Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kakvi su Baseus power bank-ovi? Jel uzimao neko?
Uzeo ja kad su bili na nekoj rasprodaji u martu jedan od 10000mAh. Super zadovoljan, puni telefon 2 puta od nule, ima ekrančić ispisuje koliko procenata je napunjen. Ovaj:

https://s.click.aliexpress.com/e/x5cM2d2

Posle uzeo i njihov kabl od 2m microUSB koji se ne mora okretati, tako je napravljen priključak da nema gornje i donje strane (jer me izluđuje kad stalno moram da gledam da li dobro okrenem kabl). Isto super zadovoljan.

Svakome je jasno sta rade carinici, dovoljno je videti kojim autima dolaze na posao.

Uzeo ja kad su bili na nekoj rasprodaji u martu jedan od 10000mAh. Super zadovoljan, puni telefon 2 puta od nule, ima ekrančić ispisuje koliko procenata je napunjen. Ovaj:

https://s.click.aliexpress.com/e/x5cM2d2

Posle uzeo i njihov kabl od 2m microUSB koji se ne mora okretati, tako je napravljen priključak da nema gornje i donje strane (jer me izluđuje kad stalno moram da gledam da li dobro okrenem kabl). Isto super zadovoljan.
Meni samo nije jasno kako u opisu stave da kapacitet od 10.000mAh moze da napuni iPhone X samo 2.5x?

Piše ti u opisu

Battery capacity 10000 mAh/3.8V 38Wh
Rated capacity 6300mAh

Support Quick Charge Technology - One-way Quick Charge

Jel možeš da slikaš pakovanje, da znam koje da tražim u bloku ili kod Beograđanke? Ostalo mi je daleko.

Znam da je kasno za AE, ali sam mislio iste (koje preporučite) da uzmem kod naših Kineza. Znam da će cena biti nešto veća.
Evo ovakve, 300 din platio, ove su one male diodice klasične. Imaš i neke kraće za 150 din, imaš sa većim lampicama plava je kutija, imaju i za kićenje kuće, svakakvih ima. U tom Rafflesu imaju tih kićanki za Novu godinu a pogotovo sijalica da biraš. Uzeo sam i neke u beloj kutiji, te su kao zvezdice i veće su malo, te su bile 500 din, ali žena ih je negde stavila slikaću i njih kad ih nađem.
80b7cad263aaf56e1e5d2b981c691561.jpg

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk[/QUOTE]
Hvala ti puno. Ne sećam se da sam takve video juče, mada sam žurio, pa ću pogledati ovih dana.
Zvezdice koje pominješ, bele, sam video, mada mene interesuju one sitne, toplo žute i/ili u boji, da okitim zavesu/prozor.

Poslednja izmena od urednika:
100е по особи... Ја само пармезана унесем сваки пут бар једно 200е (15кг) [emoji28]

Било је приче да ће тај лимит да дигну... Ал остало на томе.

У принципу, дирају кога не треба, а шверцере и другове нико не дира :)

Postoji li rešenje ako prodavac nešto ne šalje u Srbiju? Npr. Šalje u EU, ali kod nas ne može. Ima i skladišta u Rusiji i valjda Španiji.

Konkretno hoću da poručim onaj robotski usisivač, ali ljudi koji bi mogli da mi donesu to ne dolaze još par meseci kolima ovamo. I ako postoji servis koji to radi, koliko naplaćuju, i kako se rešava carina?

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Sto ne pitas prodavca da li hoce da posalje za Srbiju? Na aliju nisam nikad, dok sam na ibeju par puta pitao i neki su pristali.

Za carinu, ako narucis direktno(pretpostavljam da drugacije i ne moze iz Kine), imas sve objasnjeno u prvoj poruci u temi "Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]". A i ako moze preko nekog servisa za prosledjivanje poste, opet ti je ista prica za carinu.

Neko je skoro u temi za pracenje pominjao mailboxde, ali ne znam da li to moze da se koristi za kupovine van Nemacke.

Poslednja izmena:
Jedno glupo pitanje.
Da li moze da platim nasom karticom,a da stavim dostavu na Rumuniju?

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Probas, pa ako se ne bune.... Ja sam na Amazon.de narucivao bez problema na nemacku adresu.

Poslednja izmena:
Placao sam nasom karticom a isporuka Nemacka i Amerika isto tako sam placao Nemackom i slao u Srbiju bez problema vise puta

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

@šile
Hvala na potvrdi

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Pozdrav drugari.

Možete li mi reći, da li imate problem sa kašnjenjem paketa sa Aliexpressa, kao i sa nestizanjem istih u roku od 60-90 dana? Koliko paketa vam nije stiglo u zadnjih 3-4 meseca?

Čekam ukupno 84 paketa sa Alija, ništa mi ne stiže lepo zadnje vreme, poćinjem da paniničim...

Poslednjih 3 meseca imam mesecno po 5-6 disputa otvorenih zbog ne stizanja u roku od 60 dana.

Oma li neko prijedlog za provjeren shop na AE za SD kartice? Znam da ima dosta fake Sandisk i Samsung kartica

Za SD kartice ti treba garancija tako da ja preporučujem da to kupiš ovde.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam kupio sebi i supruzi Mixza kartice od 64 i 128gb, koristimo ih u telefonima i jednu od 32gb koju koristim u kameri u automobilu. Rade bez problema.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ja sam imao nekih 60tak u protekla 2 meseca, sve jeste stiglo ali malte ne u zadnji momenat. Imao sam 2 disputa, u oba slučaja sve prošlo bez problema ali naravno moram ponovo da kupim pa opet čekanje.

ja sam uzeo 4 mixza i 3 techkey doduse techkey me izaslo oko 400 din kom koristim ih za fotoaparat i slicno preko adaptera i sve lepo radi.
Pozdrav

Sent from my M9 using Tapatalk

Sve to lepo radi godinu dve, tri i onda crkne...ako nemas garanciju bacis i kupis drugu, ako imas dobijes novu. razlika u ceni je sitna.

Sasvim sam siguran da svaki ucesnik ove diskusije ima bar jednu ( a verovatno i vise) crknutu fles memoriju.

Crkavaju samsung i kingston a ne neke slabije marke.

Poslednja izmena:
Sve te jeftine SD kartice se razlikuju od serije do serije.
Narucivao sam po par puta od istih trgovaca i apsolutno svaki put su stigle razlicite kartice.

Za zafrkanciju gde iznenadni gubitak podataka nije problem mogu da posluze , za ozbiljnije stvari i ja preporucujem kupovinu
poznatih brendova sa domacom garancijom.

Uzeo sam Kingston i Sandisk kartic eod proverenih AE prodavaca i vidi se da su odlicne i original..Posto su i ovde neki clanovi procenjivali dali je nesto fake na osnovu cene sto je smesno.Pa na Amazonu je isto npr san disk 128 gb 19 dolara..Ali verovatno je ipak bolje uzeti ovde Memorijsku ili SSD disk zbog domace garancije iako je razlika u ceni poprilicna..Mada su npr Kingston ssd u Srbiji slicna cena kao na Ali s tim sto ovde imate garanciju..

^ Kupio sam Samsung EVO SSD 500GB u Kini za $66. :) Daleko od sličnih cena.

Uzeo sam Kingston i Sandisk kartic eod proverenih AE prodavaca i vidi se da su odlicne i original..Posto su i ovde neki clanovi procenjivali dali je nesto fake na osnovu cene sto je smesno.Pa na Amazonu je isto npr san disk 128 gb 19 dolara..Ali verovatno je ipak bolje uzeti ovde Memorijsku ili SSD disk zbog domace garancije iako je razlika u ceni poprilicna..Mada su npr Kingston ssd u Srbiji slicna cena kao na Ali s tim sto ovde imate garanciju..
Daj link

^ Uzeo sam SanDisk microSD (32, 64, 128GB) sa JoyBuy, odlicna cena bila kad je flash deal, a ni ovako nije loša. Original pakovanje (koliko mogu da procenim).

Pokupio sam u pošti danas ovaj zvučnik https://www.aliexpress.com/item/MIFA-Black-Graffiti-Bluetooth-Speaker-IPX5-Waterproof-Bluetooth-4-2-Wireless-Speaker-Micro-SD-Built-in/32851755050.html?af=137322&afref=&cv=47843&dp=1c8d1bb27eecdc6f6d9d76083225b6b7&mall_affr=pr3&spm=a2g0s.9042311.0.0.78d64c4d5QdEkq&subid1=DPlnKr2ATnM&af=137322&afref=&cv=47843&dp=1c8d1bb27eecdc6f6d9d76083225b6b7&mall_affr=pr3&aff_platform=aaf&cpt=1544643175257&sk=VnYZvQVf&aff_trace_key=8d009eaec34f4a03b3d19636b8724b58-1544643175257-07914-VnYZvQVf&terminal_id=41995b0d9e54423199b5d3b25913e786 Zvuk je čist, glasan, prelepo je upakovan bukvalno kao što je neko napisao u recenziji možete ga odneti kao poklon. Prezadovoljan sam i moja preporuka za ovog prodavca. Poručio sam 11.11. u Srbiju je ušao 01.12. i na carini ga zadržali nekih 11 dana. Platio sam ga 19.80usd + 4.21usd šiping +416 dinara PDV. Nije mi jasno kako nisu naplatili otvaranje paketa.
IMG_20181212_195620.jpgIMG_20181212_195819.jpgIMG_20181212_195635.jpgIMG_20181212_195802.jpg
Pozdrav za nikola1970 :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno