Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Odavno, preko godinu, nisam kupovao na Aliju zbog naglo povećane poštarine usled svega što se dešava. Jednostavno za jeftinije proizvode nije bilo isplativo. Gledam sad i vidim da ima i prihvatljiih cena poštarine.
Ali vidim i da mi se sada nudi opcija cena u dinarima, što nije bilo ranije,samo USD. Da li je ovo realno koliko piše, jer su do sada vršene konverzije bilo plaćano sa dinarskog ili deviznog (eur) računa pa je uvek više? Zadužuju li ti račun za tu sumu narudžbine u dinarima?

Možeš da prebaciš u dolare, imaš u podešavanjima zemlja u koju se šalje i valuta, na sajtu je to gore na vrhu koliko se sećam, a u aplikaciji na mobilnom je u profile, pa gore desno u vrhu

I dalje plaćaš sa deviznog računa to što prikazuje cene u dinarima je samo zato što si u međuvremenu obrisao kolačiće pa je aliexpres namestio valutu po ip adresi.

Porucila sam 3 paketa od jednog prodavca koji ima preko 97% pozitivnih ocena. Poslat je samo jedan, a ostala dva imaju jos dva dana fore za slanje(ako ja ne produzim vreme), posle cega mi se automatski refundira novac. Prodavac me uverava da je poslao sve i da je problem u posti, da je guzva itd. i pritom mi ne odgovara na pitanje da li da produzim vreme za slanje. Da li je to uopste moguce, ja sam mislila da kada oni posalju pakete, iz poste dobijaju tracking numbers? Ne znam sta da radim, ako sacekam 2 dana, vratice mi se novac. Imam osecaj da me prodavac voza, ali sa druge strane ne vidim njegov interes u ovome jer da je tako rekao bi mi da produzim vreme za slanje ili bi mi dao pogresan tracking number.

Ne mozes ti njega nikako da nateras da posalje, tako da nemoj da ga teras da te laze.

Validan treking broj nije besplatan, obično varijante isporuke koja ima validan trecking košta 3-4$ i više ali generalno ako se lovi najpovoljniji dil onda ne treba računati na treking.
Pre će ovde biti da je prodavac spojio sve tri stvari u jedan paket i tako poslao da bi uštedeo na poštarini i pakovanju... Mada bi u tom slučaju sve obeležio kao poslato!!!

Validan treking broj mozes da dobijes i besplatno tako sto kupis vise stvari od istog prodavca.

Ako kupis tu istu stvar kao zasebne da bi izbegao postarinu, nemoj ocekivati da dobijes pracenje, em ces da izgubis dva meseca u cekanju

Da li je neko kupovao ona sretsva za brisanje monitora,tv-a ?
Do sad nisam kupovao nikad pa da cujem vasa iskustva,ili je ista cena i ovde kod nas?

Da li je neko kupovao ona sretsva za brisanje monitora,tv-a ?
Do sad nisam kupovao nikad pa da cujem vasa iskustva,ili je ista cena i ovde kod nas?
Kupovano, doduse ne sa Aliexpress-a, sprej naprskam i ocistim sa jednom posebnom krpicom koju cuvam samo za to i koju operem nakon ciscenja. Nevidim da ima neki poseban efekat ako se brise neka mrlja koja se stvorila prskanjem po ekranu dok lepo brise prasinu. Maramice sam kupio u lidlu, jednokratne, samo prasina mi se lepo brise i mana njihova je da kada se pakovanje otvori ostatak se brzo susi a ja nemam potreba da brisem svaki dan pa ostatak pakovanja brzo propadne.

Na spreju pise da sadrzi antistaticum ali po meni to koliko vidim nepomaze nesto puno vremena mozda desetak dana za razliku od toga ako vec tv fabricki ima sloj koji stiti od prasine.

U tom pogledu jedna napomena, ako tv ili monitor ima antistaticki sloj koji sprecava sakupljanje prasine po ekranu - prasina se uglavnom sakuplja samo po ivicama ekrana i okvirima - tada ne brisati ekran ni pod razno da se taj sloj ne bi ostetio jer je on povrsinski - barem u mom primeru je bilo tako - vec samo brisati ivice i okolnu plastiku...

U nedostatku svega navedenoga isopropanol je resenje na krpicu - jelenska koza, super fina microfiber ili one za naocare npr...Super je za mrlje - sta da radim kada volim da zderem dok buljim u ekran - voditi racuna sa isopropanolom da ono sto se brise sa njim nije slucajno rastvorivo u njemu...Neke maramice za brisanje koje se prodaju za ciscenje ekrana ga sadrze u sebi...
Isoprop. jeftiniji je na litar nego na maramicu...

"sta da radim kada volim da zderem dok buljim u ekran -"
Eto to sam ja,zderem pored monitora i posle nemogu da ga ocistim.
Inace korisitm onu magicnu krpu,kostala je boga oca,a prskam sa onim za prozore,valjda necu da ostetim monitor sa time.
Ja licno mislim da je krpa na prvom mestu. Mislim da cu posebnu krpu da kupim da sluzi samo za monitor. Sa onom se brise i drugo pa vise zaprljam monitor nego sto ga ocistim.

- obična mikrofiber krpa, najjeftinija moguća radi posao
- sredstvo za brisanje stakla (odnosno ja koristim ono za šoferku što se kupi na pumpi za tipa 160-200 din 5 litara, ista stvar)
naprskam to na krpu i lepo obrišem monitor, onda ponovo obrišem drugom krpom koju sam malo navlažio čistom vodom i dok je onako vlažan monitor obrišem ga čistom suvom pamučnom krpom (stara pidžama radi posao najbolje, ili majica).
Apsolutno nikakvi tragovi ne ostaju na monitoru.
Ako ima mrlja od bureka, jogurta & koka kole 🤣 onda prvo može da se na krpu naprska i alkohol, obriše, pa ono za prozore, obriše pa voda obriše i osuši suvom krpom i tjt.

Ne bi čekao min. mesec dana sa aliexpresa nekakvo posebno sredstvo za monitore pa da mi ga džaba daju.

Ja da znam da ima efekta cekao bih i 3 meseca.
Nismo svi isti.
Bas sad razgledam da kupim neku sijalicu pa se premisljam da li je kupiti ovde ili cekati je mesec min mesec dana sa alija,mozda mi je daju i dzabe 🤣

"sta da radim kada volim da zderem dok buljim u ekran -"
Eto to sam ja,zderem pored monitora i posle nemogu da ga ocistim.
Inace korisitm onu magicnu krpu,kostala je boga oca,a prskam sa onim za prozore,valjda necu da ostetim monitor sa time.
Ja licno mislim da je krpa na prvom mestu. Mislim da cu posebnu krpu da kupim da sluzi samo za monitor. Sa onom se brise i drugo pa vise zaprljam monitor nego sto ga ocistim.
Za mrlje od hrane dobar je Axel Sgrasso, skida odlicno, nakon njega cist alkohol 96% i kao nov je.

Stvarno sam lud ali ne uspevam da pronađem preko AE aplikacije gde mogu da ažuriram podatke za karticu koja mi je istekla?
Zamolio bih ako može pomoć.

Na telefonu imaš wallet -> Account, wallet, my credit/debit cards.
Na računaru ne znam, nemam ispred sebe da proverim

stizu li vam stvari otkad je poceo rat? meni se zadnja posiljka prilicno oduzi, vise od mesec dana, a pre je stizalo cak i za nedelju dana

Porucen paket oko nove godine (kineske nove godine) Nije poslat 10 dana sigurno,a kad su ga poslali status promenjen par puta i od toga mu se gubi svaki trag. Sigurno 15 dana ne menja status.

@ Miki_

Kao da si od juce ovde :(

Koji kod za pracenje si dobio ?
( daj statuse )

Ja sam 5-tog Februara poručio 3 stvari, sitnice od par $.
Dve sam danas našao u sandučetu. Treća se ili zaturila negde pošto je mala stvar, produžetci za auto-ventile ili će za koji dan.
Dakle standardno vreme isporuke od oko mesec dana, isto kao i pre...

Meni više od 15 paketa nije stiglo, a naručeni su početkom novembra, stvarno ne znam šta se dešava, da li je do moje pošte. Skoro sve su sitnice do 5 evra, ne verujem da su na carini toliko dugo.

Da li je neko kupovao od vas stedljive sijalice,interesuje me da li su stvarno te jacine koje pisu.
Koristim od 11w ali bih presao na jace,15 mozda cak i 18w ali ovde su skupe.
Na aliju ima 15,18,20w cena je dosta pristupacna,ali ne znam da li svetle kao ove kod nas sto se prodaju.

Koliko je sigurno drzati podatke od kartice sacuvane na Ali?
Sigurno je, kod mene su godinama sačuvani, nikad nisam imao problem..

Što se tiče isporuke, kod mene redovno deluje, stižu paketi i dalje, videćemo za pakete koji su tek poručeni ovih dana kako će putovati...

Nazad
Vrh Dno