Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel kupuje neko na Aliexpressu preko MTS banke tjs sada Postanske stedionice? Naime treba da mi se vrati jedno 15ak refundacija i za neke pise da su gotove vec par dana za neke je jos proces u toku. Za neke gde pise da je zavrseno dobio sam ARN kod preko kojeg banka moze da prati transakcije a za neke cak i nisam. Intesa je nekad jasno imala naznaceno sta je povratak sredstava MTS tjs PS kao da ne registruje to. A dosta sam i kupovao i uplacivao na racun pa sad ne znam sta je sta. Da li imate savet kako u izvodu ili spisku transakcija da citam i prepoznam refund?

Uzeo bih 65W punjač, da mogu na poutovanjima da ga koristim i za laptop, i za telefon (Oneplus Nord). Da li da gledam Toocki koji @sasa022 predlaže, ili nešto drugo? Možda 100W Toocki?
Hvala!

Jel kupuje neko na Aliexpressu preko MTS banke tjs sada Postanske stedionice? Naime treba da mi se vrati jedno 15ak refundacija i za neke pise da su gotove vec par dana za neke je jos proces u toku. Za neke gde pise da je zavrseno dobio sam ARN kod preko kojeg banka moze da prati transakcije a za neke cak i nisam. Intesa je nekad jasno imala naznaceno sta je povratak sredstava MTS tjs PS kao da ne registruje to. A dosta sam i kupovao i uplacivao na racun pa sad ne znam sta je sta. Da li imate savet kako u izvodu ili spisku transakcija da citam i prepoznam refund?
Ima
Ja imam postansku visu i svaki mesec pratim transankciju stize na email gde sam potrosio i nasta sam potrosio sve pise

U zadnje vreme, sta god da narucujem sa AE, nista nema tracking number ili ako kazu da ima, onda ima one neke UA ili SNYO (ili tako nesto) brojeve koji su beskorisni osim kada treba da ti odbiju povracan novca jer posiljka nije stigao...
Sta se to desava? jesam li propustio nesto?

Kako stojite sa carinom ovih dana ? Meni uzeše juče i danas za PDV i otvaranje oko 650din po paketu, (dve RBxxxxxSG pošiljke, vrednost po paketu 20€), sve ostalo mi najnormalnije prolazi a dosta je vrednije. Izgleda da su se okomili na ove pakete što idu preko/iz Singapura jer su izgleda direktni letovi za Srbiju pa im se drugačije pristupa.

Meni stiže ovih dana jedan RB...SG slične vrednosti, pa ćemo da vidimo ;)

Meni stiže ovih dana jedan RB...SG slične vrednosti, pa ćemo da vidimo ;)

Par dana ranije stigao mi je jedan maltene identičan paket, isto sa RBxxxxxxSG brojem, skoro iste težine, veličine i vrednosti i ništa mi nisu naplatili.....to izgleda kako ti se zalomi, bukvalno nema pravila.

@Admin: sto su obrisane poruke???

Pa da, ali dzabe pracenje za LA kad taj RR broj dobijes kad ti stigne posiljka :)

Zar nisu ranije dolazile notifikacije kada post bude prebacen/obrisan?

Da li je neko od vas ovde poručivao medicinske stvari/kozmetiku sa Alija, konkretno kreme, gelove, ortopedska pomagala ? Da li ima nekih problema na carini i oko uvoza u vezi sa tim ? Izvinjavam se unapred ako je već bilo priče na ovu temu.

@ripkid

Ako je nesto sitno i ako ne postoji prepreka za transport * , nece biti problema.
* - postoje posebni uslovi za transport nekih vrsta materija

@ripkid

Ako je nesto sitno i ako ne postoji prepreka za transport * , nece biti problema.
* - postoje posebni uslovi za transport nekih vrsta materija

Jeste sitno, tipa dve kutije neke kreme i 2 tube nekog gela....nadam se da ne prave problem

Kako stojite sa carinom ovih dana ? Meni uzeše juče i danas za PDV i otvaranje oko 650din po paketu, (dve RBxxxxxSG pošiljke, vrednost po paketu 20€), sve ostalo mi najnormalnije prolazi a dosta je vrednije. Izgleda da su se okomili na ove pakete što idu preko/iz Singapura jer su izgleda direktni letovi za Srbiju pa im se drugačije pristupa.
ne pristupa im se drugacije odakle god dolazile... Registrovane imaju vecu sansu da bude naplacen pdv/carina, barem je tako u NS.

ne pristupa im se drugacije odakle god dolazile... Registrovane imaju vecu sansu da bude naplacen pdv/carina, barem je tako u NS.

Pristupa drugačije u smislu da pošiljke dolaze direktno iz Aliexpress Warehouse-a u Singapuru pa shodno tome nema muljanja i lažnih cena od strane prodavaca pa ovi naši samim tim mogu više da profitiraju od carine i pdv-a. Dosta prodavaca iz Kine stavlja lažnu cenu na pakete, često mnogo manju od one koju si platio da bi valjda umanjili troškove shipping-a jer je tamo valjda obavezan insurance policy kod dostavljača.

@ripkid
Pomagala i medikamenti ne mogu da prodju carinu, ako je kometika u pitanju prolazi. Najbolje je da okreneš carinu i raspitaš se, najsigurnije je, ljudima vraćaju i sočiva za vid.

Irska (free shipping), nisam znao da ne šalju za Srbiju, smor.

Da li je neko od vas ovde poručivao medicinske stvari/kozmetiku sa Alija, konkretno kreme, gelove, ortopedska pomagala ? Da li ima nekih problema na carini i oko uvoza u vezi sa tim ? Izvinjavam se unapred ako je već bilo priče na ovu temu.

Пријатељ је поручио неку стоматолошку опрему(око 15$), добио је писмо од царине да по закону не може да уђе у земљу и вратили су у Кину…

Пријатељ је поручио неку стоматолошку опрему(око 15$), добио је писмо од царине да по закону не може да уђе у земљу и вратили су у Кину…

Jel dobio neki refund i da li je uopšte moguć ? Ja sam već poručio stvari pre nekoliko dana

Moj kolega je poručivao stomatološku opremu više puta, ali sitnije stvari i prolazilo je bez problema. Verovatno zato što su manji paketi.

I ja hocu da porucim specifican stampac (nije 3D), i ne mogu sa kinezima nikako da rascistim na koji nacin ce paket biti poslat posto je vrednost oko 160-200$

Nije problem da platim carinu ali hteo bih da izbegnem spediciju DHL, UPS i slicne derikoze i slanje u metalnom koferu.

i pazite koje odgovore dobijam od razlicitih kineza na konkretno pitanje da ne zelim da mi salju tim sluzbama
4 potpuno neupotrebljiva odgovora:

-Because the battery of the printer is relatively
Alibaba Translation

Can only send us
Alibaba Translation

-Because printers are special goods, logistics can only be done on our side xuan'z
Alibaba Translation

You can accept it
Alibaba Translation

-Our express delivery has tracking information, dear
Alibaba Translation

-Dear friends, the new store is a big reward. Ultra-low price. We will ship the goods as soon as possible according to the time of placing the order. Thank you for coming!

Sta iz ovoga mogu da zakljucim?

Inace opcije za slanje su cainao standard for special goods, aliexpres special, aliexpres selection, exelot expres

Ove sto nude UPS, DHL sam odmah iskljucio.

i aj vodim istu borbu sa kinezima i njihovim engleskim... po 3x pitam istu stvar samo preformulisem da bih dobio neki smislen odgovor... smislen ali ne i tacan...

Jel dobio neki refund i da li je uopšte moguć ? Ja sam već poručio stvari pre nekoliko dana

Писали смо на ,,диспјут” жалбу и тражили повраћај новца, приложили и папир од царине али АЕ је пресудио у корист продавца…

Full refund nije realno ocekivati ,umanjen za povratnu postarinu da. To zavisi od dobre volje prodavca . Alija sa time izgleda nece da se bakce.

Писали смо на ,,диспјут” жалбу и тражили повраћај новца, приложили и папир од царине али АЕ је пресудио у корист продавца…

Čekaj jel ste dobili makar delimični refund, ne kapiram ? Kako su mogli da vam uzmu sve pare nije mi jasno ?? Roba je vraćena svakako, neka se odbije samo trošak shipping-a i to bi trebalo da je to

Nazad
Vrh Dno