Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Samo neka salju braca Kinezi.

Meni malopre stize paket koji je krenuo kao RB...SG a do mene dosao kao LR...NL

Televisa presenta

Jel i vama nestala igra Grow to get????

Ide akcija uskoro, cene moraju da "padnu" da bi akcija bila akcija.

Nesto ne verujem da ce biti nekih specijalnih popusta ali videcemo.

Ionako vise nemam nista specijalno da kupim :)

Nece se pretvoriti u LA...HU jer je CNG skracenica za Cainiao Global.

Dobices UC...HU broj ako je neregistrovana posiljka.

Opustite se malo, ne panicite.
Pa ja napisah da je AliEx Standard Shipping bio ponudjen (i izabran) kao default. Logicno je bilo ocekivati da tracking bude LA-HU jer sam pre samo 2 dana od istog prodavca kupio nesto drugo i opet mu je AliEx Standard Shipping bio 'default' pa sam i dobio LA-HU tracking broj. Znaci iznenadio me je sa ovim 'levim' trackingom (CNG) koji prvi put vidim. A zbog nemogucnosti da se forum pretrazi sa upitom koji je dug samo 3 karaktera, nisam uspeo da nadjem da se bilo gde spominje 'CNG'. Tako da je savet 'ne panicite' malo teze sprovesti u delo.

Elem, dobio sam novi broj LS-NL. Znaci nije LA-HU, iako mu je bilo ponudjeno kao default (i izabrano prilikom kupovine) AliExpress Standard Shipping.

To sa LSxxNL sigurno si kupio neki proizvod sa baterijom ili nešta što pripada grupi sa posebnim rukovanjem, nije standardna pošiljka i onda šalju preko NL ili SG.
Ko redovno kupuje upućen je u CNG oznaku, uvek se prvo pojavi ona i može za 5 minuta da se promeni u standardni broj a može i za jedan dan.
Moja jutrošnja kupovina i u toku dana su već ubačeni standardni brojevi za dve a treća možda se pojavila a možda ne ali do jutra će biti sigurno LA. Prve dve su LA i UC, ne čučim ceo dan na AE a i ne pratim non stop jer znam koja oznaka će biti a valjda će stići jednog dana.

Ide akcija uskoro, cene moraju da "padnu" da bi akcija bila akcija.

Nesto ne verujem da ce biti nekih specijalnih popusta ali videcemo.

Ionako vise nemam nista specijalno da kupim :)
To je tacno, stara taktika svih prodavaca, ali recimo neki modeli autica koje povremeno uzimam, a imali su cenu od 6.5-7dolara (uz novcice moglo da se spusti i do 5.3-5.5 dolara), sad kostaju duplo vise, preko 13 usd i plus na novcice daje 2%. Razumem da podignu pre neke manje ili vece akcije ali ovo je bas 100% uvecanje u odnosu na redovnu cenu.

Sad je alibaba izbacila da su u teskim gubicima poslovanja pa su verovatno rešili da to nadomeste podizanjem cena. Siguran put u propast.

To sa LSxxNL sigurno si kupio neki proizvod sa baterijom ili nešta što pripada grupi sa posebnim rukovanjem, nije standardna pošiljka i onda šalju preko NL ili SG.
Ko redovno kupuje upućen je u CNG oznaku, uvek se prvo pojavi ona i može za 5 minuta da se promeni u standardni broj a može i za jedan dan.
Moja jutrošnja kupovina i u toku dana su već ubačeni standardni brojevi za dve a treća možda se pojavila a možda ne ali do jutra će biti sigurno LA. Prve dve su LA i UC, ne čučim ceo dan na AE a i ne pratim non stop jer znam koja oznaka će biti a valjda će stići jednog dana.
jSIFZrN.jpeg

^ Nema ovde baterija. U principu, u pitanju je, generalno, 'gvozdjurija' koja me je kostala $42 + ~ $10 za AliEx standard shipping'. :)

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    16.8 KB · Pregleda: 5
Sta li se desava sa cenama, nisu normalni ako ovako nastave? Porucio sam pre par ned svetlo za bicikl 350 din, sad isto to 800, navlaku za sedište 500, sad 1.100? Gledam i neke druge proizvode sto sam ranije gledao da kupim, sve duplo i vise?

iskreno da, ja evo gledam vec dosta stvari pocinju da budu jeftinije u prodavnici

Do sada su stavljali cene sa svim popustima (kupon prodavnice+coin i ko zna šta još) i free shipping bez naznake kojim metodom se šalje a kupona prodavnice nije bilo ili samo meni je pokazivalo da u sekciji kuponi prodavnica nema nijedne prodavnice koja daje kupone. Sad su vratili kupone prodavnica i normalne cene a ono što je mene interesovalo pre mesec dana sad je skuplje i kupio juče kada sam povukao kupon i coin po istoj ceni od ranije.

Grow to get - ako su vam ostale poruke - notifikacije , otvorite poruku i pokrenuce se igra .
Da li i dalje daju neke popuste , nemam pojma , nisam igrao

gg.jpg

Meni i dalje ne radi. tj ja nemam tu poruku pa da pokrenem igru.

Na telefonu uđi u aplikaciju preko ikonice, ne preko vidžeta ako si ga stavljao,
tako da imaš pristup accountu, orderima isl. Gore desno je ono zvonce sa 259 nepročitanih spamova 🤪
tu pogledaj dal imaš nešto tipa Grow to get Notification ili tako nešto.

Na telefonu uđi u aplikaciju preko ikonice, ne preko vidžeta ako si ga stavljao,
tako da imaš pristup accountu, orderima isl. Gore desno je ono zvonce sa 259 nepročitanih spamova 🤪
tu pogledaj dal imaš nešto tipa Grow to get Notification ili tako nešto.
Da da tako sam i ulazio u poruke.
Samo za tu igru nemam poruke :(
Nabijem ih na kiseli *********.

Kupio neki kablic na Aliju, kinez ga navodno poslao i posle 10ak dana dobijem status da je posiljka otkazana.
Za x godina koliko kupujem na Aliju ovo mi se nikad nije desilo.
Expired
For your security, this order has been closed and refunded due to an invalid tracking number provided by the seller. You'll receive a refund within 3-20 business days.We're sorry for any inconvenience caused and the seller will be warned according to platform regulation.

Pre neki dan primetim da su za Cainiao Super Economy za predvidjeno vreme isporuke ubacili 30 dana tako da gledajte način slanja da se ne zaletite ako je prioritet da bude registrovana pošiljka.

Evo krenula je back to school akcija, popusti a cene i dalje astronomske. Podloga koju sam platio 1000din je i dalje 1800 i sl.. šta je sa cenama

stakla za iphone 15 platio 2.20e za 5kom, sad 5.95eur

Hoću konačno da poručim taj projektor. Izabrao sam P30 prema iskustvima ovde. Sad, hteo sam crni, on košta 3780, dok je beli 3350. Nije neka razlika u ceni, ali ima Magcubic HY300 PRO za 5300. Ima li neko iskustva, da li je ovaj HY300 PRO bolji od P30?
Ps. Sad videh da ovo nije tema "Šta da kupim?". 🤭

Poslednja izmena:
Bas gledam za taj skok cena. Za deo stvari koje sam narucivao zadnjih par meseci su tu negde cene gore-dole par eura. A za deo je stvarno duplo skocilo. Stvarno nesto sto sam platio 18 evra je sada 38 evra. Jos nesto sto je bilo 10 evra, sada mi je 19 evra. Katastrofa.

Meni su neki ribolovački komad opreme koji jurim podigli za 40% i sad su ga vratili na staro.

Jel zna neko da li posta i dalje cuva 20 dana pakete ili se neato menjalo?

Vrh Dno