@Animal
Pazi, ti si izabrao kinesku poštu sa praćenjem, pitao si ga za singapursku, on ti je rekao da će ti poslati kako si napisao - znači kineskom. Neki bolji prodavci imaju posebne linkove za doplatu poštarine, ovaj očigledno nije od tih.
Čim ti je napisao da zatvoriš porudžbinu, znaj da neće ili ne može da ti pošalje (pre da ne može, to što stoji da ima još milion komada na lageru nema nikakve veze, mnogi manji prodavci uopšte nemaju praćenje lagera veletrgovina u realnoim vremenu). Mislio je da može, hteo je da zaradi neku siću na dropshippingu, nije mu se dalo i sad vadi fleke da ne bi plaćao penale AliExpressu.
Ne očekuj da ti otvoreno kaže o čemu se radi, jer Kinezi to nikada ne rade. Postoji 5-6 standardno glupih opravdanja i svi ih vrte bez imalo stida.
Ono što niko od nas ne zna je da li otkazivanje narudžbine od strane kupca nosi neki negativni rejting. Sa dosadašnjim iskustvom, kad bih znao da ne nosi (ali ne znam), uvek bih prihvatio da otkažem sam jer ću brže dobiti pare nazad i poštedeću se drndanja na dispute-u. Vodi računa da kineski prodavac može da te **** na 100 različitih načina, a ti njega samo lošom ocenom, za šta mnoge od njih boli uvo jer mu je važnije da ne izgubi neki cent, a može ako baš treba i da se prijavi sa novom prodavnicom.
A da, što se statusa i lažnjaka tiče, on može da ti da neki sasvim validan broj i tek za par nedelja da shvatiš da je stigao nekom drugom u Srbiju, i to ako redovno pratiš statuse.
Imao sam i ja pravi broj i evo šta sam danas dobio.
"Dear Customer, Since the first shipment we issued was in Customs and returned to us, we sent you another one. But the new one sent is not the Chinese version which you ordered, it is a global version. This version supports more languages. I hope that you can check the products carefully after receiving the goods. After confirming the correctness, you can give us a good picture. After that, please give us a screenshot and we will add extra gifts when you purchase next time.
Best blessing,
Helena"
Još jedno zavlačenje jer je multilanguage support na reklami a i po komentarima.
Da li mogu ja cancel ovo sam ili kako? Vidim samo dispute opciju.
Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
To je dobra vest da ti je poslao, ali prati dalji razvoj, jer imam jak osećaj da bi mogao da ti je dao neki ispravan, ali tuđi broj za praćenje... A opet možda budeš imao i sreće, ko zna ...
]Ja sam ovog mog kontaktirao i rekao mu da uradi cancel pošto očigledno nije ni poslao. I sad stoji cancelled a ja ne mogu da otvorim Dispute[emoji23] tj tek za 10 dana. Sad sam online sa *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*anom iz help deska koji nemaju tri čiste. Ovo je poslednji put da uzimam nešto od ovih indijanaca[emoji16]
Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Nisi, imao sličnih situacija, refound bez problema.Juče istekao Buyers protection, roba nije stigla. Danas sam otvorio dispute. Jesam li zakasnio?
Ja sam jednom otkazao porudžbenicu, možda nekih 15-20 minuta nakon što je verifikovano plaćanje. Neke bežične sluške su bile, i tek sam naknadno primetio da nemaju onu bazu za punjenje već samo bubice. Išao sam na cancel order, i koliko se sećam ponuđeno mi je nekoliko opcija da izaberem zašto otkazujem porudžbenicu, ja sam izabrao i don't want this product any more. I toliko, posle par dana mi vraćene pare, nikakvi penali nikakav negativan rejting.
from Tapatalk SM-A505FN using my Sent
Ja sam odmah stavio cancel i trazio pare nazad. Napisali mi da ce poslati za 7 dana, a evo proslo je mesec i po !
Nevidjeni su hohstapleri. Vec 5-6 godina se zezam sa njima. Od jedno 300 porudzbina bar jedno 15 mi nisu refundirali. Ja trazim povracaj, oni mi kazu ok, ja nekad zaboravim i kad kroz par meseci dodjem ponovo, kazu mi zakasnili ste sa zalbom ! Takodje se ali pravi blesa. Kad krenem sa onim njihovim robotom Eve, posandrcam od njihovih glupavih podpitanjima. Budi te sigurni da ti pojedini prevaranti, lopovi, ce vas zeznuti ako porucite neku robu koja je drasticno jeftinija od uobicajene cene. Poslace vam nesto jeftino sto nije ni nalik robi koju ste porucili ili ce se praviti blesavi ! To vam je rizik sa alijem !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari