Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Lol, gledam sad par proizvoda koji su mi bili u "možda" kategoriji, dva sam pronašao već koji su na pre-order akciji za 11.11 međutim ne mogu se kupiti jer "Sorry, the current product is sold out."...
Trebao si da ih stavis u korpu i cekas 11.11 pa onda da platis ili ds platis avans, zavisi od artikla i prodavnice,. Pa onda 11.11. Doplatis do punog iznosa cene sa popustom...

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

@Sirius9

Nisu ni prvi ni jedini koji isti proizvod u isto vreme prodaju pod razlicitim uslovima i po razlicitim cenama.

Za polovinu cene mozes uzeti Samsung microSD karticu.USB 3.0 adapter ( citac-pisac ) je 3-4$.

primer.jpg
samsung.jpg
sd.jpg

Ove su sjajne
57be83fb3e1fd223184dd292c023f303.jpg

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Može li mi neko reći kako da zapamti Aliexpress moju novu platnu karticu?
Svaki put moram ručno sve popuniti!
:type:

Obrišeš staru karticu i onda kada nešto kupiš upišeš podatke od nove i aplikacija to zapamti.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Stikliras odgovarajuce polje kad je dodajes pa ce da sacuva.

od refundiranih para sam po drugi put narucio baterije za akcionu kameru...sad se pojavilo accepted by airline, jel to znaci da ovog puta prolaze :) a tracking je sa SG na kraju, nesto sam i dalje skeptican...

Obrišeš staru karticu i onda kada nešto kupiš upišeš podatke od nove i aplikacija to zapamti.

......................................................................................................................................................

Ja preko računara to idem ali ne pita me da bi zapamtio ovu karticu!!!
Moguće da ja nisam uspeo ipak obrisati staru karticu pa možda zbog toga!
Nadam se da ću uspeti!
Hvala vam!

Poslednja izmena:

......................................................................................................................................................

Ja preko računara to idem ali ne pita me da bi zapamtio ovu karticu!!!
Moguće da ja nisam uspeo ipak obrisati staru karticu pa možda zbog toga!
Nadam se da ću uspeti!
Hvala vam!

Nema veze brisanje stare kartice, ja sam juce dodao drugu karticu i imao sam polje za cuvanje nove kartice (sto nisam zeleo da koristim). Nije pregledna manipulacijama karticama, ali postoje opcije.

Kakav je ovo Deka/Deku/Deko alat sto reklamiraju u okviru gamelanda? Treba mi nesto sto je parnjak Black & Decker RTX znaci bijaks poput Dremela (skupo) a da radi dobro. Mada videh na forumu covek uradio projekat sa Womax alatom a to je no name Kinez, tako da nisam pametan. Jel ima neko onu kinesku kopiju starijih Dremel modela sto su oko 20tak dolara? Onaj crni veliki.

Deko je prepakivač klasičan, ja sam se zeznuo i kupio neke alate, i dobio 3 kutije različitih kung-fu marki lošeg kvaliteta. Ustvari samo set za popravku mobilnih je bio ok, ostalo težak krš. Moja preporuka - zaobići.

Pozz, naručujem 20 nekih malih novčanika, kad bih naručio svih 20 izašlo bi me 135$ , a ako bih naručio 4 puta po 5 izađe me 132$ nije mi do tih tri dolara nego do 4 paketa po 30$ da izbegnem carinu i pdv... Sad me zanima da li da naručujem na moju adresu na različita imena ili da jurim prijatelje pa da naručim sve pakete na različita imena i adrese. Jel može neka pomoć? Hvala unapred...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Sve to mozes realizovati sa svoje kartice, samo dodas alternativne adrese - i imena - za dostavu.

Nije samo do carine i PDV-a. Ima fora da carina procenjuje kada nešto više nije za ličnu upotrebu već za dalju prodaju, može da se završi tako što traže ceo uvozni postupak kao da si registrovana firma.
Mislim da je neki okvirni limit 4 komada iste robe, bar tako cirkuliše po internetu.

Poslednja izmena:
Novčanika ima u 5 boja. Naručujem vrv na 5 adresa po 4 da bi stali u kutiju... Kutija je veličine ko pola kutije jafa keksa [emoji16] i vrednost je 30$ valjda neće praviti problem... A ako bude bilo nešto plaćaću 20% na tih 30$ na svaku adresu?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Neće biti problem.
Ja sam na primer naručivao voskirani konac za ručno šivenje, 12 različitih boja i prošlo je bez problema jer nije isti proizvod i vrednost je mala, očigledno je da nije za prodaju.
Čitao sam nekom liku su odbili uvoz ali on je naručio tipa 10 istih patika, iskreno, ko ima 10 istih patika?

okvirni limit 4 komada iste robe, bar tako cirkuliše po internetu.
Mnogo je više. Evo, juče mi je stiglo 48 flašica uljanih boja koje izgledaju identicno na prvi pogled (mojoj majci za slikanje), iz Holandije, 2kg, platio sam preko 700€, zamolio da prilože fakturu u paketu na 15€ i platio 350din PDV, uk. 500 sa troškovima otvaranja, pakovanja.
BG carina.

Nije prvi put da sam ovo radio, i tetki narucivao za slikanje, bilo hemikalija po 50 u paketu od 2kg i isto prošlo.

Hint: ako nećete da vam ide na carinu, šaljite bez trekinga, manja šansa da otvore paket. Meni puno paketa od 2kg (vodi se kao pismo do 2kg) zaobišlo carinu na ovaj način.

Takođe, vrlo je bitno da li je zalepljena deklaracija CN22 koja je za manje vrednu robu ili CN23 koja je za vrednu i osiguranu robu - to uvek otvaraju. Ili nema nalepnice - onda otvaraju, posebno akp ima trekinga. Bez trekinga smatraju da je male vrednosti.

Imam iskustva sa ovim, dosta paketa, dobitna kombinacija je CN22 i bez trekinga - kada imate poverenja u pošiljaoca koji je voljan da se dogovori. :)

Zero lost parcels.

Mislim da flašice sa bojom i konci nisu isto što i 20 novčanika

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^ Natavno da nisu, flasice sa bojom (48 kom, 2kg) su daleko sumnjivije od 20-ak različitih novčanika, koji mogu da se podele u 3-4 paketa i sa razmakom od 4 dana naruče na istu adresu. :)

Znamo li ikoga da mu je pošiljka vraćena?

Sve je to ok ali ja nikada ne bih platio neke velike novce za pošiljku bez praćenja ili bez osiguranja. Šansa da bude neki problem je možda 0,1% ali kakve sam ja sreće to bi tačno mene zakačilo.

^ Natavno da nisu, flasice sa bojom (48 kom, 2kg) su daleko sumnjivije od 20-ak različitih novčanika, koji mogu da se podele u 3-4 paketa i sa razmakom od 4 dana naruče na istu adresu. :)

Znamo li ikoga da mu je pošiljka vraćena?
Bilo je mnogo slučajeva sa vracanjem, tačnije traže dozvolu za uvoz koju kao fizičko lice ne možeš dobiti.
Jednom slikaru da bi slikao treba više boja ali novčanik mu treba samo jedan.
Nije stvar u količini već u nameni proizvoda. Ne prave probleme za stvari koje su očigledno za ličnu upotrebu, problem nastaje tamo gde procene da je za preprodaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno