Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kad pise tracking available i radnja je Choice tipa, to znaci da ces dobiti pracenje, uglavnom LA...HU.

Ja to više ni ne gledam, samo me zanima dal je Free shipping ili se plaća a to kako se šalje ima uticaja samo na ne-mogućnost praćenja pošiljke, na kraju sve stigne isto gledali u promene statusa/pozicije pakete ili ne tako da -> who cares.

Primetio sam da Kinezi brze salju posiljke koje imaju shipping method i naznacenog kurira. Vec posle nekoliko sati takva posiljka je poslata i u sorting centru.
Dok ove posiljke koje nemaju oznacenog kurira i imaju tracking available su registrovane i sporije startuju. Evo skoro ceo dan tri koje sam narucio stoje To Ship, a ove neregistrovane vec su po sorting centrima...

Kako ste prošli sa onim prognozama za Copa America (to je kod mene bilo (biće da je za cijelu BiH tako)) ili Evropsko? Ja sam odvalio sa pogađanjem. Baš sam utrefio dosta jakih "kvota" - remija, tačan broj golova.
Screenshot_2024-07-15-20-59-01-617_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Lagano sam treći na nekoj listi bio, 126.5$ kupona dobio, bez ikakvih ograničenja, plus nisam počeo igrati te prognoze od početka. Još bilo i onih shake kupona, tako da sam realno 150$ dobio, sa iskorištenim koinima i više uštedio.

Problem je što u Bih isporučuju masu manje proizvoda no u Srbiju, ali fala Bogu skrših sve.

Screenshot_2024-08-12-02-27-47-400_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Mišljah da će me *****at i da neće isporučit ovaj tablet i da će mi silni kuponi propasti ko što kod refunda najčešće propadaju, ali stigo tablet. Zvali sa carine da vide koliko košta. Pa im moradoh skrinšotove slati sa alija i payoneera. Kod nas može bez ikakvog plaćanja do 150€ (300KM) vrijednosti.

Odlična stvar bi što su se mogli sabirati kuponi sa prognoza na Kopa Amerika i ostali još popusti. Iznenađujuće bi što ovi uopšte šalju tablet u BiH. Već poslije moje narudžbe su prestali isporučivati za BiH.

Al kako majstorski pogađah golove na CA i remije. Zamalo se ne krenuh zaprave kladit.

Screenshot_2024-08-12-02-42-48-860_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Uzeh ovaj smartvoč DT3 Mate jer je jedan od rijetkih sa fri šipingom i da šalju u Bih. Zeblaze i sl ne šalju. Baš je loša situacija šta isporučuju u BiH. U odnosu na Srbija fali masu stvari. Baseus, Anker bukvalno ništa... Da ne nabrajam.

Screenshot_2024-08-12-02-43-57-818_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Screenshot_2024-08-12-02-48-56-745_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Uzeh i ove stvari, plus još neke sitnice. Izgotivih se pravo.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-12-02-32-28-999_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2024-08-12-02-32-28-999_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 35
Svaka cast!

A sta je bila fora zasto kod nas nije tada bilo dostupano ovo ni za Eurocup ni Copa America?

Secam se da sam nesto narucivao na Sloveniju pa sam prebacivao Ali na tu zemlju, i da mi je izbacivalo tada Eurocup igricu za Sloveniju. Medjutim posle sam se prebacio na Srb i skroz zaboravio na to. Sada se setih kada videh ovo.

Ali je skroz odlepio sa cenama 🤣
Ovu glupost sam narucila bzvze, aj nek se nadje jer me kostala 50 din...imala je pracenje, cak mi je doneo cika u onom el. automobilu do zgrade...
SmartSelect_20240813-101351_AliExpress.jpg
Sada gledam ovo i ne verujem 🙄😅
SmartSelect_20240813-101252_AliExpress.jpg

Mnogi se žale da im je aliexpress baš ne daje (više, ili uopšte) dobre popuste preko coins. I meni se desilo danas, a i ranije mi se dešavalo nekoliko puta da smanje sve popuste na 1-2%. Ono što meni pomaže je
Screenshot_2024-08-14-16-38-26-556_com.miui.securitycenter.jpg

Da otvorim na telefonu informacije o aplikaciji i kliknem ovo izbriši podatke. I onda kad ponovo otvorim aliexpress aplikaciju mi se vrnu dobri popusti preko coins. Moraćete ponovo ukucavat mejl i šifru za aliexpres čisto da znate, da neko ako je možda zaboravio mejl to ne uradi. Takođe, neđe prije po godine godinu sam morao par puta ponoviti postupak jer mi se nakon prvog puta nisu vrnuli dobri popusti.

Ne treba ti sve to, samo clear cache.

Uz to uglavnom ne pomogne ali nije lose da se odradi s vremena na vreme.

Meni i dalje pokazuje miste popuste samo umesto žute boje sad je pozadina opet crvene boje ali popusti su i dalje na većini 1-2 posto, retko negde 10%. Još su i podigli cene sve su manje zanimljivi.

Spustice ih opet.

Za EURO24 a i pre njega su cene bile nenormalno niske, moraju malo da zavrnu slavinu s vremena na vreme.

U kojoj temi smo pričali o onom što BEX isporučuje paketa sa alija?
Da postavim par fotki, došao i meni danas jedan takav...

@Sirius9

Pracenje posiljki

ali to je izgleda na nivou statisticke greske - pominjalo se par dana
i posle toga nista…

Ako ti broj za pracenje krece sa LK i zavrsava se sa SK nemoj da kacis, vec su dovoljno haosa napravili sa tom BEX dezinformacijom

Nije LK SK već LP PP 🤪
a juče mi druga šalje isto info i sliku da je njegovom drugaru isto isporučio bex .

Sad sam video iz teme za pracenje da ti je SunYou shipping i BEX se jedino tako provlaci ovde.

99% drugar isto ima pocetni broj koji krece sa SYM pa posle prelazi u LK...SK ili taj tvoj LP...PP.

Tako da je BEX izgleda preuzeo taj jedan promil posiljki koji ide preko SunYou.

Ja ceko preko 2meseca narukvice za smart watch Samsung, refund odradio, ali sad ide ona prica cekanja para da legnu na racun.

Da li se nekome desilo da poruci nesto i da posle 15-20 minitua dobije obavestenje da je paket poslat?
Meni se to desilo juce i bas sam iznenadjen, obicno sam dobijao obavestenje da je poslato nakon dan-dva, a nekad i duze.

Jedno pitanjce:
Pre neki dan od prodavca na AliEx sam narucio jedan predmet. Default shipping je bio AliExpress Standard Shipping. Dan kasnije, dobio sam standardan LA-HU tracking broj.
Juce narucih od istog prodavca drugi predmet. Opet je default shipping bio AliExpress Standard Shipping. Ali, danas dobih neki cudan tracking broj koji pocinje sa:
CNG006... (ima 14 cifara).
Ponadao sam se da ce postal.ninja da 'zna' koji je to LA-HU tracking broj posto je u pitanju bio (po default-u) ponudjen AliExpress Standard Shipping, ali postal.ninja nista ne nalazi. Isto je i sa 17track.net. A takodje i sa parcelsapp.com.

Zna li neko kakav je ovo tracking broj (CNG006...). I da li je uopste validan tracking broj. Koliko vidim, na reddit-u pricaju da je to neki novi nacin na AliEx-u prikazivanja tracking-a.
Medjutim oni su savetovali da se pogleda broj bas na parcelsapp.com jer ce tamo moci da se otkrije pravi tracking broj ali meni nista ne nalazi.

Sta je ovo CNG? Jel' to validan tracking (za AliEx standard shipping), tj. 'legit' ili je neka mutna radnja u pitanju?

Hvala!

Da li se nekome desilo da poruci nesto i da posle 15-20 minitua dobije obavestenje da je paket poslat?
Meni se to desilo juce i bas sam iznenadjen, obicno sam dobijao obavestenje da je poslato nakon dan-dva, a nekad i duze.
neki promene status brzo da se ne bi predmislio i odradio ekspresno refund (dok ne posalju, refund ti se odmah odradi i vrati aliexpress ceo iznos)

CNG je izgleda neki AE broj i to se dodeljuje svim pošiljkama kada prodavac prihvati porudžbinu i ubrzo predje u broj koji je predvidjen za taj način slanja (UC ili LA)

Jedno pitanjce:
Pre neki dan od prodavca na AliEx sam narucio jedan predmet. Default shipping je bio AliExpress Standard Shipping. Dan kasnije, dobio sam standardan LA-HU tracking broj.
Juce narucih od istog prodavca drugi predmet. Opet je default shipping bio AliExpress Standard Shipping. Ali, danas dobih neki cudan tracking broj koji pocinje sa:
CNG006... (ima 14 cifara).
Ponadao sam se da ce postal.ninja da 'zna' koji je to LA-HU tracking broj posto je u pitanju bio (po default-u) ponudjen AliExpress Standard Shipping, ali postal.ninja nista ne nalazi. Isto je i sa 17track.net. A takodje i sa parcelsapp.com.

Zna li neko kakav je ovo tracking broj (CNG006...). I da li je uopste validan tracking broj. Koliko vidim, na reddit-u pricaju da je to neki novi nacin na AliEx-u prikazivanja tracking-a.
Medjutim oni su savetovali da se pogleda broj bas na parcelsapp.com jer ce tamo moci da se otkrije pravi tracking broj ali meni nista ne nalazi.

Sta je ovo CNG? Jel' to validan tracking (za AliEx standard shipping), tj. 'legit' ili je neka mutna radnja u pitanju?

Hvala!
Imao sam te brojeve. Sad sam našao jedan među paketima koje još nisam dobio, ali je brz praćenja. Ne nalazi ništa na postal ninja. Sad, ne mogu da tvrdim, ali mislim da su mi ti kodovi bili kad mi spoje pakete. I sad imam od istog prodavca dva paketa, kupio sam ih u razmaku od oko minut jer sam plaćao novčićuma, pa nisam stavljao u korpu. Verujem da su mi spojili ta dva paketa.

Upravo probao da proverim preko Cainiao sajta.

Ni tamo nema nista, ali je 'putanja' gde treba da 'prodje' paket takva da je navedeno moje mesto, pa verujem da bi taj CNG code trebao da bude ispravan.
Mozda ce se, kao sto ste rekli, kasnije pretvoriti u standardni LA-HU broj.

Hvala jos jednom.

Nece se pretvoriti u LA...HU jer je CNG skracenica za Cainiao Global.

Dobices UC...HU broj ako je neregistrovana posiljka.

Opustite se malo, ne panicite.

Ovde sam video, spojili su mi pakete. Na jednom je UC kod, a na drugom taj CNG koji je promenjen u isti taj UC.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-15-13-31-56-316_com.alibaba.aliexpresshd.png
    Screenshot_2024-08-15-13-31-56-316_com.alibaba.aliexpresshd.png
    25.5 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_2024-08-15-13-32-30-825_com.opera.browser.png
    Screenshot_2024-08-15-13-32-30-825_com.opera.browser.png
    63.2 KB · Pregleda: 8
Nece se pretvoriti u LA...HU jer je CNG skracenica za Cainiao Global.
Dobices UC...HU broj ako je neregistrovana posiljka.
Ali nema u skraćenici da li je standard ili economy. :ROFLMAO:
To sa CNG brojem je odavno i da ponovim malopre napisano "i ubrzo predje u broj koji je predvidjen za taj način slanja (UC ili LA)", vidjeno uživo.

Vrh Dno