Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa nije do radnji i Alija vec do logistike. Vecina njih je samo posrednik,i nemaju trenutno opciju cime da posalju u Srbiju sem ovih skupih kurira. Za veca trzista salju i dalje. Sve im zavisi od posta i transporta.

Tri paketa broje jos 68 dana, jedan 33 dana i jedan 29 dana, stoje u izvoznim skladistima, predati avio kompaniji, a jedan je navodno poslat avio prevozom samo meni ne dolazi ni on, nit' se pomeraju ovi ostali...

Kako vi placate na aliexpress preko paypal ili web money
Hteo sam da narucim nesto za 0.01 dolar ali preko paypal mnogo uzimaju proviziju skoro 90 dinara

Poslednja izmena:
Kinez mi produzio juce na jos 65 novih dana a do sad cekam tacno 60 dana a vec mesec dana ima kako je paket napustio Singapur i krenuo ka nama i od tad mu se gubi svaki trag, jos sad ovaj produzi na vise od 2 meseca a vec paket cekam 2 meseca sjoro pre nego je covid 19 i dosao do nas.
Sta ga sprecava da kad bude pri isteku i ovih 65 dana kao ovi sto su prosli on ponovo produzi za jos recimo 65 dana i tako u nedogled?
Svaku smisao toga sto sam kupio nema nakon toliko meseci, a platio sam i 4$ tranasport jer sam hteo brze i sigurnije da mi stigne umesto da sam birao free opciju.
Zaista ovo vec nema smisla, ok nije logistika do njih, razumem oni su odradili svoje, ali da non stop produzuju e to je do njih a ovo nema smisla pa sta ja trebam da cekam 365 dana da stigne kao sa Marsa da dolazi StarLink Maskovim satelitima pa pre bi odatle stiglo nego iz Kine.
Sramota.

Poručio si nešto tokom globalne pandemije kada su granice zatvorene, avio saobraćaj obustavljen i čudiš se što ti nešto ne stiže brzo i to si poručio preko Singapura koji je prestao da šalje za Srbiju od kako smo ukinuli putnički avio saobraćaj. Cela planeta u karantinu i ti očekuješ da ti nešto stigne običnom poštom za 15 dana. Ako naručuješ nešto dok traje ova situacija onda samo DHL, Fedex i ostale ekspresne službe ako želiš da ti stigne brzo. Ti možeš posle garantovanog roka za isporuku, trenutno je pomereno sa 60 na 90 dana da pokreneš dispute i tražiš novac nazad.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pa za proviziju moras da vidis kod svoje banke da li je ima ili ne. U intesi meni na primer skine prilikom placanja otprilike 10posto (njsam siguran) pa mi se to posle par dana vrati. Razlicite banke mogu imati razlicite provizije.

Pa za proviziju moras da vidis kod svoje banke da li je ima ili ne. U intesi meni na primer skine prilikom placanja otprilike 10posto (njsam siguran) pa mi se to posle par dana vrati. Razlicite banke mogu imati razlicite provizije.

Meni je banka postanska stedionica
Sad dal sam platio 0.01 ili 2,50 dolara
Jer na aliju pisalo 0,17 dolara order
Koliko sam platio?
jer je bio sale

Poslednja izmena:
To su te častili zato što ti je bila prva kupovina na aliexpresu. Kad se registruješ i hoćeš prvi order da napraviš često daju i veće kupone ako se kupuje nešto skuplje... Posle toga nema.

Šta god pisalo u tracker-u, one pare si kliknuo da ćeš platiti, to ćeš i platiti. Tj. platio si prilikom porudžbine.

Mož' biti da su uslovi isporuke promenjeni pre nego je trgovac poslao porudžbinu, i on sada mora da šalje skupljim carrierom, da ne bi imao penal zbog primljene a ne isporučene porudžbine.
Ovo je na njegovu štetu, ali mu se vrv više isplati da tih nekoliko porudžbina zatvori uz taj gubotak, nego da gomila negativne reputacije.
Vidi da li isti tgovac i dalje ima iste uslove isporuke za nove porudžbine.

Zar DHL ne naplacuje i spedicuje za pakete? tipa ono fiksno 4soma sto mi urade spediterske usluge ili kako vec mislim da su se ljudi zalili pre za to

Slovenija se odcepila posle mesec dana, a kukamo za Kinu.
68907271d285bab829590e4e10c0c04d.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ne rade isporuke još ili se čeka dosta? *mjau**mjau**mjau**mjau*mu samo kinezi imaju nožić i mrežicu za moj brijalnik :)

Narode jedno pitanje... Porucio sam masku za telefon, medjutim njihova posta je vratila nazad.. I onda je prodavac poslao ponovo sa drugim brojem za pracenje.. I mesec dana stoji kako je posiljka stigla u Srbiju, a ja je nisam dobio.. I ne znam sta bi sad trebalo u dispute da navedem? Cekao sam zadnji trenutak, cak sam i trazio da mi produzi vreme.. zbog trenutne situacije.. Prvi put je produzio, sad nije.

Poslednja izmena:
@ jhoni

Posto nije hteo da produzi vreme zastite , pokreni dispute i navedi da posiljka nije stigla na kucnu adresu

Vrh Dno