Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja sam uzeo onu Samsung Evo Plus 128gb za 18 usd na JoyBuy, stigla pre par dana. Po svemu što sam video original je, r/w brzine veće za 20-tak % od istog modela od 64gb kupljenog kod nas pre 7-8 meseci i plaćenog skoro duplo skuplje. Preporuka.

Poslednja izmena:
Pitanjce, šta da radim kad mi AliExpress app kaže da je held by customs paket. Koga I kako kontaktirati? Bgd je u pitanju.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ukoliko bih poručio nesto vece vrednosti sa AE, a odabrao slanje preko DHL, da li bi mi naši naplatili carinu i pdv? Posto je neko pisao da DHL to sve pokriva.

Ako je preko 50e oce..jos ako ide preko dhl,mozes da racunas na carinu sigurni.
Objasnice ti detalje neko od iskusnijih clanova :)

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Slobodno poručuj brate, šta god ti duša ište.
DHL-om će to brzo stići, nećeš čekati kao mi ostali, mesecima...
:d

Čekam I ja neke porudžbine vise od mesec dana...
Zanima me ovo za DHL posto je cena njihove usluge prilično velika, i iz tog razloga pitam da li oni pokrivaju ostale troškove. Kao što je slučaj sa sports direct sajtom, dhl pokriva pdv ako je vrednost paketa do 50e.

Ne znam da li DHL još uvek naplaćuje troškove špedicije, znam da su se ljudi žalili pre da oderu špediciju kao da uvoziš kontejner robe iz Kine.

Juče se baš pisalo o tome na onoj temi o carinama valjda, i to po ko zna koji put [emoji3]

Послато са D2303 уз помоћ Тапатока

jel ima neko preporuku kako vratiti neki mali predmet prodavcu sa aliexpressa jer sam otvorio dispute i sad mi traze da im vratim robu pre refunda... koji bi bio najlaksi nacin za tako nesto, posta? jel deru?

predmet je malih dimenzija i tezine ali vrednosti oko 60ak evra (DAC)... nisu mi naplatili carinu pri dostavi, valjda za ispod 100e ni ne ide... nece valjda traziti ako saljem nazad...

EDIT: posta naplacuje paket za kinu od 0.5 kg 4100 din prema online kalkulatoru, rofl...

Poslednja izmena:
Ako je malih dimenzija i ispod 2kg šalješ kao preporučeno pismo ne kao paket i onda ti je cena slanja za Kinu oko 850 din, sa praćenjem i avionskim prevozom.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Nemoj slati kao paket, posalji kao pismo, do 2kg moze tako i neuporedivo je jeftinije. Ja sam slao nazad u Kinu ekran na kojem nije radilo pola digitajzera.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Edit: pretece me kolega.

Inače taj kalkulator poštarine nema veze sa vezom, slao sam jedno vreme pakete za Ameriku, ni jednom nije bilo ni približno tačan. Doduše to je bilo prošle godine, možda su se u međuvremenu popravili.

Nije to bukvalno pismo već pismonosna pošiljka. Zbir dužine visine i širine treba biti manji od 90cm, a težina manja od 2kg.

Tu nešto nije u redu, dve nedelje je previše, ne čeka se toliko...

Meni za Anker zvučnik 9 dana vrti: "Podnošenje na carinski pregled". Na Aliju piše: "Held by customs, please contact customs or the seller".
Da čekam i dalje ili kontaktiram?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Čekaj do isteka, stićiće i moj paketić jedan stoji...
S
A prošli je bio skoro 14 dana.

Poslednja izmena:
Meni stigao Anker zvučnik danas. 4.12. Pristigao u carinu, 15.12. završen proces. 790 dinara pdv+takse procenjen na oko 3k. Sve korektno. Ne bih im bio u koži posle 11.11, Black Friday, Cyber Monday I ostalih ******. Pretrpani su.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Meni pre 7 dana svi paketi sa tih black friday popusta otisli na carinu,nesto je vec poslato u postu, sta je obislo carinu stiglo pre 10ak dana.
i ovo ostalo bi stiglo da carina nije zadrzala, tako da uopste nisam mnogo cekao, sve normalno kako bih i inace cekao da nije bio black Friday.
I van tih popusta se desavalo da mi carina drzi paket po 7-10 dana.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kupio sam KZ ZS10 slušalice, i sada bih kupio BT modul za njih. Vidim da se prodaje hrpa različitih modula, pa bih molio nekog za preporuku koji BT modul da uzmem. Recimo, gledao sam ovaj.
Hvala!

jel ima neko preporuku kako vratiti neki mali predmet prodavcu sa aliexpressa jer sam otvorio dispute i sad mi traze da im vratim robu pre refunda... koji bi bio najlaksi nacin za tako nesto, posta? jel deru?

predmet je malih dimenzija i tezine ali vrednosti oko 60ak evra (DAC)... nisu mi naplatili carinu pri dostavi, valjda za ispod 100e ni ne ide... nece valjda traziti ako saljem nazad...

EDIT: posta naplacuje paket za kinu od 0.5 kg 4100 din prema online kalkulatoru, rofl...
Ja vracao mobilni telefon (Lumia 830) sa sve kutijom i naplatili mi nesto manje od 900din.

Da li je nekome stizalo pismo od carinarnice gde traže screenshot šta je naručeno sa cenama?
Poslao sam mail ali u 24h nema odgovora a po tracking broju vidim da je još na carini, nisu pustili.

Da li je nekome stizalo pismo od carinarnice gde traže screenshot šta je naručeno sa cenama?
Poslao sam mail ali u 24h nema odgovora a po tracking broju vidim da je još na carini, nisu pustili.
Meni. Poslao mi screenshot transakcije banke i sutradan su po toj osnovici zaracunali PDV i pustili paket. Zvali su me i telefonon, ali nisam čuo poziv. Ma nešto malo i smešno, BG carina. Neočekivano.

Treking uvek kasni za realnim stanjem, daj im jos jedan dan.

Da li neko možda ima podatak koliko pošiljki obrade iz inostranstva na godišnjem nivou?
Ako je evro za "otvaranje" puta milion pošiljki to je lepa cifra od milion evra prihoda.

Nazad
Vrh Dno