Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

24. 11. 2018. - Arrival at Destination Post (Country: RS) jel zna neko sta znaci ovo ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

https://www.aliexpress.com/item/Min...lgo_pvid=b3e124c9-1787-477d-81e8-f71744e7798f
ovakav plavi sam ja kupio pre neku godinu za Citroen C5 2002 god i cita i brise greske preko torq (mobilne aplikacije), samo treba znati kako povezati preko bluetootha.

A sto se tice nasilne regeneracije DPF preko dijagnostike vrlo lako moze nesto da podje po zlu jer tu se u mestu vrti motor na visokim obrtajima gde nema adekvatnog hladjenja. A sto se tice ciscenja to je cista prevara moze da potraje 6 meseci i ponovo da zapusi a kosta kao 50% od cene novog DPF.
Sa elm327 vecinu stvari ne moze da uradi tj moze da procita samo najjednostavnije greske, nista dublje ne mozes sa njim.
Zato i kosta toliko :)

Poslednja izmena:
@DZOSUA
U Srbiji moze da se vozi i bez katalizatora... U EU da te uhvate , ne bi ti bilo dobro

@Ibrica
Znaci da je posiljka stigla u Srbiju

Znaci sve ok original su 100% da se ne brinem?
Samsung apsolutno nema svoju prodavnicu na Aliju.
To što je neki kinez nazvao radnju Samsung China Store ili whatever, ne znači da je to Samsung radnja.
Pročitaj komentare dobro, pogotovo negativne i additional feedback pa odluči da li ti se kupuje.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ja sam pre razmisljao i ista pitanja sebi postavljao. Na kraju vec trecu karticu uzimam sa Samsung China sa Alija. Ono sto mogu da ti kazem da imaju odlicnu brzinu upisa, citanja, da rade i da nisu original. 100% nisu. Ne moze nigdeda se uzme original Samsung 128 za 20 dolara, realno. Ali su dobre.

Upravo sam otvorio dispute za neki adapter koji sam potvrdio da je stigao još u Septembru.
Prvo ide prepiska sa prodavcem pa njegov muk kad mu se predoče dokazi.
Utom sledi par koraka sa čet-botom i na kraju kontak preko četa sa podrškom.
U roku od 10 dana će me obavestiti na mail šta se dešava sa mojom prijavom.
Obaveštavam vas čim bude nekih novina.

@ SuperStarr

Na koji nacin si tek sada otvorio dispute ???

d1.jpg

Vecinu obecanja koje ti da Eva robot i operateri koji su u vecini slucajeva isti kao roboti , "okaci macku o rep".

Sa desne strane imaš pop-up "need help?".
"Kontaktiraš" bota i posle odgovora na par pitanja - dobiješ priliku za chat sa podrškom. Taj iz podrške je imao uvid u celokupnu konverzaciju koju sam imao sa prodavcem...

Samsung apsolutno nema svoju prodavnicu na Aliju.
To što je neki kinez nazvao radnju Samsung China Store ili whatever, ne znači da je to Samsung radnja.
Pročitaj komentare dobro, pogotovo negativne i additional feedback pa odluči da li ti se kupuje.

Proverio sam sve sto si rekao. Najgore sto nema nista sto se negativnih komentara tice. Svi tvrde da su original. Kace i brzine i testiranja raznih programa i sve je kako treba, cak ti programi iscitaju da je Samsung korporacija u pitanju. Vidim cak i Rusi ih kupuju kao ludi uredno testiraju i kace na Youtube. Kinezi iz same prodavnice tvrde da je 100% ogiginal i da su autorizovani od stane Samsunga u sta bas i ne verujem. Jedino kompaniju Samsung da kontaktiram da vidim sta ce reci povodom toga.

ako je samsung za kinesko trziste to su sasvim ok kartice...imaju kineske oznake na pakovanju ali to je regularna kartica...original je sirok pojam narocito za takve stvari koje se prave u vise fabrika...

sad je samo pitanje da li je to 100 posto ta neka kineska verzija kartice, ali to niko ne moze da kaze napamet...

Kartica moze i da bude original ali radnja sigurno nije autorizovana

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Niko ne tvrdi da su kartice kopije, vrlo je moguće da su to original kartice pravljene za kinesko tržište. Bilo je pomenuto da je to Samsungova radnja na Aliju, ja sam samo napomenuo da Samsung nema oficijelnu radnju na Aliju, tako da treba obratiti pažnju na komentare.

Proverio sam sve sto si rekao. Najgore sto nema nista sto se negativnih komentara tice. Svi tvrde da su original. Kace i brzine i testiranja raznih programa i sve je kako treba, cak ti programi iscitaju da je Samsung korporacija u pitanju. Vidim cak i Rusi ih kupuju kao ludi uredno testiraju i kace na Youtube. Kinezi iz same prodavnice tvrde da je 100% ogiginal i da su autorizovani od stane Samsunga u sta bas i ne verujem. Jedino kompaniju Samsung da kontaktiram da vidim sta ce reci povodom toga.
Ja sam narucio jednu sa alija 64gb, videcu koliki je kapacitet i koja je brzina kad stigne.
Ovako on skuplja ocene [emoji23]
ca0d11f559abe91eeb43d1487b630b52.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

U pomenutoj radnji kartica od 128 gb je 27 dolara na Amazonu 29 ne vidim sto bi neko raspravljao da li je original..Onda je i ta na Amazonu kopija ako je tako..Uostalom postoje serijski brojevi pa je lako proverljivo..Sama radnja na Aliju ima preko 99 procenata rejting pa je sam kvalitet zagarantovan..Stotine prodatih evo ssd-ova sto made in korea sto made in china sumnjam da ne bi niko utvrdio da je fake..

To su original Samsung kartice za kinesko trziste, npr sve kartice od 64GB nose naziv MB-MC64G, a za kinesko trziste model kod je MB-MC64G/CN, za evropsko MB-MC64G/EU itd...
Pre nego sto sam porucio prvu trazio sam po netu i pronasao ove podatke, ne mogu sad da pronadjem opet...:)
Ja sam kupio 10-ak ovih kartica i sve rade kako treba i imaju deklarisane brzine.
Trenutno na Gearbestu od 32GB je 6.99$, a od 64GB 11.99$ i cekam da mi stigne sa Joybuy-a od 128GB, placena 18.88$, trenutno je ona 18.90$...

Dodato:
Zaboravih da napisem da imam jednu Evo plus od 32GB, kupljenu kod nas i osim pakovanja nema nikakve razlike...

Poslednja izmena:
Vec dva dana po 8 sati gledam sve sto ima na internetu sto se tice informacija o tim karticama. Postoje brdo tutoriala o tome kako prepoznati fake, sta je original a sta nije i one 100% odgovaraju originalu, ima sve sto treba da ima. Razlika je samo u ambalazi, gde ova kineska ima drugu oznaku sa CN na kraju i odredjen prevod na kineski. Sad je samo pitanje da li su te za njihovo trziste nesto nekvalitetnije ili je sve to isto s obzirom na to da se prave u identicnoj fabrici kao sto je ugrafirano i kod EU i CN.

Ivice kartice su im bele boje, a crne na kopijama, print, font i kolorit isti kao na originalu, adapter sa ugraviranim Samsungs imenom na poledjini za razliku od kopija koja to nema uopste, made in philippines... Sve ukazuje da su original ali bez uporednih testova brzina i jos nekih analiza ne mozemo biti 100% sigurni. Videcu ako mogu da kontaktiram kinesku podrsku Samsunga da vidim sta oni kazu na to.

Dude, za 2 dana x 8 sati mogao si da zaradiš 2 x 18$ i uzmeš 2 x 128GB.
Ako je bitno da bude 100% original -> emmi, winwin, gigatron...
Kina je always 50%-50% take it or leave it.

Poslednja izmena:
Posle dve nedelje, promenjen status posiljke - Arrived (Beijing distribution)

Ko zna kad ce ovo stici :D

E, kad vec pricate o tim Samsung karticama, ladno mi je BG carina tu bedu od dva grama bacila na carinjenje, tj. oporezivanje. Osim ako je neki bug zato sto je nedelja, ali ne verujem.

Eto, cisto malo da utesim nase clanove kojima veci dusmani udaraju namete.

@ ale

Ovaj status bas nista ne znaci :S:

Stici ce do februara :-devil-:

@ Rio

Sprecavaju pirateriju - proveravaju da li je original :p :p :S:

Šta ovo treba da znači? U pitanju je maska za telefon od 7$
a312be61d8072fbb1c4939b3d6c99c96.jpg
cdcaa71e0b9f364cc65e712c1958b40b.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Mofi, jel da? :)

Bice ocarinjen, vecinu Mofi maskica uhvati carina jer su lepo upakovane. Meni je na 7$ Mofi doslo oko 350din dazbina.

Jeste mofi, hvala na odgovoru[emoji16]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne mora da znači, nedeljom ne radi carina pa ovi iz pošte sve ostavljaju carinicima za ponedeljak da odluče. Ne bi trebalo da ti carine memorijsku karticu, bar meni nisu nikada ...

E, kad vec pricate o tim Samsung karticama, ladno mi je BG carina tu bedu od dva grama bacila na carinjenje, tj. oporezivanje. Osim ako je neki bug zato sto je nedelja, ali ne verujem.

Eto, cisto malo da utesim nase clanove kojima veci dusmani udaraju namete.

Ne mora da znači, nedeljom ne radi carina pa ovi iz pošte sve ostavljaju carinicima za ponedeljak da odluče. Ne bi trebalo da ti carine memorijsku karticu, bar meni nisu nikada ...
Nisu carinili ni meni u Ns memorijsku, takoda nece...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kad već pričamo o karticama evo već drugi put vidim SanDisk of 400GB za 67$.

Nazad
Vrh Dno