Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pošalji mu poruku kroz pregled narudzbe. Nije problem sve dok ne spakuje. Ali stvarno postoji šansa da neki carinik to proceni ko običan sat ali to ipak dolazi u metalnoj kutiji i pakovanje ne izgleda jeftino [emoji41]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ništa onda, nek ide bez fakture, pa ako procene na dosta veću cenu, pisaću žalbu.

Ali obavezno javi kako si prošao da mi koji posle tebe naručimo imamo neki info kako da postupimo [emoji14]

Kad sam gledao poslednji put, cena na gearbestu je bila i preko 1k din manja čini mi se, doduše nisam proveravao skoro.
Ako uracunas carinu to je manje vise ista cena i nećeš čekati preko mesec dana.
Ja sam kupio tigernu torbicu za tablet za 1800 dinara kod nas, a na aliju u njihovoj prodavnici je 15$ + isporuka 4,74$ to je oko 2000 dinara

Videću svakako da li uopšte ima ovde ranac koji mi se sviđa, a carina svakako ne bi trebala da se plati. PDV da.

Sta znaci kada na trackingu pise "order completed", a nisam potvrdila prijem vec je prosao datum za "contact our support team"? Ostalo mi je jos dosta do isteka zastite, jer je prodavac produzio...da li cu moci da otvorim dispute iako pise order completed?
Kog datuma je kupljen predmet, tj. kad ga je prodavac poslao? Ako je prošlo 60 dana od tog datuma udri dispute, ja imam 7 takvih već....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ali obavezno javi kako si prošao da mi koji posle tebe naručimo imamo neki info kako da postupimo [emoji14]

Važi, javljam naravno. Koliko je potrebno vremena da se kupovina procesira, pare su skinute sa kartice i vidim da su na rezervaciji, ali u My Orders na Aliju stoji Awaiting Shipment i rok od 5 dana da se obradi kupovina, jel se nakon toga menja status ili je to poslednji pre nego što stigne kod mene?

Hvala mnogo na odgovoru...jos par dana pa prelazi 60.
Samo mi nije jasno kako moze da pise order completed kada nisam potvrdila prijem paketa, a pri tom jos uvek traje zastita, zato sam pitala da li dispute moze da se otvori sve dok traje zastita, bez obzira sto je proslo 60 dana i sto pise to "order completed".

Tako i kod mene piše na ove predmete koji su prebacili 60+ dana.... i udario sam dispute.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Meni se ta poruka prikazivala samo u aplikaciji, očigledno je neki bug u pitanju.

Sta se desava sa posiljkama? Ja mesec dana nista nisam dobio sa Alija.
Da li radi nasa posta ili strajkuju?

Ukucao sam tracking number koji mi je dao Ali prodavac na sajt nase poste i tamo stoji datum 28.11 i u produzetku prijem.
Da li to znaci da je stiglo u Srbiju ili sta?

Za duga 2 paketa sam uneo isto broj koji sam dobio ali kaze da nije dobar broj.
Moze li se nekako informisati sta se desava sa paketom kod nas u posti?

Sta se desava sa posiljkama? Ja mesec dana nista nisam dobio sa Alija.
Da li radi nasa posta ili strajkuju?

Ukucao sam tracking number koji mi je dao Ali prodavac na sajt nase poste i tamo stoji datum 28.11 i u produzetku prijem.
Da li to znaci da je stiglo u Srbiju ili sta?

Za duga 2 paketa sam uneo isto broj koji sam dobio ali kaze da nije dobar broj.
Moze li se nekako informisati sta se desava sa paketom kod nas u posti?
Radi posta, stizu paketi samo sporo tj mnogo kasne.
Ali to je ok u ovo doba godine.

Jel postoji razlog za brigu, pošto mi porudžbina još nije obrađena, u petak sam kupio sat, ali u My Orders i dalje stoji "The seller is processing your order"? Koliko mu treba vremena da završi to?

Moze i mesec dana nekada. Uglavnom do desetak.

Pise . Prikazuje se tajmer koliko ima vremena prodavac da posalje .

Stoji mi da ima još 4 dana. Takođe vidim i da mi nudi opciju "Extend order processing time". Čemu to? Ako želim da prodavcu dam još vremena?

Poslace ti, vikendom ne salju...Ocekuj sutra da ti posalje.

stvarno raspad kod alija...danas mi postar donese nesto sto ne samo da nismo narucili nego nemam pojma ni ko je poslao od prodavaca...znam da ne cekamo nista veliko, ali ajd sad, stize neka malo vece kutijica u koverti...unutra neko led svetlo za oko struka za nocni dzoging? ko sto rekoh, sve je uredno sto se tice imena i adrese, ali mi to nismo narucili niti nam treba jer ni zena ni ja nismo u fazonu nocnog trcanja...sad nekako moram da vidim jel mi neko skinuo pare za to...a prijem poslijke naravno ne mogu ni da potvrdim jer ne znam kome, a i nemam nameru da to platim/potvridm prijem ko god da je poslao....

Verovatno je prodavac pomesao adrese. Tebi poslao od nekog drugog paket na tvoju adresu, a tvoj ce verovatno da zavrsi kod njega(ako si ista narucivao, nisam bas razumeo najbolje).

narucivao sam ja razne stvari, ali nista slicno ovome u poslednjih nekoliko meseci...ocito je samo da je verovatno neko kod koga sam ranije nesto narucivao poslao ovaj led na moju adresu greskom...ne znam sta bi drugo bilo...

Raspadaju se od onog nesrecnog 11.11.,meni za koji dan istice 2 meseca za dostavu,on produzio jos 15 dana...haos.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Kake veze ima AE sto je SG ili CN posta zatrpana, pa ne stizu na vreme da isporuce stvari...Prodavci su ispostovali svoje i poslali predmete u roku, a ne mogu oni da uticu na dalja desavanja oko transporta.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kake veze ima AE sto je SG ili CN posta zatrpana, pa ne stizu na vreme da isporuce stvari...Prodavci su ispostovali svoje i poslali predmete u roku, a ne mogu oni da uticu na dalja desavanja oko transporta.

Kao sto kolega gore rece vrlo je moguce da je prodavac zamenio pakete i podatke za dostavu i zato u globalu kazem da se raspada AE,znaci i posta i prodavci.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ja ću za famoznu masku za telefon da tražim produženje zaštite, uskoro će 60 dana, a siguran sam da negdje čami po pošti...

Ja cekam jos dva manja paketa od 11.11, jos par dana i moram da pokrenem dispute. [emoji36][emoji36][emoji36]

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

A za predmet vrednosti 7 evra i besplatne poštarine mi je danas poštar naplatio još 347 dinara, tu je i neki carinski papir

Poslednja izmena:
uglavnom sve preko 5e na NS carini otvaraju, naplacuju pdv i posta jos 150 za otvaranje paketa.
meni su pre nedelju dana uzeli 500 din. na paket koji kosta 10e prava cena robe. mislim da je na paketu isto pisalo 7e.

Nazad
Vrh Dno