Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

A šta ako hoćeš samo sitnice, a ne krupne stvari?
Možeš da pokušaš preko promocija rebate100 ili dailyrewards, tamo dosta sitnica tih nude pa možda naletiš na nešto od toga što ti treba, ne važi minimum od 1700/1900/2100.

Daleko od toga da se bunim zbog iznosa, nervira ne što ne mogu da imam računicu koliko će uzeti za neku narednu kupovinu. Prethodno sam kupio stvar za 65$ i platio dažbine 2.340 dinara.

LA - preko app carine zadužen sa 141 din, stigla poruka da trebam platiti 351.
😀

Racunajte da ce vam biti naplacena svaka LA posiljka, tj. registrovana
Jos uvek mi ne naplacuju UC
Kod mene u posti su mi rekli da ona sitna zaduzenja sto se pokazuju na
sajtu carine a koja posta ne naplacuje, navodno, da su to iznosi koje naplacuje
madjarska carina, ali stize dug nasoj i onda nase "dobre duse" snose taj trosak umesto
nas.
Prenosim kako su meni rekli

yaqi dlc evi su na velikom popustu, oko 70%

Meni juče stigla pošiljka, naručio četiri vozića za sina, stiglo 3. Ništa mi nije naplaćeno, poštar do adrese donio. Ali vratio pare za jedan vozić. Inače vrijednost pošiljke preko 20 dolara.

Bar su vratili pare!

Može li neko, i jednom postu, da napiše na koje pošiljke Pošta naplaćuje takse (Choice ?) a koje idu preko privatne firme u Šimanovcima i kako kupac može da se osigura da će mu pošiljka proći preko te firme?

Kupac ne moze nikako da zna. Pod aliexpress standard shippingom sve ide, tako da i "obicnu" i choice posiljku mogu poslati na oba nacina, i preko Madjarske (LA....HU) i preko firme iz Simanovaca (ugl. AP ili CN kod, s tim sto i AP nekad u tranzitu zna da predje u LA....HU.
Ukratko, ne moze sa sigurnoscu da se zna kako ce da posalje, niti kupac moze da utice na to.
Kada ide preko Madjarske, ne gine fiksno 260 + obracun pdv-a (ili carine i pdva, za posiljke >50 evra), a kod firme iz Simanovaca, zna se, samo PDV, verovatno uz elektronsku deklaraciju koja prati paket, jer smo imali vise slucajeva, i ovde na forumu, da na paketu cesto i ne pise vrednost, ili ako pise, nije na osnovu nje naplacen PDV.

Ok, linkovaću gornji post u FAQ.
Možemo li reći da Choice uvek ide preko LA (naplaćuje se taksa)?
Drugo, da u sam dobro shvatio da i ako se kontaktira prodavac i zamoli da šalje pošiljku kao CN ona može biti preusmerena da ide preko Mađarske?

Ne ide choice uvek preko Madjarske, i tu je lutrija, nekad tako, nekad preko Simanovaca. Postoje naravno i druge logistike, npr. ponekad za slusalice, preko Holandije, u LR...NL formatu, ali i to u konacnici ide preko nase poste i naplacuje se kao i LA....HU.

Ok, linkovaću gornji post u FAQ.
Možemo li reći da Choice uvek ide preko LA (naplaćuje se taksa)?
Drugo, da u sam dobro shvatio da i ako se kontaktira prodavac i zamoli da šalje pošiljku kao CN ona može biti preusmerena da ide preko Mađarske?
Koliko se sećam neko je prodavcima ranije pisao i rečeno im je da oni sarađuju sa Alijem i raznim agencijama tako da oni najčešće ne mogu da utiču na to kako će paket biti poslat, tj. ne bave se tim delom posla. Mislim da niko nije pouzdano ustanovio da li Choice nužno znači da će biti LA.

Takođe, ranije je pisano da UC...HU paketi dakle oni koji idu preko Mađarske a nemaju nikakvo praćenje kad uđu u Srbiju ne podležu skeniranju valjda zbog nekog ugovora o saradnji koji imamo sa Mađarima.

Je'l nalivanje više ne funkcioniše? Stigo do 100%, ali ne daje mi da kupim za 0,1, već puna cena samo.

Rešeno kroz podršku.

Nazad
Vrh Dno