Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Sad su cene naduvane mnogo

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Zašto njihova mobilna app traži pristup Body Sensors? Ako se ne dozvoli, ne radi app.

Prilozi

• Screenshot_20171112-084725.png
    Screenshot_20171112-084725.png
    111.5 KB · Pregleda: 131
  • Screenshot_20171112-084713.png
    Screenshot_20171112-084713.png
    126.2 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Cini mi se zbog onih shake igrica i tih gluposti

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Screenshotovao si google play service permissions, sto utiče na rad google play store-a, odakle skida i utiče na aliexpress aplikaciju. Omogućavanjem body senzora omogućuješ rad play stora bez koga aplikacija nece da radi verovatno zbog update-ova i slično. Ovo nije konačno i provereno ali ako udješ u aliexpress app permissions videćeš da nema korišćenja tog senzora, samo basic storage, mobile i sl.

Long story short: sama njihova aplikacija ne koristi taj senzor.

Ja ugrabih juce Aukey 16000mAh powerbank sa QC2.0 za 20$, nadam se da ce ga poslati, jer je samo taj jedan bio dostupan za Srbiju..

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Bilo je baš dobrih popusta. Bar kod mojih omiljenih prodavaca. Kupio sam tri Sinobi sata za dvadesetak evra i Marry polarizovane cvikere za 3,5 e. Kvalitet ludilo za te pare. Jutros sve otpremljeno. Ludilo su Kinezi....

^ pa što nisi ostavljao linkove? Ljudi pitali za dobre dilove.

Screenshotovao si google play service permissions, sto utiče na rad google play store-a, odakle skida i utiče na aliexpress aplikaciju. Omogućavanjem body senzora omogućuješ rad play stora bez koga aplikacija nece da radi verovatno zbog update-ova i slično. Ovo nije konačno i provereno ali ako udješ u aliexpress app permissions videćeš da nema korišćenja tog senzora, samo basic storage, mobile i sl.

Long story short: sama njihova aplikacija ne koristi taj senzor.

Zaista te nisam razumeo. Kakve veze update ima sa senzorom? Update aplikacije misliš? Ostaio sam sliku sa google play service, gde se vidi da moram da uključim prvu stavku koju sam morao da uključim, koja mi je inače isključena bila do korišćenja ove app. Bez nje nisam mogao da poručim artikal, kada želiš da naručiš dobiješ drugu sliku sa upozorenjem šta je potrebno da se uključi.

Mislio sam na to da je ta dozvola više potrebna Google-om servisu za preduzimanje nekih radnji (kao što je povezivanje sa app store-om ili verifikacijom plaćanja ili šta god...) ali da nije direktno vezana za aliexpress aplikaciju kao takvu. Odnosno, ta dozvola je potrebna Google-u a ne direktno kinezima ako te to plašilo. Što se vidi iz priloženog kod mene.
4e22bb8d7c309515776bf5c3552fbdad.jpg

^ pa što nisi ostavljao linkove? Ljudi pitali za dobre dilove.

Zaista te nisam razumeo. Kakve veze update ima sa senzorom? Update aplikacije misliš? Ostaio sam sliku sa google play service, gde se vidi da moram da uključim prvu stavku koju sam morao da uključim, koja mi je inače isključena bila do korišćenja ove app. Bez nje nisam mogao da poručim artikal, kada želiš da naručiš dobiješ drugu sliku sa upozorenjem šta je potrebno da se uključi.

Sorry, kriv sam. Tek sam oko 20h došao kući. Biće još prilike da se kupuje....

@Dzobi, rade google play service bez senzora, meni je bio ugašen do trenutka dok nisam instalirao Ali app, bar rade sa drugim aplikacijama, tipa Gearbest, Paypal, KomBank itd. Ne radi samo sa Ali. Nešto ima veze sa Ali app. Ne znam šta će im va dozvola?

Ok, verujem ti na reč naravno, samo mi je čudno da im onda nije navedeno u zahtevima i da ga nema u dozvolama. Ovo moje je bilo čisto na bazi onoga što je prikazano kod mene na telefonu. I rekao bih ti da kod mene ne pravi problem prilikom plaćanja ali je verovatno zato što je kod mene sve uključeno od starta. Moguće da je onda ceo moj razgovor na tu temu bio misleading i nisi dobio konkretan odgovor na tvoje pitanje. . Izvinjavam se zbog toga.

Poslednja izmena:
ovo za neke nemacke poste i te gluposti necu da odgovaram da se nebi smarao,virke 200e ce propasti,bogami ja cu ih tuziti ne zanima me,neko mora da nadoknadi stetu,ljudi nemojte narucivati nista dok se situacija oko poste ne resi,ocigledno da ce sve stajati ili ce carina blokirati uskoro kako najavljuju

Kad bese poceo ovaj problem oko poste?
Pitam jer mi sad caletov ortak javio da su mu stigle sijalice pa cisto da znamo jel ipak nesto rade samo usporeno ili nikako.
Ja sam ovo porucio pre nekih mesec dana.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ima te li još nekog trgovca za preporuku za kupovinu naočara za vid pored već pomenutog Merry's

Gledam sad cene posle 11.11 i stvarno je sve skuplje, na ovih par sitnica sto sam uzeo ustedeo sam 15tak evra.
Tako da nije da nisu bili popusti stvarno.

DZOSUA kako znam oko 2 nedelje traje,ja cekam paket oko mesec dana nema ga jos,e sad da kazem da dolaze posiljke na carinu gomilaju se posto to ide usporeno,medjutim ovo brine evo prepiske

Застоји у испоруци поштанских пошиљака
петак, 10 новембар 2017.
Управи царина свакодневно стижу бројне примедбе странака због кашњења у испоруци поштанских пошиљака. До застоја у поштанском саобраћају, у све три царинско-поштанске испоставе, у Београду, Новом Саду и Нишу, дошло је услед штрајка поштанских радника. У Београду се од 8. новембра 2017. године, пошиљке не испоручују и не отпремају из Главног поштанског центра, иако се поступак царињења до садa пристиглих пошиљaкa одвија уобичајеном динамиком. Слична ситуација је и у Новом Саду и Нишу.

Надамо се да до тога неће доћи, али наставак штрајка радника ЈП Пошта Србије, могао би довести до потпуне блокаде рада царинско-поштанских испостава. Иако царински службеници раде уобичајено, може се десити да ускоро више неће бити пошиљака за царињење, ни у увозу, ни у извозу, јер исте неће бити допремљене на царињење.
То би могло довести до нагомилавања пошиљака и до тоталног застоја у раду, а по престанку обуставе рада поштанских службеника и до енормног повећања обима посла и притиска јавности да се он обави у што краћем року.
Молимо вас да имате разумевања за новонастале околности.

Meni je porudžbina stigla 8.11. porucio sam 08.09. A na carinu je stigla 28.10. U to vreme je strajk takodje bio, ali ne znam da li je sad poostren, pa ne rade uopšte, ili rade smanjenim kapacitetom.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Meni je pre 7 dana stiglo nesto sto sam narucio pre vise od mesec dana,ali od 10-ak paketa koje sam narucio isto u tom vremenskom periodu nista nije stiglo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jel nekome nesto stizalo u predhodnih nedelju,nedelju i po dana ?
Pa rekoh ja da je ocevom drugu danas stiglo sto sam porucio pocetkom oktobra,tako da mozda usporeno dostavljaju,a nije 100% prekid...e sad ono sto najavljuju cini mi se za 20. je potpuni prekid...tako rece muz od drugarice,postar je.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Radi pošta, nije to pravi štrajk za sada. sve pošiljke idu ali usporeno. Znači stićiće ali verovatno par dana duže nego ranije [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Мени је стигло неколико глупости ових дана поручене пре две-три недеље... :) бг.

Sent from mTalk

Oće da troluju malo ovi "krajnje beskorisni likovi". I neće da čitaju :D, par stranica u nazad :)

jer imao neku ovu situaciju da u aliexpress inbox vidi poruke koje nije slao seleru posto se to meni desilo normalno odma sam poslao da mi je nalog hakovan i promenio password pa pitam za savet

Nazad
Vrh Dno