Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

e ovako,desila mi se jedna jako cudna situacija,hteo sam da kupim proizvod sa alija,klikno sam da kupim taj proizvod,ali na kartici mi je falilo jos 10 eura,dakle nisam imao dovoljno para,nisam bio 15 tak dana na sajt aliju,kad ono stigo mi taj proizvod kuci,ukljucim ali i vidim da je nekim cudom taj proizvod kupljen,a pritom ja nisam uplacivao pare za dopunu kartice,zna li neko sta je ovo,ako mu se ovo dogadjalo ikad ?

Ili je greska u obradi, sto se granici sa nemogucim, ili si mozda koristio kreditnu karticu, pa si ostao zaduzen za ceo iznos, tek ce da ti se skine novac sa nje.

Nemoguće, to prodavcu neće ni da dodje na obradu dok nije izvršeno plaćanje

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Dođe prodavcu na obradu ali ne bi trebalo da šalju dok ne uplati pare. Tebi stoji u orders sa opcijom pay now.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam probao par puta da platim (nisam imao tacan iznos) i odbijen budem instant. A na AE pise awaiting payment.

sto je najace,taj paket mi je stigao i zatvoren order finished,e sad jedino ako mi nisu sklepali onih 20e,sto moraju uvek da stoje na vizi virtoun,stigla bi mi poruka da sam koristio vizu virtoun kao i uvek,sada nije,a kredita nisam imao 100 posto dovoljno,jedina varijanta da se to provuklo nekako pitaj Boga kako,pa ce posle kad uplatim novac da mi skinu,nista mi drugo ne pada napamet,hhahahaha cudna situacija

Slično je i kod mene... Zaglavljeno u nekom post centru u Kini od 16.07. - isti odgovor... Odlučio sam da se ne nadmudrujem, jer se prave blesavi. Kada istekne rok, dići ću dispute, zakačiću komunikaciju i tražiti refund, bez bilo kakave dalje komunikacije sa seller-om.

U zadnje vreme sacekam da istekne protection i onda otvorim dispute, tada ne moze da mi produzava protection. Za ovu kupovinu mi je produzio na 90 dana.

Mene su muntali za neki daljinski pre par godina, nisam imao zivaca orpostio sam im.

Nego dal vam se desavalo da roba stigne za 10 dana. 02.08 narucio a danas proslo carinu. Bas su me iznenadili.

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk

Onda nije SG. :)

Mene su muntali za neki daljinski pre par godina, nisam imao zivaca orpostio sam im.

Nego dal vam se desavalo da roba stigne za 10 dana. 02.08 narucio a danas proslo carinu. Bas su me iznenadili.

Meni je stiglo za 6 dana preko SG
02.08 poruceno
08.08 paket kod mene [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni je stiglo za 6 dana preko SG
02.08 poruceno
08.08 paket kod mene [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Cekaj sta je SG ja sam relativno laik, Singapur post? I to imas napomenuto kada porucujes ili si narucio regularno a tek video da je SG tek kad ti je stiglo?

Pored onolike teme o pracenju i onolikih primera vi opet zatrpavate ostale teme..... :mad:

Turci su i dalje veoma brzi , Letonci ih prate - za 10-ak dana su porudzbine na kucnoj adresi.

Kinezi spori , Malezijci 20-70 dana.

Kada mi pošiljka stiže preko SG pošte, ako prođe deseti dan, već se nerviram što "kasni" [emoji23]

Pored onolike teme o pracenju i onolikih primera vi opet zatrpavate ostale teme..... :mad:

Turci su i dalje veoma brzi , Letonci ih prate - za 10-ak dana su porudzbine na kucnoj adresi.

Kinezi spori , Malezijci 20-70 dana.
Aj kad si ih pomenuo, koji turci i letonci? Vidim turke n11 i hb ali letonce ne znam...

Da li još neko ima problem sa korpom u aplikaciji? Mogu da dodajem stvari, ali ih ne vidim u korpi. Od kako sam reinstalirao aplikaciju, ne radi. Isprobano na 2 telefona. Ne vide se stvari, samo izbaci grešku sa slike.

Dok u web verziji radi cart.
d3a23c9788f7c0dc79b7862f9c789a5d.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Meni radi normalno.

@emaremare

Ako prelistas temu o pracenju posiljki sve ce ti biti jasno.

Posiljke male vrednosti uglavnom idu kao neregistrovane ( nemaju puno pracenje )

Yanwen Logistic - trenutno vecinu posiljki prosledjuju preko Turske i Letonije ,
mada ima i opcija China Post Ordinary Small Packet Plus
prvo imaju broj za pracenje u obliku S00... a posle dobiju Ux.. TR ili LV ( CN )

SunYou - uglavnom prosledjuju preko Malezije , mada ima primera kada idu preko Letonije
prvo imaju broj za pracenje u obliku LP... ( ili S00... ) a posle dobiju Ux.. MY ili LV

Cainiao - uglavnom Letonija - S00.. pa Ux.. LV

4PX Singapore Post OM Pro - Singapur

China Post Ordinary Small Packet Plus - Kina

Pracenje u vecini slucajeva funkcionise preko https://postal.ninja/en

@Corvus Corax

Desava se da se aplikacija ne iskljuci tokom nadogradnje na novu verziju i dodje do greske.
Zabrani automatsko pokretanje , nasilno iskljuci sve procese , kompletno deinstaliraj aplikaciju ,
restartuj telefon i onda je ponovo instaliraj i daj joj nova odobrenja.

@Corvus Corax

Desava se da se aplikacija ne iskljuci tokom nadogradnje na novu verziju i dodje do greske.
Zabrani automatsko pokretanje , nasilno iskljuci sve procese , kompletno deinstaliraj aplikaciju ,
restartuj telefon i onda je ponovo instaliraj i daj joj nova odobrenja.

Nije to. Provalio sam šta pravi problem, ali...

Kada se u okviru settings za Ship to odabere Serbia, izbacuje mi iznad navedenu grešku. Čim stavim US ili Canada, onda radi. Čim vratim na Serbia, neće. Jako čudno.

Meni normalno. :hm:

ca7a003f798b8570a8ff89e942d46e62.jpg
95a19f0601c1ef86ec34f3859492da9a.jpg

ja ne mogu bar mesec dana da obrisem jednu narudzbinu sto sam confirm da je stigla, na aplikaciji ne uradi nista a na sajtu pise da nisam autorizovan za to

Dešavalo se meni to, nekada prođe po par meseci dok se ne pojavi mogućnost da se obriše. Trenutno imam jednu takvu koja mi stoji već 2 meseca.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno