Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel ima neko link do zvanične Samsung radnje na Aliexpress-u?

Gledam memorijske kartice, ali bih provereno original, a na AE ima puno radnji koje u svom nazivu imaju "Samsung" pa me interesuje koja je prava.
Sigurnije ti je na Gearbestu...tamo sam naručio 2x Samsung 32gb i sve bez greške...

Poslednja izmena:
Dopuna
Posto sam narucio od kineza tu malu antenu za dolar , da prenesem utiske .
Isto ko sa parcetom zice , cak losije ako antenu drzim uspravljeno .
Meni je poslao, videću kako će biti kad stigne...nešto sam skeptičan, ali ako uhvati ovih nekoliko kanala bez prekida biću zadovoljan... Samo mi je bitno da ne vire one uši iza televizora :)

Meni je poslao, videću kako će biti kad stigne...nešto sam skeptičan, ali ako uhvati ovih nekoliko kanala bez prekida biću zadovoljan... Samo mi je bitno da ne vire one uši iza televizora :)

Izgleda da je najveci problem kratak kabl , cini mi se da TV ometa prijem

Uzeo bih neki power bank od 20000mAh i da ima QC3 brzo punjenje. Ovaj sam nasao, zna li neko nesto o kvalitetu ovog power bank-a?

https://www.aliexpress.com/item/Auk...be51-4df5-8aa3-7798dff52abf&priceBeautifyAB=0

Ima jos nekoliko modela, koji doduse nemaju brzo punjenje, ja sam hteo onaj xaiomi-jev od 20000mAh ali ga niko ne isporucuje za Srbiju, i bangood i gearbest ne isporucuju vise ove baterije za Srbiju, ne znam zasto.

više sa slanjem pb za srbiju nema nikakvih pravila...a zna se zašto, pisali smo već više puta svuda okolo...

najgore od svega je što u dosta slučajeva prodavac napiše da šalje a onda ti se javi nakon par dana da kaže kako ipak ne može da pošalje za srbiju...onda gubiš vreme da ti ali vrati pare itd...preko turske pošte navodno idu baterije i pb, ali ni to nije 100 posto sigurno...

Drugari...narucila sam nesto juce i rekla prodavcu da ako ne moze da mi posalje u roku od par dana da mi javi, posto mi je bitno da mi stigne sto pre. Odgovorio mi je jutros da ce mi poslati sto pre, ali da su velike guzve itd. Posle dva sata mi stize automatska kilometarska poruka gde na kraju pise tracking number koji pocinje sa RT, a zavrsava sa HK. Pošiljka nije male vrednosti, pa mi nije svejedno ako mi je dao neki bzv broj, jer nemoguce je da mi kaze poslacu uskoro, a ubrzo posle toga dobijem tracking broj.

Drugari...narucila sam nesto juce i rekla prodavcu da ako ne moze da mi posalje u roku od par dana da mi javi, posto mi je bitno da mi stigne sto pre. Odgovorio mi je jutros da ce mi poslati sto pre, ali da su velike guzve itd. Posle dva sata mi stize automatska kilometarska poruka gde na kraju pise tracking number koji pocinje sa RT, a zavrsava sa HK. Pošiljka nije male vrednosti, pa mi nije svejedno ako mi je dao neki bzv broj, jer nemoguce je da mi kaze poslacu uskoro, a ubrzo posle toga dobijem tracking broj.
Moguce da ti da broj za pracenje odmah jer ako rade na principu kao sto radi i nas PostExpress on firmi sa kojom imaju ugovor daju jedan broj otpremnica gde posiljalac odmah ima broj za pracenje koj ce biti ta posiljka. Bitan je detalj kad kurir pokupi od posiljaoca i registruje taj paket u sistemu za pracenje. A sad kad ce ti stici taj paket ne zavisi to mnogo od njega vise od samog transporta kroz Kinu i svet pa posle nase carine.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Prodavac rizikuje da posalje bez validnog traking broja jer se zalbe kupca u tom slucaju prihvate iz cuga .

Koliko ja znam, prodavac rezervise prvo tracking broj elektronski, pa onda tek salje robu... Imaju oni foru, da ne bi izgubili kupca da daju broj unapred, pre nego sto stvarno posalju..Oni vikendom ne salju, pa kupuje vreme...To je HK posta, jedna od najbrzih i najboljih, nije bezveze broj.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

To sam i ja rekao. Jer kazem moja firma ima ugovor sa Postexpresom i imamo od njih jedan broj blanko otpremnica na kojima se nalaze ispisani brojevi za pracenje. Mi popunimo i prijavimo njihovom centru da kurir dodje po posiljku. A broj za pracenje znamo odmah a li on tek bude registrovan kad ga kurir pokupi.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Broj može da ti da odmah, ali to nije nikakva garancija da će odmah i da posalje.
Znači ništa tu i dalje nije sigurno, niti obećanje Kineza treba nešto da ti znaci.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ok, tako sam i pretpostavljala... Sada mi ostaje da cekam neku tracking info i da se nadam da nece cekati zavrsetak praznika da mi posalje.

Već ne znam koji put mi robu poručenu sa aliexspresa plaćenu 1-2e ovde drže na carini po dve nedelje i na kraju procene 5-10e pa me oporezuju za taj višestruko uvećan iznos i još naplate otpakivanje, kako toj bahatoj praksi da stanem u kraj?

Nije fazon da nešto što sam platio 90 dinara na aliju sa free shipingom platim još 336 dinara poštaru

Već ne znam koji put mi robu poručenu sa aliexspresa plaćenu 1-2e ovde drže na carini po dve nedelje i na kraju procene 5-10e pa me oporezuju za taj višestruko uvećan iznos i još naplate otpakivanje, kako toj bahatoj praksi da stanem u kraj?
Postoji, prekines da porucujes.

Uvek možeš da odbijes paket, 90 dinara je manji gubitak od 350 dinara.
Možeš dići i dispute ako nema tracking neće znati da si odbio paket. U tom slučaju ćeš lako dobiti povrat novca, mada to nije korektno prema Kinezu.

Da li ti je carina možda Novi Sad?

A poseban bezobrazluk je otpakivanje 150 din, nisam ga ja terao da ga otpakuje, on treba da snosi trošak jer je pogrešno procenio da je u pitanju proizvod za carinjenje i otpakovao ga, a onda ga zamota papirom(dečija plišana igračkica) i oblepi širokim selotejpom, trošak materijala 3-4 dinara( selotejp i papir) i nekih desetak sekundi posla. Carina Novi Sad.

A poseban bezobrazluk je otpakivanje 150 din, nisam ga ja terao da ga otpakuje, on treba da snosi trošak jer je pogrešno procenio da je u pitanju proizvod za carinjenje i otpakovao ga, a onda ga zamota papirom(dečija plišana igračkica) i oblepi širokim selotejpom, trošak materijala 3-4 dinara( selotejp i papir) i nekih desetak sekundi posla. Carina Novi Sad.
Druze ne znam sta ti je tu cudno,pa milion puta je ovde pisano da NS i Niska carina sve zivo porezuju,samo mi na Bg carinama dobro prodjemo.
Meni recimo od 60-ak paketa na 2 udaren pdv i to manja vrednost procenjen nego sto je bio,sve ostalo mi proslo bez pdv.
Tako da na tako male cifre ne isplati se ni da uzimas u Kini.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Pišite pisma svim novinama, odgovornim ministrima i agencijama, pogotovo pred izbore. Jedino tako može nešto da se uradi povodom krađe od naplate otvaranja (što spada pod njihov posao za šta su i plaćeni) i za žalbe na procene (koje su opet njihov posao) i ne bi se smele uopšte naplaćivati ali ajde makar za one koje su prihvaćene da vrate pare jer je realno njihova greška, a primlac i pošiljalac gube vreme i novac zbog njihove nesposobnosti, pa još i da im se za to plati...

Kolege jel vi ne dobijate paketiće ili samo ne ostavljate linkove na temi šta ste pazarili?Pomozite i nama da se odlučimo i pazarimo ono sa čime ste zadovoljni i uverili se u kvalitet.Hvala unapred:wave:

Da li je neko uzimao bliceve za DSLR preko Alija? Konkretno ovaj mi je upao u oko

TRIOPO TR-988 Professional Speedlite TTL Camera Flash with High Speed Sync for Canon and Nikon Digital SLR Camera TR988 Diffuser
http://s.aliexpress.com/iymY7FFF?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

Ne treba mi ništa posebno, gledao sam neke review-e, nisu loše ocene.

Vidim da šalju iz Španije, naručio bih ga da stigne u Nemačku pošto idem tamo na odmor sledeće nedelje, a do 7 dana je rok isporuke.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Koja opcija u dispute se bira ako mi je je stiglo neispravno?
Ako je druga, a bude mi trazio da poslajem nazad nesto sto kosta dolar, sta onda?

Refund Only
- I haven't received my order and I would like to get my money back OR
- The product is not as described and I would like a partial refund.

Return Goods
- I am not satisfied with the product I received and would like to return
it for a full refund. You may have to pay the shipping fee(s).

Poslednja izmena:
Prva a napises celu cenu.

A sto se tice bilo kakvog problema, odma se otvara dispute i dodas dokaz, bilo kakvo dopisivanje sa prodavcem ispod ordera bez da si otvorio dispute je besmisleno jel da?

Ja se dopisivao i ovaj moj me zavlaci 5 dana, samo ponavlja da mu posaljem video na mail, sto je nemoguce jer je preveliki fajl, i kao ne moze da otvori mediafire sto sam mu poslao, a vidim da moze, jer se da proveriti koji sajtovi su dostupni iz Kine.

Nazad
Vrh Dno