Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da, bas sam uocio da ima dosta prodavaca sa sa istim datumom registracije. Istom jednom ocenom.
Na nijednom artiklu se ne nudi tracking
Sumnjivo je sve to 🤔

P.S.
LT-2132NM
Stoji vec 4 dana, gde je to?
Od tada do kucne isporuke, koliko vam dana prolazi?

Poslednja izmena:
Alibaba Digital Store

Bacite pogled na ovaj store, da li je neka prevara u pitanju, cene su i vise nego smesne, preniske.
Da li porucivati i testirati 😁
Suviše lepo da bi bilo istinito.
Ima više prodavnica sa sličnim cenama, pozitivnih ocena nema ili samo jedna (od kolege prevaranta). Interesantno da su sve otvorene 19.01 i šalju iz Izraela, deliveri time 2-5 dana??? Pa i našim kuririma nekad treba više vremena. Verovatno će ekspresno i nestati kako su se pojavili. Refund će neki dobiti, neki neće sudeći po dosadašnjim iskustvima pojedinih kupaca sa Alijem.

Dok sam napisao, preteče me kolega istomišljenik. ;)

Poslednja izmena:
Jesam, ali ne verujem da će se javiti jer je većina sad otišla kućama i slave novu godinu a protection ističe za 2 dana.
No videćemo. Otvoriću dispute par sati pre isteka ako se ništa ne desi do tad.
Nista strasno.
Ti uputi poruku.
Vremena za dispute imaš 15 dana nakon isteka tako da nema šta da brines

@s5p

Dovoljno je da pogledas temu Pracenje posiljki

LT-2132NM - Lithuania Post - Vilnius Logistics Center

• Like
Reagovanja: s5p
Bacite pogled na ovaj store, da li je neka prevara u pitanju, cene su i vise nego smesne, preniske.
Da li porucivati i testirati 😁
Ponuda ove grupe ( vise prodavaca sa istom ponudom , registrovani 19.01 ) se pojavila i nestala preko noci.
Ko je napravio porudzbinu dobio je EV...KR kod za pracenje.

Najverovatnije jos jedan slucaj prevare na AE , ali bilo je i ( retkih ) primera da iako su cene nerealne pojedini kupci ipak dobiju ono sto su porucili

To sa jednom ili nekoliko ocena i takvim cenama je sigurno prevara. Ja sam narucivao od jednog takvog shopa i naravno dobio k… ali pozitivno je sto sam kes dobio natrag samo sam dosta cekao. Inace ni sam ne znam kako ih Ali pusta da se oglasavaju i posle daje refund iz svog dzepa 🤨

To sa jednom ili nekoliko ocena i takvim cenama je sigurno prevara. Ja sam narucivao od jednog takvog shopa i naravno dobio k… ali pozitivno je sto sam kes dobio natrag samo sam dosta cekao. Inace ni sam ne znam kako ih Ali pusta da se oglasavaju i posle daje refund iz svog dzepa 🤨
Skoro 100% sam siguran da to tako ne funkcioniše i da Ali ne pušta prodavcima pare na njihove račune sve dok ti ne potvrdiš prijem robe i da nemaš primedbe, pa još narednih 15 dana, jer u tom roku imaš pravo da izjaviš prigovor i tražiš refund ukoliko se ipak ispostavi da sa poručenom robom nešto nije u redu.

Dakle Ali osim što prodavcima uzima provizije od oglašavanja i prodaje, raspolaže njihovim parama u dužem vremenskom periodu. Iskreno na taj obim trgovine, samo da kamataju te novce u bankama ne moraju ništa drugo da prihoduju.

EDIT: Naravno nije mi jasno šta takvi "fraud" prodavci imaju od ove zezancije (ali ima ih svuda i na Ebay i na drugim sajtovima), pošto ne vidim način na koji bi oni mogli tu išta da zarade i izvuku bilo kakvu korist.

EDIT2: Inače isti princip je sad i na Ebay, onaj Payoneer krš ti drži sredstva on hold sve dok kupac ne potvrdi prijem i da je roba saobrazna oglašenom (pa i kojih 5-6 dana duže).

Ulaganje 0, dovoljno da jedan ne isprati šta je kupio i ne žali se, a takvih je daleko više i eto čiste zarade ako na kraju legnu parice.

Ulaganje 0, dovoljno da jedan ne isprati šta je kupio i ne žali se, a takvih je daleko više i eto čiste zarade ako na kraju legnu parice.
Aha, u pravu si, verovatno od hiljadu ima bar 100 ljudi koje ne zanima da se cimaju za par dolara, nisam razmišljao na taj "criminal mind" način...

EDIT: Ne mogu da se otmem utisku, kakva šema... Iskreno, nikad mi ne bi palo na pamet... Svaka čast kako si provalio.

Puni Kinezi fora i forica, kupovao sam nekad dosta na Aliju, pa sam ispratio dobar deo tih fazona. Pijaca ko pijaca, mora sam da se čuvaš. Od kad je krenula korona su podigli cene robe, deru za poštarinu, a na sve to se i automatski dodaje PDV, pa retko šta naručujem u poslednje vreme.

Ma cene za postarine su podigli zato sto se 90% ljudi pravi pametno i klikce na refund i ako su primili pakete. Pola paketa posta i ne isporuci. Zato su ovi digli shipping. Inace u bugarskoj isti proizvod shipping free a kod nas 100$ za npr sijalicu od 3$. Samo ne znam kako neki uzimaju neku robu. Evo supruga narucila neki skafander od “instagram prodavaca” za 100€ ,reko dok je takvih kao sto si ti ima da cveta online prodaja. Ja joj nadjemninpokazem isti za 35$ kad posle vidim shipping za srb 85$ 😤 ,reko na kraju si i dobro prosla 😂

Kad ono ima akcija popusta kao 11.11. u februaru beše?

Aha, u pravu si, verovatno od hiljadu ima bar 100 ljudi koje ne zanima da se cimaju za par dolara, nisam razmišljao na taj "criminal mind" način...

EDIT: Ne mogu da se otmem utisku, kakva šema... Iskreno, nikad mi ne bi palo na pamet... Svaka čast kako si provalio.
Baš tako, npr. moja supruga naruči gomilu stvari. Nikada ne potvrđuje prijem, uvek Ali sam potvrdi kada zaštita istekne. Nije nikada ni pokretala dispute ako nešto ne stigne, već ako se posle par meseci seti da nešto nije stiglo ono već bude potvrđeno.
Prevaranti verovatno idu na takve. Onaj ko zna otvori dispute i Ali vrati novac koji je držao. Oni koji ne znaju da otvore dispute, kada istekne zaštita automatski se potvrđuje prijem i prosleđuje novac prodavcu.
Lepo ne proda ništa, novac koji Ali drži na čekanju se vrati onima koji otvore dispute, a lepo zaradi od onih koji ne znaju da otvore dispute i ima čistu zaradu dok mu ne zatvore radnju.

Ja konstantno naručujem gluposti i sitnice, i uvek mi je tipa 40, 50 paketa na čekanju :D
Retko se desi da nešto ali desi se, npr na 50ak paketa bude 2 takva koji ne stignu, ili stignu npr felerični, oštećeni u transportu, ili što mi se skoro desilo: stigle proizvod koji nisam ni naručio nego greškom pošalju drugi iz svog shopa.
Vratili su mi novac i nisu tražili da vratim proizvod koji mi je stigao, mada je i vrednost bila neka niska, tipa 5-6$.
Desilo mi se gro slučajeva da mi istekne protection time, a da ne pokrenem dispute pošto mi proizvod ne stigne. Mada sada sa počeo da vodim računa o tome i produžavam ovaj period čim se približi a proizvod mi nije stigao, jednostavno pošaljem poruku prodavcu i oni produže generalno bez problema.

Meni se desilo 2 puta da sam otvorio dispute a proizvod stigne. Dal ga izgube,zagube il ne znam sta ali to je ta prica sto su poceli da dizu cene shippinga u nebesa.

ali to je ta prica sto su poceli da dizu cene shippinga u nebesa.

@ dzavi

Zanemarivo smo trziste , a Posta Srbije je veliki problem jer nece
da menja zastareli sistem

Problemi sa dostavom za Srbiju su poceli jos u leto 2019-te.
Prvo je prekinuta dostava preko China Post.

Pa je dosla "korona" i dolazi do otkazivanja velikog broja putnickih avio linija
na kojima su posiljke iz Kine cesto bile sekundarni teret.... i nastaje globalni haos

Vracamo se na dostavu u Srbiju
SG posta je totalno obustavila dostavu.
Kombinacije preko Malezije i Bliskog istoka su znacajno redukovane.
Turci su smanjili kapacitet i povukli se sa AE.
Holandjani isto.
Za LV je u maju 2020 prekinut tranzit preko Rusije pa je pronalazenje nove opcije trajalo par meseci.
itd....

Nema veze sa dostavom sa AE , ali da pomenem i ovo.
Poskupljenje brodskog i zeleznickog kontejnerskog prevoza je nastupilo najvise zbog odluke Kine da apsolutno prekine uvoz sekundarnih sirovina za reciklazu.
Veliki procenat ( broj ) kontejnera za Kinu idu prazni.

EDIT: Naravno nije mi jasno šta takvi "fraud" prodavci imaju o d ove zezancije (ali ima ih svuda i na Ebay i na drugim sajtovima), pošto ne vidim način na koji bi oni mogli tu išta da zarade i izvuku bilo kakvu korist.
Mada vidiš, od takvog prodavca sam ja kupio licence za Windows i Office, i nije bilo problema. Ima u principu i razlog što su ti takvi jeftini, ali rade. Ako bi da cepidlačimo, nije to ipak skroz legalno, to su retail ključevi koje je neko dobio s drugom namenom, ili tako nešto. Po toj osnovi eBay i uklanja takve prodavce. (Takav Office mislim da ne bi mogao da deinstaliram pa instaliram.)

Hoću reći, to su skoro dve do jednog slučaja prevare, ali ume i ovako nešto da ispadne.

@Gazu ne znam kako da ti kažem, ako si dobio što si kupio i ako to radi kako treba, prodavac nije fraud prodavac, nebitno šta prodaje.

Ovde smo u prethodnih par podtova pisali o prodavcima magle i @mitar1982 je dobro objasnio šta oni ustvari rade i na šta računaju.

Da, slažem se, nije to to, ali je delimično simptom isti: radnja mu je kratko bila na eBay-u, pa brzo nestala. Već par dana nakon što je meni poslao pomenute ključeve, radnja nije postojala.

Ali je isto na eBay-u meni bila situacija da sam kod nekog sličnog nešto kupio, ključ nije bio dobar, radnja brzo zatvorena, ali sam od eBay-a dobio refund. To su bile sve porudžbine od po par evra.

Da li su neki praznici u Kini? Imam 18 pošiljaka koje još nisu poslali, obično šalju za dan-dva, sad sam produžio vreme za par dana.

Bila im je Nova godina 1. februara, uglavnom su počeli svi da rade ovih dana...

Meni je jedan prodavac naveo da ne naručujem do 12.februara (mada je to subota) zbog njihove Nove godine.

Svake godine je tako oko njihove NG, oni prave feštu oko toga i redovno ne rade po dve nedelje 😂😂😂
Meni su većinu paketa poslali juče i preključe, ali imam još par na čekanju :D Ludi Kinezi :cool:

Neka, nek se odmore i provesele, i mi smo se istutnjali pre mesec dana koliko smo mogli.😄

moze li kod sa aliexpressa da se prati na sajtu srpske poste kad posiljka stigne u srbiju?

@ suncica2222

Postoji tema Pracenje posiljki.....

Kod nas je moguce pratiti samo registrovane posiljke

Nazad
Vrh Dno