Ni ovo nije tacno. Moje RB SG posiljke sve imaju fejk vrednost. Poslednjih 5 posiljaka 30-40e vrednosti su obelezene sa 3-4usd. Narucivao sam i procesore po 200e koje preko SG poste obeleze kao "rubber sheet" lol a vrednost do 5usd.Pristupa drugačije u smislu da pošiljke dolaze direktno iz Aliexpress Warehouse-a u Singapuru pa shodno tome nema muljanja i lažnih cena od strane prodavaca pa ovi naši samim tim mogu više da profitiraju od carine i pdv-a. Dosta prodavaca iz Kine stavlja lažnu cenu na pakete, često mnogo manju od one koju si platio da bi valjda umanjili troškove shipping-a jer je tamo valjda obavezan insurance policy kod dostavljača.
Samo je dobra volja da li će išta dobiti (citaj: ako ista ostane kada se od ukupno plaćenog odbije cena prve, kao i povratne poštarine). To važi za sve firme, ne samo za AE. Inače, povratna pošiljka je često višestruko veća od one koja je plaćena za slanje kupcu. Ko je imao tu nesreću sa iHerbom zna da može da bude 4-5 puta veća od (ne male) cene koja je plaćena za slanje za Srbiju (ne samo zbog toga što je zaista u jednom smeru skuplje od drugog, već i zato što se računa kao da to šalje pojedinac i ide po punoj ceni, a firma je imala povlašćen cenu zbog ugovora sa dotičnom kurirskom službom).Čekaj jel ste dobili makar delimični refund, ne kapiram ? Kako su mogli da vam uzmu sve pare nije mi jasno ?? Roba je vraćena svakako, neka se odbije samo trošak shipping-a i to bi trebalo da je to
Ni ovo nije tacno. Moje RB SG posiljke sve imaju fejk vrednost. Poslednjih 5 posiljaka 30-40e vrednosti su obelezene sa 3-4usd. Narucivao sam i procesore po 200e koje preko SG poste obeleze kao "rubber sheet" lol a vrednost do 5usd.
Samo je dobra volja da li će išta dobiti (citaj: ako ista ostane kada se od ukupno plaćenog odbije cena prve, kao i povratne poštarine). To važi za sve firme, ne samo za AE. Inače, povratna pošiljka je često višestruko veća od one koja je plaćena za slanje kupcu. Ko je imao tu nesreću sa iHerbom zna da može da bude 4-5 puta veća od (ne male) cene koja je plaćena za slanje za Srbiju (ne samo zbog toga što je zaista u jednom smeru skuplje od drugog, već i zato što se računa kao da to šalje pojedinac i ide po punoj ceni, a firma je imala povlašćen cenu zbog ugovora sa dotičnom kurirskom službom).
- Još ako se uzme da je cena proizvoda mnogo manja od plaćene, celo vraćanje je neisplativo za prodavca.
- Npr: kupi se proizvod koji je on nabavio za 5$, prodao za 7$ bez zvanične cene isporuke, navodno besplatna, a uračunata u samu cenu proizvoda (i iznosi 2$). Povratna pošiljka košta recimo 6$. Njemu se ne isplati da to plati jer ga to košta više nego što ga je koštao sam proizvod i bio bi na gubitku (iako bi imao i proizvod, ako dođe neoštećena). A gde je tu pakovanje, slanje, gubljenje vremena...
Odgovornost je na kupcu da se upozna sa zakonom svoje zemlje i on snosi svu odgovornost oko carine, što sve normalne firme imaju napisano u delu "odricanje od odgovornosti" (eng. "disclaimer").
Uhm, nije nikako isti CPU. 5600G nema podrsku za PCIe 4.0 vec samo za 3.0 i ima 16MB L3 cache-a, za razliku od 5600(X) koji imaju 32MB kao i podrsku za PCIe 4.0. IGP mi nije potreban, a narocito stock kuler.Uhm za 5eur vise imao si nov neotpakovan 5600g. Isti cpu samo sa igp + stock kuler
evo jedan LA...HU
na postinom sajtu postoji samo jedan status od 16.02.2023...
![]()
mislim da cu bataliti aliexpress zbog ovih LA, sta god da im je to, pre mi stignu unregistered posiljke....
Hvala ti na informacijama. Bas je tako kako si naveo,@pwl
Bio bi red da malo citate sta se pise...
Male su sanse da trgovci varaju sa kodovima za pracenje ,
isto tako su male sanse da ako za UA...HU postoji status
[RS]Arrived at local delivery center da posiljka nije stigla
u Srbiju.
Velike su sanse da u lokalnom postanskom centru ili lokalnoj posti
postoji problem i da isporuka drasticno kasni ili izostaje.
Tesko ces sa AE nesto uraditi , a ako je neki veci iznos , pokusaj
preko svoje banke da uradis Chargeback
![]()
Korisnički servis - reklamacije
Pošta Srbije je najveći infrastrukturni i logistički poslovni sistem u zemlji koji pokriva celokupnu teritoriju Republike Srbije.www.posta.rs
Ja ne bih ni znao da nisam sreo dan pre toga postara, on mi je i rekao da su postavili paketomat kod nas u naselju 😁Od prosle nedelje su povecali broj paketomata. Nisu svi jos uneti na mapu a ima ih na spisku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari