Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

I meni tako djeluje pa mi nije jasno. Pošto je u pitanju Aliexpress Standard Shipping možda je dobio refund od Aliexpressa tj Singapurske pošte?

I meni tako djeluje pa mi nije jasno. Pošto je u pitanju Aliexpress Standard Shipping možda je dobio refund od Aliexpressa tj Singapurske pošte?
Desila se i meni jednom ista situacija. Kinez se složio da otvorim dispute pošto nisam dobio paket oko 80 dana, i on stigne u međuvremenu desetak dana kasnije. Isto mu se javio da mu ponovo uplatim novac, on se zahvalio bog zna kako i kaže nema potrebe. [emoji16]

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

I dalje ne vidim razlog zašto ne bi uzeo novac koji mu se nudi, ali hajde, ne bunim se.
Za one koji govore da Kinezi samo novac gledaju evo par primjera da ipak nisu svi isti.

Čuo sam da su njihovi paketi osigurani te da svakako budu obeštećeni ako im se pošiljka ne uruči na vreme.

U ovom slučaju je jedini krivac bila Srbija, paket je za 5 dana stigao u Srbiju. Mjesec dana se zadržao na carini i mjesec na relaciji carina-pošta-moja adresa, ali pošto je vrijeme zaštite isteklo i order je automatski prihvaćen, morao sam pokrenuti dispute u slučaju da display dođe pokvaren/polomljen ili zapravo i ne dođe. Svakako sam napisao u dispute da ću ponovo platiti i bio voljan da platim ponovo ako sve bude ok.

Meni 22.4 poslato iz Kine sa Yanwen-om, a juče poštar doneo.
Oni što mi treba nikad da stigne, a ono manje potrebno dodje za 12 dana. [emoji24]

Poslednja izmena:
Što se tiče naše Pošte,sve ino pošiljke su raznešene.Govorim za RJ Novi Sad.Za ostale ne znam,mada mislim da su razneli i ostali centri.Nama više pošiljke iz Kine ne pristižu već mesec dana.
Kako da nisu razneli, meni vec dva meseca i malo jace stoji 10 - tak paketa u BG.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Ja sam prosle sedmice bio u NS glavnoj posti da preuzmem jedan paket, usput zamolih da mi provere jel ima jos neki kinez za mene i ukuca ona na racunaru kaze nema nista, a ocekujem posiljke jos od januara.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ako su pošiljke u putu i nisu registrovane kako očekuješ da ih vidi a ako jesu pogledaš sam gde se nalaze

Sent from my Mi MIX 3

@ šile

U vecim postama neregistrovane posiljke nekada stoje veoma dugo.
Ne postoji obaveza evidentiranja isporuke pa postari mogu da rade
tempom koji im je po volji.

Posta Srbije jednostavno nece da menja sistem i da iskoristi resurse koje poseduje.

I neregistrovane posiljke prolaze kroz sistem i belezi se njihovo kretanje.
Postoje transportne liste - zna se sta je i kada stiglo u zemlju.
Posiljke prolaze skener i evidentira se ulazak u GPC.

Znaci evidencija postoji !!! , i samo neko treba da odobri pretragu kao sto postoji za registrovane posiljke.

Napisao sam da ako su u putu I nemaju pracenje neće ni sluzbenica videti, to kako i zašto radi naša pošta ne bih specijalno komentarisao pošto je tamo rasulo, inače cekam nekih 12 bez praćenja od kojih je polovina probila 60 dana i stižu mi na svakih par dana po 1-2

Sent from my Mi MIX 3

Ona uopste nije ukucavala broj posiljke da bih videla i logicno je ako nije registrovana da ni ona nece videti. Uzela je podatke sa licne karte i na moje ime ili jmbg nista im nije stiglo.

To je valjda neki drugi njihov sistem provere, a ne pracenja.

Poslednja izmena:
Ne kazem da su sa jmbg, mozda su sa imenom i prezimenom, sa licne karte je uzela podatke, koje nemam pojma. A logicno je ako nista kad neki paket stigne da ga za nesto vezu, verovatno za ime prezime primaoca. Najbolje da paketi ulaze u postu tako na gomili da se nigde ne zavedu. Ako je stigao u postu po necemu ga moraju pronaci, bez obzira da li posiljka ima pracenje ili ne, sasvim jednostavno.

Po imenu i prezimenu imaju sve posiljke u sistemu, drugo je sto to nije pracenje za samog korisnika.

O tome i pricam, to moraju imati.

Neregistrovane pošiljke se u dostavnim poštama evidentiraju samo po internom broju (npr ako je danas 5.maj i stiglo im je 120 pošiljki, onda ih zavode kao 1/05, 2/05, pa do 120/05). Bar je tako u mojoj pošti a verujem da svi rade na isti način. U sistemu se to vezuje za ime i prezime primaoca, tako da ako je nešto od toga pogrešno ukucano (a nije retko da se desi) onda će vam reći da nema ništa za vas. Zato nije loše da u velikim poštama zamolite da probaju i samo po prezimenu i sl. Mene znaju pa mi sami sve spreme, ali sećam se kada više puta nismo mogli da sravnimo količinu zbog pogrešno unetog imena.

sasa022
to što kažeš da se sve skenira zvuči smisleno, ne znam da li je tačno, ali ako jeste onda te potpuno podržavam.

Nisam citao temu unazad vise od 10 strana za ovo pitanje. Da li smo na kraju uspeli da nas Ali skloni sa liste zemalja gde salje? Sta god probam da stavim za Srbiju dobijam ili DHL opciju , premium Ali shipping ili da ne salju u nas region, dok npr Albanija i Grcka bez problema (i po mnooogo nizim cenama) imaju dostavu.

Danas gledam, poručio sam neke delove u petak preko AE, DHL shipping, paket preuzet u ponedeljak iz Shenzena, sada vidim customs clearance u Beogradu.

Za manje od 48h od Šenžena, preko Hong Konga, Lajpciga i Budimpešte od BG-a. :zgran:

DHL.jpg

A zato paket poslat poštom 15. marta iz Novog Sada još ne mogu da preuzmem u BG-u :wall:

Nisam citao temu unazad vise od 10 strana za ovo pitanje. Da li smo na kraju uspeli da nas Ali skloni sa liste zemalja gde salje? Sta god probam da stavim za Srbiju dobijam ili DHL opciju , premium Ali shipping ili da ne salju u nas region, dok npr Albanija i Grcka bez problema (i po mnooogo nizim cenama) imaju dostavu.

Ovo zahvali našoj pošti, od novembra sa štrajkovima, pa virusi, pa ... pola godine jedva da rade, svi živi samo rade dispute na ordere jer ništa ne stiže do nas. Kod mnogih smo dospeli na crne liste.

Poslednja izmena:
Juče mi je stigla jedna nepraćena pošiljka iz novembra meseca, tako da ne gubite nadu [emoji846]
Danas mi je jedna pošiljka poslata sa SF eParcel sa oznakom SF604... Da li neko ima iskustva sa ovim načinom slanja?

Evo ga obaveštenje u aplikaciji, danas mi se pojavilo
621eba1070dc8eb94aa8c0be4e15c0bf.jpg

Samo dva dana pre ove narudzbine sam narucio dosta stvari i sve je krenulo ka Srbiji. Narucim kapsule za kafe aparat i danas dobijem od kindze poruku.
68c69f53e41a6c949a5cc82c3e73809f.jpg

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Problem je počeo 30.04. i traje i dalje. CH, HK i SG pošte do daljnjeg ne šalju u srbiju, zbog logističkih problema i Corone. Kažu da je privremeno.

Pisali smo pre par strana.

Kada vam se jave Kinezi i zamole da poništite order poništite ga i uštedite sebi vreme

Valjda će naša posta da se pokrene krajnje vreme bi bilo

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kada vam se jave Kinezi i zamole da poništite order poništite ga i uštedite sebi vreme
Fora je što ljudi nemaju šta da rade pa igraju igrice na aliju, navataju 250 kupona i popusta onda spuste cenu na nivo koji ni IT gajevci aliexpresa nisu mogli da predvide i naravno da im se ne odustaje od porudžbine :d

Haha to misliš po principu nada umire poslednja [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Fora je što ljudi nemaju šta da rade pa igraju igrice na aliju, navataju 250 kupona i popusta onda spuste cenu na nivo koji ni IT gajevci aliexpresa nisu mogli da predvide i naravno da im se ne odustaje od porudžbine :d

Kako ja nikad ne navatam te igrice? Gde to ima?

Vrh Dno