Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Najbolje radi veza preko Turske. To što je išlo preko Turaka, stizalo je za 15-25 dana. Ovo preko LT stiže, ali bogami, bude ih i sa 2-3 meseca čekanja.
Mi ne možemo birati tranzit, ali ako samo dobro video, Yanwen uglavnom ide preko TR.

Poslednja izmena:
Najbolje radi veza preko Turske. To što je išlo preko Turaka, stizalo je za 15-25 dana. Ovo preko LT stiže, ali bogami, bude ih i sa 2-3 meseca čekanja.
Mi ne možemo birati tranzit, ali ako samo dobro video, Yanwen uglavnom ide preko TR.
90% ide preko Turske, jedino onaj Yanwen economic zna da opali preko LV. Zanimljivo je da SunYou radi u kooperaciji sa Yanwenom, a paketi uglavnom idu LV i LT.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Znači sad izgleda samo LT radi, ostali se izgleda vratili u mart, april :D
Koliko vidim prezimiću kao medved čekajući LV, za neke pošiljke evo već mesec dana kako je bio status da su u tranzitnoj zemlji.
Danas stigao LV nakon 68 dana i jedan DHL Asia posle 45 dana ali nisu ni krivi vec Nemacka posta jer je za 5 dana iz Kine stiglo u Frankfurt am Main sto bi rekli Nemci tj 31.08.2020 i tek danas posle skoro metar i po dana mi stiglo i to i taj LV paket.

E sad to je onaj paket o kom sam pre neki dan pisao ja mislim na ovoj temi da sam narucio iz dva puta jer ako uzmes jedan primerak toga bude free shipping a ako uzmes dva odmah prebaci na DHL sa skupim shippingom i tako ja da zeznem bracu narucim iz dva puta i n dobijem jedan TN do LV pa je bilo dal su spojili ili ko zna sta je sa paketima...
I da, jesu spojili su i objedinili tako da znate to radi a ja dobih sa free shippingom dva predmeta koja bi me kostala djavo i po da nisam hteo da vidim kako to funkcionise.
Tako da znate i to. Za dva dana 3 paketa su mi stigla jos 2 ocekujem a izgleda se cep odcepio pa sad krenuse zaostali paketi iz LV.

Danas isporucen UB...SG

poslednji status

28.4. 2020 Hand over to airline - HK

Cudno mi,Sad sam uso na sajtu sto sam porucio jos avgustu sa alija
Kad hocu da udjem na taj sajt proizvod sto sam narucio nema ga tj ne radi kao link?
Screenshot_125.png Screenshot_126.png

Narucio sam jednu stvar pre 10tak dana. Vrednost 45$. Prodavac danas stiklira da je poslao proizvod i salje poruku kako nema taj proizvod na stanju i da je stavio pogresnu cenu! Meni su sada pare bukvalno zarobljene 90dana+dispute. Kako ovo zaobici i da dobijem novac nazad sto pre

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Možda je najbolje i da čekaš 90 dana, pod uslovom da dolar ne slabi prema evru.
10 dana ne možeš ni dispute da otvoriš.
Meni je isto tako rekao da ne može da pošalje, dao lažni TN, i rekao da otvorim dispute za 20 dana i da će vratiti pare.
Ja probao posle mesec dana, nije mogao da se otvori disput. Pa sam čekao 60 dana da istekne protection time. Kad oni produžiše na 90 dana.
Ja sam poludeo i prvo sam prijavio da je stigao proizvod, da bi mogao da otvorim disput. Onda sam ga otvorio u kategoriji tipa nije dobar proizvod.
A u opisu da mi nije prodavac ni poslao, plus screenshot.
I javlja se prodavac i kaže nemoj pod tim uslovom, čini mu štetu.
Ja oćeš ovaj drugi, on nemoj to je još gore...
Onda sam mu objasnio da sam otvorio po najmanje štetnom po njega, da je njegova greška i da ne činim ja njemu štetu, nego on meni.
On se na to složio i dao mi refund.
Ali nije za preporuku, bolje čekaj.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

@ Dwyane Wade
Prodavci obično ako su se zeznuli sa poštarinom ili ako nemaju proizvod, čak što više i ako ne mogu da pošalju za Srbiju zamole da odustaneš od porudbine i izabereš opciju "ostalo" kao razlog odustajanja prihvate posle dan-dva odustajanje i onda ide ono standardno 3-20 dana da ti Ali vrati djenge. Nemoj to da radiš na svoju ruku dok ti on ne predloži. Pogledaj na praćenju gde je taj proizvod poslat a pošto je ta cifra verovatno je seller shipping metod možeš da otvoriš dispute kad hoćeš i priložiš SS gde se vidi krajnja destinacija slanja (normalno ako nije Srbija)
Najgori su prodavci koji su juče otvorili virtuelne radnje odma traže doplatu kao zbog virusa i poskupljenja slanja i čim im se pojavi pacijent koji je doplatio a i iz iste zemlje je ubace ti njegov broj za praćenje.

Naručio sam neku sitnicu od $5 pre 17 dana... Prodavac poslao sutradan... Tracking broj onaj litvanski (UDxxxxxxxxxLT) - poslednji status: 3. oktobar 2020. (SunYou Logistics) "Arrived at destination country airport Serbia"... Ja nisam dobio ništa... Na posta.rs/.../pracenje-posiljke nema ništa...

... Kad malopre, ulogujem se na AliExpress... Ono tamo "Confirmation Received", "Status: Finished" "Order Closed: 07 Oct 2020" i sve u tom fazonu?!?!?! Čak sam i ostavio Feedback prodavcu sa 5 zvezdica, a i on meni?!?!?!

Kakva je ovo ludnica?! Jel neko imao već ovakvu fabulu situacije?!

Mislim, otvoriću Dispute za 10-ak dana (07 Oct + 14-15 dana), ako mi do tada ne stigne paket... Ali kakva je sad ovo nova fora? Nešto su "unapređivali" sistem?

Šta će se desiti ako poštar meni ne donese ništa do tog nekog 21-22. oktobra, pa ni u narednim danima dok traje Dispute? Ili mogu da me otkače (Kontaktirajte "vašu" poštu, molimo vas) - znači moje pare zdravo doviđenja, ili da rastegnu Dispute još dva ipo meseca, jer je onaj rok za isporuku 90 dana, pa ne bi bilo normalno da pre tog roka meni vrate novac, tj. da prodavac ostane bez novca?

Šta ako je prodavac dao lažan/pogrešan TN? Šta ako je poslao pogrešnu stvar? Ako se to oštetilo u transportu?... Totalno bezveze?!

Da li postoji neka fora za stvari koje ne šalju u srb da ti ipak pošalju? Tipa staviš neku zemlju u koju šalju ali srpsku adresu ili slično?
Hoću da naručim neke slušalice koje nemaju nigde osim na aliju, ali nijedan prodavac koji ih ima ne šalje za srb, ne znam šta da radim...

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Nije mi jasno kako mislis da napises Srbija, a oni unapred napisali jok ?
Imas li u nekoj od bivsih bratskih zemalja nekog ?
Trece, probaj to sto hoces da stavis na trazenje, u nekoj drugoj radnji. Ja tako uvek radi, dobijam na stotine radnji za isti artikal, a razlike u ceni idu i do 30-50 dolara.

Да ли неко користи CashBack и како се он додаје приликом куповине? Да ли се треба отићи на AliExpress direktno iz CashBack апликације?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Da ali vodi racuna da ne koristis ublock origin jer onda ne radi.
Ili kupuj preko Edgea npr.
Tek kad potvrdis da si primio posiljku se evidentira.

Nije mi jasno kako mislis da napises Srbija, a oni unapred napisali jok ?
Imas li u nekoj od bivsih bratskih zemalja nekog ?
Trece, probaj to sto hoces da stavis na trazenje, u nekoj drugoj radnji. Ja tako uvek radi, dobijam na stotine radnji za isti artikal, a razlike u ceni idu i do 30-50 dolara.
Probao, nema nigde.
Imam u svim zemljama nekog. Ali opet to od tog nekog treba da stigne do mene, a situacije su zategnute zbog korone.

Da ali vodi racuna da ne koristis ublock origin jer onda ne radi.
Ili kupuj preko Edgea npr.
Tek kad potvrdis da si primio posiljku se evidentira.

Ublock? Користим тренутно једино Lockdown апликацију.
Пошто када се отвори из CashBack иде директно у претраживач па ме зато занимало да ли је то начин како функционише односно заобилази апликацију AliExpress.

Probao, nema nigde.
Imam u svim zemljama nekog. Ali opet to od tog nekog treba da stigne do mene, a situacije su zategnute zbog korone.

Onda jedino da ideš od prodavca do prodavca i da ih "zamoljevaš" da pošalju nekom jeftinijom kurirskom službom pa neki možda pristane.

Ublock? Користим тренутно једино Lockdown апликацију.
Пошто када се отвори из CashBack иде директно у претраживач па ме зато занимало да ли је то начин како функционише односно заобилази апликацију AliExpress.

Da, zaobilazi mada ja kupujem preko desktop kompjutera i Edge pregledača jer ne evidentira cashback preko Mozille sa ublock origin.

ako moze savet - narucio sam dve stvari od istog prodavca, vrednost oko 50$, i poslali su mi poruku da zbog visokih troskova logistike, doplatim jos 4$ preko linka koji su poslali, ili da odustanem od kupovine? Verujem da nemam izbora ako zelim da mi posalju, ali prvi put mi se ovo desava pa nisam siguran da je u pitanju regularan scenario.

ako moze savet - narucio sam dve stvari od istog prodavca, vrednost oko 50$, i poslali su mi poruku da zbog visokih troskova logistike, doplatim jos 4$ preko linka koji su poslali, ili da odustanem od kupovine? Verujem da nemam izbora ako zelim da mi posalju, ali prvi put mi se ovo desava pa nisam siguran da je u pitanju regularan scenario.
Obicno za iznose preko 20e bude postarina 3-4e. Ja sam porucivao i slali su prodavci preko SunYou logistike.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ako nije poslao, sasvim je realno da ti ne pošalje, već da te zavlaci dokle god ne bude morao da ti vrati novac.
Meni se to desilo pre nekoliko godina, nisam doplatio i paket je na kraju stigao. Ali sada je potpuno drugačija situacija. Proizvodi koje sam ranije kupovao sa transportom do 2-3$, sada transporutjem preko DHL i plaćam 40$ transport.

poslali su jutros sami bez doplate, poslednjeg dana prakticno. izgleda da je bilo app, a inicijalna postarina je bila 3 4 evra tako da su hteli mozda jos malo da se obezbede.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Kada ti stigne paket, znaćeš da li su poslali :d
Verovatno jesu.

Ja ne naručujem mnogo, samo ono što ne može da se kupi kod nas. Ali sam se navikao da pakete otvaram pred kamerom. Imao sam situaciju da kroz ambalažu bude jasno da mi nije isporučeno to što sam naručio, pa sada sve otvaram pred kamerom.

@ neo geo
Vodi računa da nije dupli broj, obično to rade. Proveriš u praćenju datum slanja i ako se ne poklapa sa danom kada je obavestio da je poslao šta da ti kažem :D

hvala .. jos nije tracking info updateovan pa ne mogu da vidim. da li to znaci da ako je kao fake poslao, onda moram da cekam da istekne vreme dok to treba da stigne da bi mogao da pokrenem dispute?
imam jos jedan slucaj, neka lampica je vracena sa transporta tamo prodavcu zbog baterije i takav je status da je jasno da meni nece stici. sta se tada radi, da li vracaju pare ili pokusaju opet da salju?

hvala .. jos nije tracking info updateovan pa ne mogu da vidim. da li to znaci da ako je kao fake poslao, onda moram da cekam da istekne vreme dok to treba da stigne da bi mogao da pokrenem dispute?
imam jos jedan slucaj, neka lampica je vracena sa transporta tamo prodavcu zbog baterije i takav je status da je jasno da meni nece stici. sta se tada radi, da li vracaju pare ili pokusaju opet da salju?

1 slucaj, cekas pred sam istek vremena da otvoris spor za povrat ili do trenutka gde se vidi da paket nece stici tebi, drugi slucaj pokusaj otvoriti spor.

Poslato sa Nova 5t

@ neo geo
Ako je fake samo odradiš SS sa adresom gde je poslato i nalepiš uz dispute i napišeš da je dupli broj, ne nasedaj da prekidaš dispute kao vratiće ti kintu preko PayPal. Sačekaš da odgovori na dispute i ako ne prihvati dodaš SS prepiske gde ti je tražio doplatu.
Ovo drugo pitaj prodavca šta se dogadja, inače baterije ne smeju u avion.
Za fake ne trebaš da čekaš da istekne rok zaštite.

Poslednja izmena:
hvala svima - za ovo sa baterijom odgovorili- Please contact the local post office. Your goods are already at the post office. It may not be delivered to you for some reasons. Please use the tracking number to check

a na tracking info stoji - Air delivery fail - Returned to domestic location from line-haul - 2020-09-26 08:16:33 【8】HGH - Prohibited-Battery

meni izgleda kao da lazu, tako da da li da pokrecem dispute - u posti cisto sumnjam da jeste, do sada nisam imao problema sa lokalnom postom, sve je uglavnom stizalo kako treba?

Nazad
Vrh Dno