Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel ima neko preporuku za 3m USB na micro USB kabl za punjenje telefona?

Uzimao sam Ugreen i odlični su, ali su sada cene 3 puta veće.

Meni su cene normalne?
f48a2730e51e8119d72e1eccc61de585.png

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3 metra i brzo punjenje ne ide. Što je duži kabl gubi se snaga.

Do nekih metar, Možda metar i po (za ove nisam siguran) možeš da imaš brže punjenje.

E sad svako gleda na brzo punjenje drugačije, meni je brzo punjenje preko 2.5A, dok neki misle i na 2A. Ako je 2A onda može i ovaj od 3 metra.

3 metra i brzo punjenje ne ide. Što je duži kabl gubi se snaga.

Do nekih metar, Možda metar i po (za ove nisam siguran) možeš da imaš brže punjenje.

E sad svako gleda na brzo punjenje drugačije, meni je brzo punjenje preko 2.5A, dok neki misle i na 2A. Ako je 2A onda može i ovaj od 3 metra.
Ugreen isporučuje to bez problema. Tako da može.

3 metra i dobiješ 3A?

Imam Note 4, a probao i na S7 i oba brzo puni. Nemam load rezistor da proverim koliko tačno daje.

Ja sam kupio jedan sa lightning portom od 3m sa mfi i užasno je sporo punio. Kad koristim telefon neće ni da se puni, onda sam uzeo blitzwolf 1.8m za 13$ i puni p e r f e k t n o

Meni cafele od 1.5m puni leeco isto kao i fabrički kabl.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Uprvo mi je stigao paket, koji je očigledno otvara carina, i nisam ništa platio. Izgleda da mi se posrećilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobro možda ne meri 100% tačno, ali možeš da vidiš hoće li biti 2A ili 1A ili 3A.

Ta razlika je ogromna!
2A sigurno vuče jer je na Note 4 potrebno toliko za FC. Kako ćeš preko aplikacije videti koliko može da povuče kad kernel o tome odlučuje?
S2 vuče 0,5A koliko se sećam i ne bi vukao više sve da ga priključiš direktno na elektranu. Zavisi i od procenta napunjenosti baterije (poslednjih par procenta svi vuku ~0,2A i ispod), da li koristiš telefon za to vreme, od punjača i njegove neefikasnosti i na kraju od kvaliteta kabla i njegove dužine.

Bez mernog uređaja maltene isto kao da bacaš pasulj, ma kakva aplikacija bila. Čak i merni uređaji imaju faktor korekcije do 10%...

Pa što nisi tad došao da kažeš "hej ljudi, imate za 67$, sa sve shippingom, evo link, ko hoće nek kupi" !!!
A ja i dalje ne kapiram zasto se se svi zakacili za taj Anker? Eno vam Tronsmart. Kupio sam 2 komada Element mega za 80$. Za te pare nista ne moze da im pridje.

Tapatalk

Naručio sam dve iste stvari prvo 23. Pa 24. Avgusta, na ovu pošiljku od 23. Piše da je napustila kinu još 4 septembra a da nije još uvek došlo do Srbije, a ova pošiljka od 24. Napustila Kinu 5 septembra i stiglo u Srbiju 8 septembra. Jel to normalno ili? [emoji12]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

A ja i dalje ne kapiram zasto se se svi zakacili za taj Anker? Eno vam Tronsmart. Kupio sam 2 komada Element mega za 80$. Za te pare nista ne moze da im pridje.
Ja lično nemam nikakve koristi od BT zvučnika, prva stvar što bi uradio sa zvučnikom je da ga rasturim i ubacim bateriju 3 puta većeg kapaciteta :D, nego sam komentarisao zbog tog stava "ja sam kupio jeftinije od svih samo nisam podelio dil".

Naručio sam dve iste stvari prvo 23. Pa 24. Avgusta, na ovu pošiljku od 23. Piše da je napustila kinu još 4 septembra a da nije još uvek došlo do Srbije, a ova pošiljka od 24. Napustila Kinu 5 septembra i stiglo u Srbiju 8 septembra. Jel to normalno ili? [emoji12]

Potpuno normalno, kad utovaraju i istovaraju te pakete to se izmeša bolje nego mikserom da su ih mešali, jedan završi na vrhu gomile,drugi na dnu...

Paket naručen 28.08., stigao na carinu kod nas 09.09., 10.09. u centralnu poštu, 11.09. poštar bezobrazni nije ni zvonio samo ostavio papir u sandučetu da dođem u poštu po paket. E samo da ga jednom vidim, uši ću da mu izvučem.

Samo još sutra da odem u poštu, platim troškove i vidim da li sam dobio ono što sam naručio. (nove keys za tastaturu).

Ja lično nemam nikakve koristi od BT zvučnika, prva stvar što bi uradio sa zvučnikom je da ga rasturim i ubacim bateriju 3 puta većeg kapaciteta :D, nego sam komentarisao zbog tog stava "ja sam kupio jeftinije od svih samo nisam podelio dil".

Potpuno normalno, kad utovaraju i istovaraju te pakete to se izmeša bolje nego mikserom da su ih mešali, jedan završi na vrhu gomile,drugi na dnu...
A ako zvucnik vec ima dobru bateriju i ne postoji 3x jaca?
Ne racunamo one 18650 od 10.000mA :d

Tapatalk from Poco loco

U cilju izbegavanja plaćanja carine u dodatnih troškova prilikom kupovine telefona, potreban je savet za nabavku istih i isporuku u Crnoj Gori ili Hrvatskoj, vidim da neki proizvođači imaju opciju dostave DHLom sa teritorije EU ali bih rekao da su u cene veće, što mu dođe na kraju maltene isto da se poruci iz Srbije [emoji848]

Poslato sa HUAWEI P9 lite 2gb

U Crnoj Gori granica za carinjenje je sad 75 evra, a u Hrvatskoj ako ide iz EU nema carine.

Jel i za ebay važi isto? Ako neko šalje iz EU u srb ima carina, za EU nema?

Pa na ebayu su prodavci iz celog sveta, tako da zavisi.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne mogu da editujem. Da iz EU za Srb ima carina na ebay.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Za sve preko 50e od fizickog i 70e od pravnog lica ima carina i porez. Nebitno je da li si kupio na ebay-u ili aliexpresu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

A ako zvucnik vec ima dobru bateriju i ne postoji 3x jaca?
Ne racunamo one 18650 od 10.000mA :d

Tapatalk from Poco loco

Ma daj, koji kinesik sub 50$ proizvod ima dobre baterije u sebi :d
Čak i ako ima jednu bateriju od tipa 3500mAh uvek postoje šanse da može da se uglavi 21700 od 5000mAh ili možda dve-tri 18650 baterije :p

Vrh Dno