Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

To je normalna pojava kod kineza. Desiće se i da platiš nešto dolar-dva a da napišu na kovertu 10 ili 15 $, samo ređe.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sto nemogu posle 30 dana da dam ocenu kinezu?
Nema u Manage Feedback sto sam kupio da cenim prodavca

pokusavam nesto da narucim i vec par puta, nije najednoj stvari, i na desktop i na mobilnoj varijanti, kako odaberem sta yelim, on pokaye free shipping, ako npr stavim kolicinu od 2 kom, on prebaci da je shipping 23 dolara, i cak i kad se vratim na 1 komad ta postarina ostane, na bilo kojoj varijanti. Samo novo otvaranje srtanice ili aplikacije mi dozvoljava ponovo free shipping. Ovo je neki bug ili?

pokusavam nesto da narucim i vec par puta, nije najednoj stvari, i na desktop i na mobilnoj varijanti, kako odaberem sta yelim, on pokaye free shipping, ako npr stavim kolicinu od 2 kom, on prebaci da je shipping 23 dolara, i cak i kad se vratim na 1 komad ta postarina ostane, na bilo kojoj varijanti. Samo novo otvaranje srtanice ili aplikacije mi dozvoljava ponovo free shipping. Ovo je neki bug ili?
Neki prodavci zbog logistickih kompanija i odredjenih ogranicenja u tezini paketa za nas region salju free samo po jedan komad. Izadjes i opet udjes na proizvod i narucis jedan komad. Naravno ovo je odvojeno od one price da kada u pretrazi pise free shipping a kada se udje stoji aliexpress premiun ili dhl ko zna koliko eura.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Desavalo se i meni za 1 free shipping a ako izaberem 2 ista komada onda ide preko 20$ shipping.
Ja sam to resio tako sto sam narucio jedan komad, pa odmah posle jos jedan.
Ali kad mi salju verovatno spajaju jer sam za oba dobio isti TN, ne znam kako je na kraju jer taj paket/e cekam jos, proslo je 70 dana jos 20 dana pa ako ne stignu refund trazim.
Javicu kako ce proci.

vrv je zbog ovog u tezini. Ali ipak mi stoji nakon korekcije sa 2 na 1 kom postarina ostaje. Snasao sam se sa narudzbinom izadji-udji ali opet...

Kad prebaciš na više proizvoda i on ti poveća poštarinu pa se ti vratiš na 1 komad a poštarina ostane, onda moraš ručno da odeš u opcije slanja i izabereš onu besplatnu, biće kao prva opcija a ispod nje one što se plaćaju.
Neki bag jeste jer sistem ne vraća sam na prvobitnu cenu isporuke.
Znači ne moraš novu stranicu da otvaraš ili otvaraš ponovo već samo vratiš ručno na metod isporuke koji je free.

Free dostava je ogranicena na 5$ za jedan ili vise komada ( pakovanja ) identicnog proizvoda.
Moze da se desi i ogranicenje na 3 komada/pakovanja bez obzira na cenu.

Ako vam treba vise komada ( proizvoda koji kostaju manje od 5$ ) a suma prelazi 5$ napravite vise porudzbina ,
pa posaljite poruku trgovcu da ih distributer objedini.

@ zluu10

Rok za pokretanje spora je 15 dana , rok za ocenjivanje 30.
Ako pokrenes spor ( dispute ) , sistem ponekad iskljuci mogucnost davanja ocene.

Da, kad bacim pogled na kalendar vidim da će to biti tek 12ti

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Narucio sam nesto sa alija jos u avgusu paket treba da stigne u srbiju,Kinez poslao u tursku paket
Posla sam skoro dve poruke zasto poslao u tursku nije mi odgovorio na te dve poruke
Sta da radim?

Narucio sam nesto sa alija jos u avgusu paket treba da stigne u srbiju,Kinez poslao u tursku paket
Posla sam skoro dve poruke zasto poslao u tursku nije mi odgovorio na te dve poruke
Sta da radim?

Pročitaj zadnjih 50 stranica teme i biće ti jasnije.
Nije poslao U tursku već, kao što Sale reče PREKO turske pa da bi pake prošao PERKO turske mora prvo da uđe u tursku zar ne!!!

@ zluu10
u praćenju na ninja piše krajnja destinacija China-Serbia ili već gde je poslato a to se ne vidi na screen. Ako je poslato u Tursku dispute i prilog skreen. Ako je seller shiping metod lako može da bude da je dupli broj, kinez pokušava da vaćari za par dolara a kad je taj metod slanja može uvek da se otvori dispute bez čekanja da istekne zaštita. U narudžbenici piše adresa pa proveri

@ zluu10

Noc je pred tobom - citaj i gledaj primere....

Ako se gleda SS koji si okacio , posiljka ti ide preko Letonije

@ zluu10
Blago tebi naspavaćeš se,čekalo se i po 150 dana da stigne paket a malo si listao stane unazad da vidiš kako ljudi dobijaju LV pošiljke iz juna, jula......
A koliko sam shvatio sa tvojim pitanjem za Tursku tražiš upaljač da ložiš, zahladnelo je?

Poslednja izmena:
Evo moje iskustvo od pocetka godine. Imao sam oko 25 narudzbina, sve su bile sa Free shipping i svaki paket je stigao u zemlju. Istina, neki su i vise od tri meseca putovali ali svaki je isporucen.

Danas blagi sok, nakon 12 dana stize mi paket porucen preko SunYou i svaki dan novi updejt statusa maltene, znam da svi kazete da su fake statusi, sto sam i pronasao na sajtu a to sto sam narucio trebalo mi je za "juce" sto se kaze i citam ljudima 95% nikad nije ni stiglo nakon 100+ dana i vec se smorio jer mi je to potrebno, kad ono danas dolazi postar i donosi paket ja reko neki drugi jer imam 5 koja cekam kad otvorim i ne verujem sta vidim, TN je pravi i statusi su pravi.
U doba korone 12-13 dana iz Kine do nas, ma vrh.
7a9c9ac716aa7a230406b7051c6b218f.jpg
a312b51670fbabff4279b7b91b6febf4.jpg

@ somakoma
Koji je alternativni broj, odnosno preko koga su poslali?
Pošto neke porudžbine imam za Kanadu tamo obične pošiljke preko SunYou max za 15 dana u sandučetu ali iz Hong Konga prepiške okean pa malo šetaju od Vankuvera do Toronta pa do lokalne pošte

Moja skorašnja iskustva, ovo što kinezi pišu da radi isporuka za Srbiju, sada uglavnom i radi, a ponešto stiže neverovatno brzo.
Uglavnom drangulije sa free shipingom i bez praćenja. Rekord je bilo 11 dana za neke sticker-e za decu.

Sa Bangood stiglo sve, veoma brzo, uz malo veće cene shippinga, ali i dalje prihvatljive. Kod njih nalazim neke predmete da postoji šiping za Srbiju, za koje na Ali-ju nema.

Ono što nema jeftin šiping, nema pa nema....

@ somakoma
Koji je alternativni broj, odnosno preko koga su poslali?
Pošto neke porudžbine imam za Kanadu tamo obične pošiljke preko SunYou max za 15 dana u sandučetu ali iz Hong Konga prepiške okean pa malo šetaju od Vankuvera do Toronta pa do lokalne pošte

Ja ga nisam dobio(a uvek dobijam taj alternativni broj) sad sam video na paketu pise RFxxxxxxLT.
I da jutros mi stize zadnji status i jos se zahvaljuju to nigde nisam video, ja ne znam kojim SunYou-om je vama nekima stizala posta ali ovaj SunYou je kao express posiljka bez extra doplate za shipping, mene kostao nepuna 3€, a kad sam procitao sve pljuvacine za njih po netu ne samo ovde po forumu, oprostio sam se od paketa je zaista su statusi isli kako su svi navodili a onda ni posle 100+ dana nisu dobijali pakete, ja se smorih, kad juce postar me iznenadi ja reko neki drugi posto ih cekam jos 5 kad ono SunYou, neverovatno.
32192b6c246403c0f2f666c886f38088.jpg

Znači sad izgleda samo LT radi, ostali se izgleda vratili u mart, april :D
Koliko vidim prezimiću kao medved čekajući LV, za neke pošiljke evo već mesec dana kako je bio status da su u tranzitnoj zemlji.

Danas stigao SG paket iz aprila na koji sam i zaboravio, cak se iznenadi reko neki random poklon i proradio SG [emoji16]

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno