Šta je novo?

Altec Lansing ATP3 dilema

king jack

Cenjen
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
154
Zanima me vase misljenje u vezi sledece dileme da li kupiti nove zvucnike za 5000din ili kupiti polovne altec lancing atp3 zvucnike?Jel je isplativo nesto ovako?Inace zvucnici su stari cetiri godine ali u ok stanju...

ATP3 spada među najbolje zvučnike u svom cenovnom rangu. Kod nekih vlasnika zvučnici rade po 7-8 godina bez ikakvih problema, osim eventualno čuvene boljke vezane za volume potenciometar. Ako je cena za Altec Lansing razumna moj glas bi išao za tu varijantu, pogotovo ako znaš ko i kako ih je koristio.

Hvala na odg...bilo mi je samo logicnije da se mozda kupe novi za te pare nego polovni...ali posto ih svi tako hvale.. :)

Ja ih koristim vec 5-6 godina bez vecih problema. Potenciometri su utegnuti kao prvog dana :)

Samo proveri u kom su stanju generalno, proveri na woofer-u ulaze (da li se signal gubi kada pomeras kabal i slicno). Ovo je ujedno i (odnedavno) boljka na mojim.

Ja ih koristim vec 5-6 godina bez vecih problema. Potenciometri su utegnuti kao prvog dana :)

Samo proveri u kom su stanju generalno, proveri na woofer-u ulaze (da li se signal gubi kada pomeras kabal i slicno). Ovo je ujedno i (odnedavno) boljka na mojim.

Kupio sam zvucnike konacno :) u extra su stanju...Samo me zanima koju bi mi zvucnu preporucili za njih posto sa mojom integrusom realtec hd nisam bas primetio poboljsan kvalitet zvuka,primecuje se razlika ali sam ocekivao vise od ovih zvucnika...

asus xonar dg . sve preko je overkil.

ATP3 spada među najbolje zvučnike u svom cenovnom rangu. Kod nekih vlasnika zvučnici rade po 7-8 godina bez ikakvih problema, osim eventualno čuvene boljke vezane za volume potenciometar.
I ja sam jedan od tih samo što nemam nikakvih problema sa potenciometrom ;).
Zvučnici su za svaku preporuku

king jack je napisao(la):
Kupio sam zvucnike konacno :) u extra su stanju...Samo me zanima koju bi mi zvucnu preporucili za njih posto sa mojom integrusom realtec hd nisam bas primetio poboljsan kvalitet zvuka,primecuje se razlika ali sam ocekivao vise od ovih zvucnika...

Kao sto je kokan rekao - Asus Xonar DG :)

Ljudi kupio ja ovu zvucnu :) ali i dalje mi je bas preslab,mozda ima nekog poboljsanja u kvalitetu ali je minimalno,bas minimalno...Mozda sam ja mnogo ocekivao od ovih zvucnika ili sam gluv :)

Pojacaj basove na potenciometru na zvucniku. :D

@king jack

Cini mi se da si ocekivao previse,jer ATP3 nije napravljen da "rastura" snagom,vec da ima izbalansiran i prijatan zvuk.

Kakav je zvuk sa "integruse" i kad sve softverske ekvilajzere dignes na maksimum - jel i tad fali bas ?

@king jack

Cini mi se da si ocekivao previse,jer ATP3 nije napravljen da "rastura" snagom,vec da ima izbalansiran i prijatan zvuk.

Kakav je zvuk sa "integruse" i kad sve softverske ekvilajzere dignes na maksimum - jel i tad fali bas ?
Bolje se cuje tad bas...

Ne moraju da imaju nista od toga, al valjda bi trebalo da imaju usi da cuju sta radi ekvilajzer napicen do daske, na jednom PC sistemcicu i integrusi. Ako je to merak, onda vazi ;-).

@Phobiazz

M-Audio,pa cak ni ATP3 nije za one koji su "napaljeni na bas" - njima je vazno da se soba trese,a za kvalitet zvuka ih nije briga.

ajd da se nadovezem...

I ja imam ATP3, trenutno imam Creative Audigy 2 ZS, koristim one editovane drajvere (danielK drivers ili tako nesto)
Iskreno, smetaju mi malo basovi kod njega, nikako ne mogu da ih izbalansiram, mada nisam neki preterano zahtevan korisnik.

Najveci problem mi je sto su drajveri katastrofa, imam XP 64bit, 16gb RAM-a i u toj kombinaciji ne mogu da dobije mikrofon....jedostavno do drajvera je, ako ostavim 4gb mikrofon radi super. To resavam tako sto ukljucim onboard zvucnu pa mapiram mikrofon preko nje .... ali to mi sve ide na nerve.
Razmisljao sam da uzmem neki Xonar, pre svega neki PCIe posto imam nameru da menjam plocu a koliko vidim novije ploce izbacuju PCI.

Zanima me kakvu razliku mogu da ocekujem izmedju Audigy 2ZS i Xonar PCIe (u rangu ~50eur) .... a na ATP3
Bitna mi je muzika... MP3, CD ... igre ne igram previse

stavi kx drajvere , sa njima ćeš moći da dodeliš svakom izlazu na ZS-u posebnu funkciju .

Nazad
Vrh Dno