Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja sam juče imao tri porudžbine, danas sve poslate.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Šalju li vama kinezi pakete? Mene ovaj zavlaci već mesec dana. Aj razumem, bili su na odmoru, pa korona virus, gužvu se verovatno oko porudžbina, ali opet...
Salju redovno u roku od 2-3 dana.
Paketi stizu u roku od 10-14 dana.
Sve regularno.

meni juce i danas stigla dva paketa. Narucena 22 i 26 Januara.

Danas stigao paket poručen 12 novembra. Refund sam dobio 10 februara nije neka cifra 1.34$ sa popustom. Od 15 poručenih stvari 11.11. imam samo jedan neisporučen.

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Svakako ne znam šta je ovo, piše Latvia post ali vidim da je prelepljena nalepnica na kineskom sa ovom Latvia..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Jel ja mogu da otvorim dispute nakon isteka 60 dana i u slučajevima kada je prodavac produžio zaštitu, bez da sam ja to tražio?

Mozes da trazis cim prodje 60i dan. Napises da je proslo 60 dana. Ja sam narucio par paketa od pocetka godine ali ni 1 nije stigao... Neki su otkazani zbog korone, a neki jos uvek putuju? Pa ne znam da li da narucujem jer nista ne stize...

To ću i uraditi. Čim istekne 60 dana...dispute i ajd ćao.

Inače, pre nego što naručim, pitam prodavca da li isporučuju normalno.

Oni sa Aliexpress Standard Shipping izgleda idu bez problema, uglavnom Singapurom.

@Kimins

Nisu svi u blokadi.
Trgovci i distributeri koji rade , salju robu u roku od par dana.
Imam po par primera za UB..LV , UH..TR i UA..TO posiljke u poslednjih 15-ak dana koje su u tranzitu.
Jedino sto jedna UB..LV stoji - Feb 28, 2020 23:00 Received HGH01 - Hangzhou Airport

Tražim jedan proizvod na AE i pronašao sam ga u desetinama prodavnica sa nazivima "official brand_proizvda", "brand_proizvoda first store" i još nekoliko naziva gde se pominje taj brend, bukvalno sve prodavnice imaju iste opcije za shipping. Predpostavljam da sve ide sa istog mesta.

Kako da nađem nekoga ko šalje taj proizvod preko Singapurske pošte? Proizvod je nekih 15-ak USD. Nije problem da doplatim do 10$ za transport, ali 40+ za TNT mi jeste mnogo.

Mislim da bi jedini način bio da otvoriš gomilu tabova sa dotičnim proizvodom od rezličitih prodavaca i zatim ideš jedan po jedan, pogledaš šhiping opcije, ako ima SG ostaviš ako nema zatvoriš tab i na kraju, ako ti ostane neki otvoren :D uporediš broj naručbina, cenu, druge opcije ako ima i odlučiš a postoji i opcija da pogledaš ebay, kinezi prodaju i tu iste stvari ali je šiping drugačiji s tim što na ebaju nema biranja šipinga ali ako hoćeš jeftiniji prevoz možda može da se nađe.

@sasa022 ovaj od kog sam naručio je definitivno u blokadi ali barem šalje singapurskom pa kad krene biće tu za dva nedelje.

Mislim da bi jedini način bio da otvoriš gomilu tabova sa dotičnim proizvodom od rezličitih prodavaca i zatim ideš jedan po jedan, pogledaš šhiping opcije, ako ima SG ostaviš ako nema zatvoriš tab i na kraju, ako ti ostane neki otvoren :D uporediš broj naručbina, cenu, druge opcije ako ima i odlučiš a postoji i opcija da pogledaš ebay, kinezi prodaju i tu iste stvari ali je šiping drugačiji s tim što na ebaju nema biranja šipinga ali ako hoćeš jeftiniji prevoz možda može da se nađe.

Probao, mislim da sam prošao najmanje 50 tabova.
Probao i Ebay, samo jedan prodavac drži taj proizvod, ali nema ni blizu specifikaciju koja mi je potrebna (ima nekih 10 debljina, meni treba mnogo debelo, a on drži 2-3 najtanja).

Sa AE nikada nisam naručivao skupe stvari, jer je komunikacija sa prodavcima gotovo nemoguća. Izgleda da za cenu TNT/UPS transporta hoće da pošalje više komada. Možda će mi to biti najbolje rešenje. Platim carinu i porez i rešeno.

-Kako obrisati poruke na aliju koje mi ne trebaju? Ja ih obrisem one se stalno vracaju sledeci put kad se logujem i to naravno na prvo mesto gore.

-Da li na alibabi moze da se ne plati trosak obrade placanja ili da se smanji trosak? Vidim da mi nesto nude ako sacuvam broj kartice kod njih?

Probao sam prvi put da kupim na Aliju nešto samo za koine, ima opcija u app-u (mislim da ne može preko weba) da se kupi za $0,01 + xx koina, i probao recimo punjač. Te akcije su svaki dan u 9am. U 9 i 10 sekundi nije bilo ničega više (za sve: 0 items left), a bilo je preko 30 različitih artikala, svaki u količini 1-5 komada raspoloživo. Da li je neko imao iskustvo sa ovim?
Ili se desi da u app piše 1 item available i kada se uđe u ponudu stoji "0 items". :(

Te stvari za 0.01 + novčiće pokupe rusi sa skriptama, nema šanse bez skripte da stigneš da kupiš išta.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Čemu onda skupljanje coina?
Sniženje cene je dva posto sa coinima...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jel probao ko ovaj aliradar.com/en/ ? Slucajno mi iskocila reklama danas, pa da li je cemu i koristi li ko ?

Aliradar je dobar da vidiš kako se kretala cena za neki proizvod kod određenog prodavca. Vidiš da li je stvarno sniženo ili je bilo jeftinije pre sniženja, koja je i kada bila najniža i najviša cena, kolika su bila povećanja...

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ Antibes

Objasnjeno je vec par puta kako se koriste novcici i kuponi.

@ Animal

Iskusniji korisnici ga mogu iskoristiti

Kod neiskusnih i onih koji se loze na mega popuste ce stvoriti privid da zaista nesto kupuju sa 60-70-80% popusta

Objasnjeno je vec par puta kako se koriste novcici i kuponi.
Video sam to i ja. Imam skoro 2k novčića i nisu ni od kakve koristi.
Dobrih kupona ima retko. Za kupone ne treba puno novčića. Drugim rečima, čini mi se da sa svojim nemam ničega što mogu da uradim. :(

@ owim

Narandzasti kuponi ( i kupljeni i dobijeni )

nk.jpg

Crveni kuponi ( i kupljeni i dobijeni )

bk.jpg

kk.jpg

edit : obrati paznju na datume - sve su prilicno svezi primeri

Poslednja izmena:
^ znam da se novčićima mogu kupovati kuponi ali zato ako nešto ne treba puno novčića a ja ih imam preko 2.000! :D

Nazad
Vrh Dno