Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

pisalo je STEEL BRACELET, a ono sto sam dobio je sve samo ne steel, nije cak ni metal
i nisu mi vratili novac, uleteo je aliexpress, ponudio mi $0 i zatvorio dispute
ostavio sam 1 zvezdicu prodavcu i to je to

Čekaj, zar tebi nije isteklo vreme za dispute? (sorry sad skapirah da je to za onu drugu kupovinu, tj. ono što ti nije ni stiglo... *mjau**mjau**mjau* zaboravi i teraj dalje). Ako nije metal šta je? Ima milion legura čelika, tako da ako napišu samo steel jako teško ćeš dokazati da nije... čak i da je aluminijum nema šanse da možeš da dokažeš ovako na daljinu... osim ako nije gumena, plastična, kožna...

@Dejan. Pa verovatno im je normalno i da skraćuju (kao naši što pišu 11000) pa pišu Lav Tolstoj, Vladimir Putin i paketi im ne stižu... ne bi kinezi to naglasili da nemaju problem sa tim. Zato i kažem treba napisati tačnu i punu adresu sa sve PAK kodom - pogotovo što se upisuje samo jednom a ne pri svakom naručivanju.

Poslednja izmena:
materijal nije hladan kao druge metalne stvari sto imam sto stoje pored njega, magnet ne reaguje ni najmanje na njega, celu tezinu narukvice nosi kopca koja je metalna i ponasa se kao metal
drugo metal ne bih mogao da polomim tek tako, a da je na prelomu neka bela smesa

To je ono što ti pričam, da je očigledno gumena, nato, kožna i sl. ne bi imao problema... ovako nema šanse da dokažeš... možda da probaš da pošalješ slike tog preloma pošto si je već polomio. Mada je pretpostavljam sada kasno... nadam se da si napisao u opisu ocene kakva je, da se ne zezne još neko.

jesam, sta ces
jedino mi je zao sto ne mogu da ostavim ocenu za ono sto nije stiglo, pogotovo sto je prodavac onako bezobrazan

Mene je par puta Aliexpress zeznuo i stali su na stranu prodavca i ako je 100% kriv. Na eBay mi se to nikad nije desilo, uvek full refund ako nesto nije kako treba ili nije stiglo.

Da, tu se slazem ebay je svetlosnim godinama ispred alija po tom pitanju, ali se i tamo namnozilo prevaranata u poskednje vreme koliko volis. Zarobe ti pare pa ti cekaj posle dva meseca dok istekne rok za dostavu pa se zali...

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Upravo sam imao jedan slucaj, nije poslao niti ima broj za pracenje, dobio full refund ali sam cekao 40 dana. Sad od drugog sam narucivao istu stvar dva puta i sve ok i sad treci, nema broj za pracenje. Dakle salje ti dva puta da se navuces i onda treci put ne posalje pa app. E zato ako i stigne a on nema pracenje ima da trazim refund iz inata pa nek se zeza posle sa nekim drugim.

Vrijedi li po vama Xiaomi test vode i moze li se stvarno istestirati kvalitet vode jeli za pice ili ne?
https://www.aliexpress.com/store/pr...074aff8&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0
Ne.
Bez zasejavanja uzorka na odgovarajuću podlogu, određeno vreme na specifičnoj temperaturi nema dobrog testa.
Kolifornih bakterija iz porodice Enterobacteriaceae u prečišćenoj, dezinfikovanoj i flaširanoj prirodnoj vodi ne sme da bude nijedna, u prirodnim vodama zatvorenih izvorišta do 10, a otvorenih do 100 bakterija na 100ml vode. Ne verujem da ovaj test može da vidi ni blizu ti 100 a jednocifrenoj brojki tek nema govora.

Ne sluzi za to nego meri (uslovno receno) tvrdocu vode, tj.kolicinu rastvorenih soli i metala. Pogledati poslednju sliku sa linka za detalje.

Ne sluzi za to nego meri (uslovno receno) tvrdocu vode, tj.kolicinu rastvorenih soli i metala. Pogledati poslednju sliku sa linka za detalje.
Upravo u tome je i poenta: meri samo neke stvari, pa se zato i ne može koristiti za procenu kvaliteta vode niti za to da li je ta voda bezbedna za piće.
Ni to što meri ne meri dobar deo (nitrate, nitrite...), a pominju i organske materije za koje sam već sve rekao.

Pa ovo sto rade kinezi stvarno nema smisla... :S:

Pri kupovini sam već platio shipping 4,12€ to Serbia via China Post Registered Air Mail

http://prntscr.com/kdzvi6

Poslednja izmena:
Pa šta sa tim?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@ topdeel

Nije prvi put da dobavljaci promene ponudu , a prodavci kasne sa promenom i onda posle traze doplatu...
Ako ti novi uslovi ne odgovaraju imas puno pravo da otkazes porudzbinu.

Do kog trenutka je moguce stornirati porudzbinu?

Sve dok prodavac ne posalje proizvod dostavnoj sluzbi?

Dok prodavac ne prihvati otkaz porudzBine, ako hoće da prihvati.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

A za koliko ti posle Aliexpress vraca novac,dali pre petnest dana ?Ili ?Dali moze da se desi da ne vrate ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Vrijedi li po vama Xiaomi test vode i moze li se stvarno istestirati kvalitet vode jeli za pice ili ne?[/url]

Već su ti odgovorili, TDS tester. U prevodu ukupna količina čvrstih materija iliti tvrdoća vode, i prikazuje rezultat u ppm (parts per milion).
Ali pošto je meni stigao jedan (doduše nije mi), možda nekom budu zanimljivi rezultati:
destilovana 8
Rosa 36
Prolom 96
voda voda 265
aqua viva 304
sa česme (Beograd) 259

Ovo ne znači da je Rosa bolja za piće od aqua vive, možda čak naprotiv. Jer kako rekosmo ppm pokazuje koliko ima čvrste materije u vodi (a čvrsta materija su i razni korisni minerali koje voda za piće treba da sadrži). U svakom slučaju, kažu da je za piće dobra ako ne prelazi 300, a ne bi je trebalo piti ako prelazi 600. Ali opet, 304 u aqua vivi su sigurno neki korisni elementi, a 259 u vodovodu ko zna kakav otpad:D - a ja svejedno najviše volem Rosu:).

Mali off ali aqua viva je veca cesmovaca od same cesmovace.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ove godine sam toliko primeraka voda probao za koje nisam siguran ni da su vode.
Jedna (balon) je vise mirisala na kamenac ili cesmovacu BG nego moj waterheater (muska dzezva :D) posle skuvanih 10L.
Druge dve kao da su imale secer!!! I to preterano jak ukus.

Katastrofa je sta flasiraju, probao sam neki slj brend koji je 10 din bio jeftiniji za 0.5l, kao zejtin da je unutra, a ne voda..

Mineralne vode i treba da imaju veću koncentracija čestica zbog minerala, samo što se oni gledaju preko suvih ostataka i određuje stepen mineralizovane vode.

Meni je Cancel opcija bila dostupna dok status porudzbine nije bio Awaiting shipment. Nakog tog statusa nije uopste vise bila dostupna opcija Cancel.

Opcija jeste dostupna međutim kada ti stisneš Cancel order to ide prodavcu na odluku, on može da odbije ili prihvati. Ako robu nije zapakovao i spremio za slanje on će prihvatiti otkaz ali ako je već spakovao ili čak natovario da se vozi u poštu i samo treba da ti da tracking broj onda će verovatno odbiti otkazivanje porudžbine.

Jel vise nema na Aliju ono da vrsite pretragu po najprodavanijim predmetima?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Vrh Dno