ima od Hi-Fi jer slobodno mozes da kupis polovne, a da ih premotash, cak i membrane mozes da im zamenish i izaci ce te iste pare zajedno sa pojacalom, a sta dobijash ? jednostavno bices zadovoljan narednih 10godina opusteno, a te kompijuterske zvucnike bilo koje da uzmes, zamenices ih za maximum 2godine, a za 2god izgubice mnogo na ceni, a Hi-Fi ne gube na ceni, to uvek mozes da prodas za iste pare, u to sam siguran. pa ti lepo stavi na papir, pa preslusaj i na kraju ti odluci. ipak ces ti to slusati a ne ja. al pazi ako volish dobar obojen, prefinjen zvuk onda Hi-Fi. a ako volish robustan sa sto vishe sub-a onda uzmi te plastikanere. u svakom slucaju ko ima sluha (i pameti) zna se na sta se odlucuje.
a nemoj da se uvredish za pamet sto sam spomenuo, to sam mislio u smislu da postoje ljudi koji imaju dobar sluh ali nemaju pamet, u smislu da se lepe za reklame. a isto tako jako nema bash puno ljudi koji imaju sluh, to je normalna stvar, isto tako je i za ostalo , svako ima dar za neshto.

btw. najbolje slusanje po mom mishljenju je Genelec a mogu da se kladim da je mozda par ljudi culo uopste za njih, naravno cast izuzetcima (kao shto je npr: sumanuti, diviner ... za njih znam sigurno da znaju) . pogledajte malo . nadjite im sajt ;)

poz

Nemanja_scg aman zaman covece :D Stvarno si dosadan. Ali to i objasnjava tvojih skoro 200 postova za mesec dana. Imam 3 ozbiljnija muzicka sistema kuci i risiver i hi fi zvucnike. Treba mi nesto za komp, sto sam gore u nekom postu i naglasio. Vodis thread u offtopic stalno. Molio bih da se striktno drzimo teme bez komentara "kupi polovne hi fi komponente, kompjuterski zvucnici su djubre" itd itd. Hvala unapred

nisam ja rekao da su kompijuterski zvucnici djubre, lepo sam ti napisao zavisi za sta ti treba i kakav zvuk volish. ti nisi rekao da imas 3 "ozbiljnija" sistema.
a to sto ja imam skoro 200 postova za 2 meseca nije tvoj problem. a to da li ja vodim thread u off topic stalno, mislim da su moderatori tu da odluce o tome, jer si ti napisao u temi da li se isplati uzeti to i to, ja sam ti samo dao SVOJE misljenje o celoj toj prici, i nisam te tuko po usima da ti to uzmes. a najgore od svega je to shto sam hteo da ti pomognem, da ti sugerishem da razmotrish sve opcije, a ocigledno je da ljudi ovde su isuvishe prepotentni da cuju drugacije misljenje. a najgore od svega je to shto niko nije opovrgnuo moje mishljenje i da kaze zasto ono nije dobro, govorim o cinjenicama, a ne tipa "lupas gluposti" ili "jel si ti uopste slusao to" i slicno. mislim da je vecina prica ne konstruktivna. i za kraj, to shto ti proveris jednom do 2 puta dnevno forum i zato imas toliko postova, ne mora da znaci da i ja to isto radim. ja sedim na netu izmedju 5-8 satu dnevno (i tako vec 7-8god) i upravo zato se dogadja to da ja imam toliko postova, uostalom shto se ja tebi pravdam?
i ta tvoja prica da ja komentarishem :"kupi polovne hi fi komponente, kompjuterski zvucnici su djubre" mislim da si omanuo mnogo. ma necu vishe da pishem ovde, gluposti, zasto bi ja razgovarao sa nekim ko ne ceni moje misljenje iako se sa njim ne slaze (jer ja uvek cenim tudje misljenje kakvo god da je ono) bezveze, sve vishe i vishe se razocaravam sa ovim forumom, tj ljudima koji su prisutni . Bato nishta lichno.

nemanja_scg je napisao(la):
nisam ja rekao da su kompijuterski zvucnici djubre, lepo sam ti napisao zavisi za sta ti treba i kakav zvuk volish. ti nisi rekao da imas 3 "ozbiljnija" sistema.
a to sto ja imam skoro 200 postova za 2 meseca nije tvoj problem. a to da li ja vodim thread u off topic stalno, mislim da su moderatori tu da odluce o tome, jer si ti napisao u temi da li se isplati uzeti to i to, ja sam ti samo dao SVOJE misljenje o celoj toj prici, i nisam te tuko po usima da ti to uzmes...
Preleteo sam ceo thread i mogu samo jedno da zaklučim: treba ti stručna pomoć :d
Nisam ni ja cvećka, ali ti stvarno preteruješ. Imaš gadnih problema sa samodokazivanjem :smoke:

ma necu vishe da pishem ovde, gluposti, zasto bi ja razgovarao sa nekim ko ne ceni moje misljenje iako se sa njim ne slaze (jer ja uvek cenim tudje misljenje kakvo god da je ono) bezveze, sve vishe i vishe se razocaravam sa ovim forumom, tj ljudima koji su prisutni . Bato nishta lichno.
Ovo već postaje šablon, dođe neki :vomit: poput tebe, bude neko vreme na forumu, počne da se :wc: više nego što treba, i naravno, na kraju usledi nešto u gore navedenom stilu.
P.S. Ovo je bilo jače od mene:whip: :smoke: , ako mi modovi obrišu post neću se ljutiti :wave:
@BozicBata: da ne izmišljam toplu vodu, ako te ne mrzi okreni PC centar i Sea&Sky, znam da su oni pre držali Altec Lansing, pa ih zamoli da probaš. Rado bih ti pomogao. Ja imam 5100 i stvarno su super, što je potvrđeno i na forumu i u mnogobrojnim testovima na netu i po časopisima. I naravno, kao što si rekao, da imam na primer 5K EUR ne bih pitao koju grafičku i ploču i ostalo da kupim, već bih momentalno poručio neki fabrički OC Alienware komp sa najboljim komponentama ,)

Al Mx 5021

BozicBata je napisao(la):
Aj sad mozda sam malo dosadan. Ali nadam se da imate razumevanja posto cena od 170 evrica nije bas mala stvar :) Kakvi su Logitech Z-2300 u odnosu na Altec MX5021. Oba sistema imaju THX sertifikat, s tim sto Logitech ima skoro duplo vecu snagu 200w rms naspram 90w rms Altecovih. Cena im je priblizno ista. MX5021 sam imao prilike da cujem dok Logitech ne. Ako je neko imao iskustva sa jednim i drugim zvucnicima voleo bih da ih podeli samnom :)
Imao sam AL MX 5021 a takodje i Logitech z-2300, moj glas ide za Altec naravno, uporednim testiranjem uvideo sam koliko Altec ima puniji zvuk, takodje neke zvuke koje cujes na Altecu ,na Z-2300 uopste ne primecujes. Logitech ima snazniji bas ali takodje i dosta bruji i manje je tacan od Alteca. Sto se tice snage mogu ti reci da se uopste ne obazires na oznake 200w (Logitech) i 90w (Altec) jer oznake nisu bas najrealnije. Ako bih davao ocene od 1-10 , recimo da bih Altecu dao 8,5 a Logitechu 7. Probao sam dosta modela-trenutno imam model AL621 i zadovoljan sam, mislim da je best buy trenutno AL CS21, za te pare tesko da ces dobiti bolji zvuk od kompjuterskih zvucnika, cini mi se da su sa PDV-om oko 125e. Mislim da je Altec bez premca sto se tice 2.1 komp. zvucnika. Eto toliko...

Ja imam al621 i logi z560THX(4.1) i na ovom drugom sistemu čujem jasno ono što na ovom prvom ne mogu da čujem.Što je i u redu kada se uzme u obzir da je taj logi bio tri puta skuplji svojevremeno.Hteo sam reći i to ovde ponavljam više puta i sasvim sam siguran da altec nije ništa kvalitetniji od logija ili je možda bolji u izboru do 150€.Cs21 bih zaobišao i dodao još malo za 5021 jer mislim da ih je smešno porediti,cs21 je čista snaga i ništa više.Altec je dobra ali posrnula firma koja se koprca i vadi sa jeftinijim kvalitetnim komp zvučnicima za razliku od logitech-a i creative-akoji imaju para da naprave i ozbiljniju plastiku.Ne padajte na reklamu domaćih uvoznika,svi su oni počeli da prave komp zvučnike u približno vreme.Neka neshvati ovo neko kao neko navijanje obe firme su mi podjednako drage i dobro me služe.

AL MX 5021 vs Logitech Z-2300

Mislim da MX5021 vredi 50-tak evra razlike u odnosu na CS21 ali mora se takodje uzeti u obzir da to nije mala razlika na cifru od 125e koliko kostaju CS21...Sto se tice Alteca i njihove orijentacije na kompjuterske zvucnike pa meni je logicno sto oni ne prave skuplje i jace modele jer je u tom segmentu JBL jak tako da bi sami sebi skakali u stomak jer koliko znam JBL i Altec saradjuju tj. Altec poseduje vecinski paket akcija od JBL-a ili obrnuto, nisam siguran. Za nekih 400e imas 5.1 JBL ecsXcite model koji bi ako se ne varam trebalo da bude konkurencija Logitech-u Z-5500 bar po ceni, po kvalitetu ne znam jer ih nisam cuo...Meni licno Altec je favorit jer kad god sam kupio njihov model, nikada nisam bio razocaran - cak stavise bio sam pozitivno iznenadjen. Od Alteca sam imao VS4121,ATP3,621,MX5021 i naravno cuo jos neke modele ali zanimljivo je to da kad posle Logitech-a i drugih zvucnika pustim bilo koji Altec model, osecam mnogo prijatniji zvuk tj. ispunjeniji. Ne znam , mozda sam istripovao to, ali u svakom slucaju svaki zvucnici imaju neki svoj "smek" pa treba cuti i sam proceniti. Moj savet je u svakom slucaju cuti i Logitech Z-2300 i AL MX5021 pa tek onda pazariti.

JBL i Altec su koliko znam povezane samo prezimenom Lansing,coveka koji je izasao iz alteca i osnovao jbl.Po meni 5021 vredi svaki euro vise dat.Najbolje je ipak da sa cuje pre kupovine.Mislim da u onoj knjizari na kraju kneza mogu da se cuju neki od ovih modela,tamo sam i ja kupio 621 pre par godina i dao neki euro vise samo zato sto sam mogao da cujem i uporedim.

Izbor je pao :) Uzimam sutra MX5021 i Audigy 4-ku, pa cu da vam javim sutra na sta to lici :) Hvala svima na savetima

taner je napisao(la):
Ja imam al621 i logi z560THX(4.1) i na ovom drugom sistemu čujem jasno ono što na ovom prvom ne mogu da čujem.Što je i u redu kada se uzme u obzir da je taj logi bio tri puta skuplji svojevremeno.Hteo sam reći i to ovde ponavljam više puta i sasvim sam siguran da altec nije ništa kvalitetniji od logija ili je možda bolji u izboru do 150€.Cs21 bih zaobišao i dodao još malo za 5021 jer mislim da ih je smešno porediti,cs21 je čista snaga i ništa više.Altec je dobra ali posrnula firma koja se koprca i vadi sa jeftinijim kvalitetnim komp zvučnicima za razliku od logitech-a i creative-akoji imaju para da naprave i ozbiljniju plastiku.Ne padajte na reklamu domaćih uvoznika,svi su oni počeli da prave komp zvučnike u približno vreme.Neka neshvati ovo neko kao neko navijanje obe firme su mi podjednako drage i dobro me služe.

Tesko da je Altec posrnuo, naprotiv. Istina je da ih je prosle godine kupio Plantronics, cime je doslo do skoka vrednosti deonica, razmene tehnologija, povecanja market sharea... bla, bla.. Da ne tupim dalje sa ovim podacima.

Altec je prvi napravio PC racunarske zvucnike, jos 1990. (model ACS 200/300). Nedugo posle njega su i ostali poceli da prave racunarske zvucnike, istina. Samo Altec je 60 godina ranije poceo da pravi zvucnike uopste! Vecina patenata za zvucnike su plod rada Altecovih inzenjera, zajedno sa standardima koje je ova kompanija postavljala. I danas, jos uvek proizvode profi zvucnike za bisokope, tonska studija, combo pojacala i, naravo, koncertna ozvucenja. Samim tim je ideja o "posrnuloj" kompaniji besmislena.

Sasvim slucajno vec dvadeset godina posedujem Altec bas zvucnike...

Nazad
Vrh Dno