Šta je novo?

Altec Lansing MX5021

taner je napisao(la):
JBL i Altec su koliko znam povezane samo prezimenom Lansing,coveka koji je izasao iz alteca i osnovao jbl.Po meni 5021 vredi svaki euro vise dat.Najbolje je ipak da sa cuje pre kupovine.Mislim da u onoj knjizari na kraju kneza mogu da se cuju neki od ovih modela,tamo sam i ja kupio 621 pre par godina i dao neki euro vise samo zato sto sam mogao da cujem i uporedim.

Da, istina. Evo dela teksta koji sam pisao za "Danas", o Altec-u.

"Zanimljiva je istorija odnosa Altec-Lansinga i firme JBL. Naime, 1941 godine Altec je kupio firmu Lansing, vlasnika i osnivača Jamesa B. Lansinga. Sam James je u novoj firmi proveo narednih pet godina, da bi pod nerazjašnjenim okolnostima napustio Altec-Lansing i te iste 1946 godine formirao kompaniju: James B. Lansing. James umire 1949 godine, a naredne godine ova kompanija skraćuje svoje ime na inicijale JBL. Altec-Lansing i JBL su tokom svih ovih godina sve do danas bili i ostali ljuti rivali u audio industriji. Iako slovo L iz JBL znači isto što drugi deo imena firme Altec: Lansing."

Konacno sam pazario MX5021. Zadovoljan sam zvukom, mislim da daje onoliko koliko kosta :) Samo me zadesio maler. Potenciometar na kontroli zaribao i daljinski ne funkcionise. Iz firme gde sam kupio sam dobio obecanje da ce mi dostaviti novu kontrolnu jedinicu i daljinac sutra u toku dana. Pa cu onda malo podrobnije da iztestiram zvucnike i javljam konacan utisak :)

Nazad
Vrh Dno