Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

ako ne pošalje za dva dana narudžbina se automatski otkazuje...možeš da ga malo požuriš porukom....

ja sam prošlog meseca jednom prodavcu uradio cancel narudžbine i kao razlog naveo predugo vreme slanja, on je odbio cancel ali je zato odmah poslao robu:) i stigla je pre neki dan...može i tako...
Poslao sam poruku danas i upravo je odgovorio da je poslao :).

Jea,eto ti fotka ;)
Kad sam hteo da je uzmem kinez mi je napisao da je to potpuno ista po kvalitetu kao Xiaomi,samo jeftinija.
Ja uzeo i stvarno sam prezadovoljan.
Jedina greska je sto ne uzeh od 20000,tad nisam znao kako se to gleda u odnosu na ono sto pise i u stvarnosti ;) pa sam mislio da je dovoljno od 10400,ali fali malo vise ;)
0a02ba4118065fd3297895c77c13c52d.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Nemam pojma, nije mi zapelo za dva tri dana ali bitno mi je da pošalje

ajd kad ste već pomenuli ponovo probleme oko slanja baterija...kakva je situacija sa slanjem litijumskih baterija za mobilne telefone i foto aparate? da li je neko skoro pokušavao, i imate li uopšte neka saznanja kako ide sa slanjem tih baterija?
Kupio sam za bratov telefon bateriju lijon najnormalnije stigla u roku od 14 dana, bez ikakve naplate sa nase carine.
To je bilo prosle nedelje inace.

Nemam pojma, nije mi zapelo za dva tri dana ali bitno mi je da pošalje

Meni je pre 20ak dana pisalo "shipement canceled" kontaktirao sam prodavca nije mi se javio, opet sam ga kontaktirao nista i na kraju dispute i vratili mi pare. A proslo je i vreme kad obicno stize posiljka. A cancel je bilo tipa posle 20ak dana od navodnog slanja.

ad.admitad.com
Ni jedan link mi ne otvara..

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

White list-uj host u adblockeru

Molim za odgovor!?
Šta se dešava sa pošiljkama koje stignu na adresu i koje nema ko da preuzme (zbog godisnjeg odmora nisam kuci, ili jednostavno ne zelim da preuzmem predmet).
Znam da ih matična pošta čuva 5 dana i vraća carini kao neuručene. Carina ih vraca nazad u Kinu.
Da li pošiljka na kraju završi tačno kod prodavca (da li mu se vrati)?
Da li to važi za Free Shipping pošiljke ili važi i za one sa poštarinom? Ko u tom slučaju snosi troškove za povraćaj pošiljke nazad u Kinu?
Hvala

Posta ih cuva 5 radnih dana, posle vracaju u Kinu. Prodavac da bi preuzeo paket mora da plati povrtnu postarinu pa obicno nece da preuzmu proizvode manje vrednosti. U principu troskove treba da snosi kupac ali mozes dobiti i ful refund sve zavisi. U posti postoji dodatna usluga da cuvaju pakete do 30 dana, ali prvo moras to potvrditi u posti i placa se lezarina

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni je juče poslata jedna pošiljka. 10-og idem na odmor, znači može da se desi da stigne baš kad nisam tu.

Deal sa poštarom da ostavi kod komšine.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Kupio sam neki alarm za pecanje i vec na prvom pecanju ne radi vise :D Proslo je vise od 15 dana od kad mi je stigao predmet i ja potvrdio da je stigao (tad je radio). Poslao poruku kinezu kaze uradi dispute i saljem ti pare/predmet. Ja mu kazem da je proslo vise od 15 dana i da ne mogu dispute i da to on vrlo dobro zna. I vise mi se ne javlja :D
Da li postoji neki nacin da ja to reklamiram?

Kupio sam neki alarm za pecanje i vec na prvom pecanju ne radi vise :D Proslo je vise od 15 dana od kad mi je stigao predmet i ja potvrdio da je stigao (tad je radio). Poslao poruku kinezu kaze uradi dispute i saljem ti pare/predmet. Ja mu kazem da je proslo vise od 15 dana i da ne mogu dispute i da to on vrlo dobro zna. I vise mi se ne javlja :D
Da li postoji neki nacin da ja to reklamiram?
Aditional feedback, nagrdi ga najgore što možeš, ako ništa drugo, upozorićeš druge.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ma Kinezi su postali teska **vna.Ja kupio plocu za mob, ploca ne radi...Otvorim dispute i sve lepo napisem, snimim 6 klipova koji jasno pokazuju problem i "Case team" odluci da zatvori disput bez refunda...Zalio se posle jos dva puta na odluku, ma kakvi...brane zutog prodavca.Kao tesko im da odluce u moju korist na osnovu snimka, a ploca u bootloop-u...Strasno...
Ja lepo sacekao za feedback, napljujem ga najstrasnije i naravno, ne izbace nigde moj feedback.Eto, posle 70+ kupovina, kupim plocu , platim 80e, ploca ne radi i nema refunda...
A Case team sve sami strucnjaci, tako da oprez sa ovakvom vrstom kupovine.Ako imate srece da radi, super...u slucaju da ne radi...bacene pare.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Sve gora i gora roba :(

Za feedback: ceka se da jedan drugoga ocenite. Ako onaj drugi ne ostavi feedback u mesec dana posle prvog, feedback se automatski objavljuje. Additional feedback se objavi odmah.

Ma kinez ne zeli nikakav "kontakt"...Cak su mu slali mail da mi se javi, da se dogovorimo, ali njega boli uvo_On uzeo pare i bas ga briga.U medjuvremenu dok mi nije stigla ploca, isto se nekom liku desilo, ali vec bilo kasno da otkazem porudzbinu...Svaka skola se placa.Najvise me zacudilo ponasanje AE-a, ladno su stali na stranu prodavca koji je otvorio radnju pre mesec dana...a ja im sve lepo snimio, prikazao, ali uzalud.

Poslednja izmena:
Jako cudno ja nikad do sad nisam imao problem sa AE timom....sve u moju korist bilo, bas bedak jer si sve lepo snimio i potrudio se to da okacis, a on verovatno samo cutao....to.znaci da samo ti mozes biti u pravu...pogoto jer se razumes

Ti se zali preko banke, onda. Ozbiljno, trazi chargeback!

@alfa

Hvala za savet, probacu.
Mada iskreno, muka mi je vise od tolikog cimanja i objasnjavanja... Platis posteno za nesto, lepo im dokazes da si dobio neispravan proizvod i dzabe sve.

Evo da napisem svoja iskustva, 23 maj narucio, 16 jun stiglo, dakle cekao 25 dana, kad mi je stigo paket naplatili su mi jos 910 dinara, ja pitam zbog cega, jer znam da je i paket i posiljka vec placena, oni kazu verovatno su na carini otvarali pa zato.
Posle sam video na papiru da je stajalo neko vreme na carini, da su ga otvarali i da sam zato morao da platim toliki iznos, a pojma nisam imao da se tako nesto moze destiti.
Narucio sam naocare za virtualnu realnost i uvideo da ono dugme koje se pritiska da bi otvorio cover gde ubacujes mobilni, jednostavno ne radi, zaglavljeno je dole ispod maske, nije ispupceno i ne funkcionise, pa ne mogu da otvorim uredjaj i koristim.
Sad ne znam sta da radim, znam da imam osnova za reklamaciju, ali ne zelim sad da saljem nazad paket i da se izlazem novim troskovima (ni ne znam kolko to kosta), pa da onda cekam jos i vise od 25 dana, dokle to stigne tamo, pa dokle mi vrate, apsolutno se ne isplati.
Mislim se da razvalim ovu masku sto nece da se otvori i tako koristim, zalepim selotejpom kad ocu da je vratim, tako nesto da iskombinujem. Bas sam se razocarao, prvi put sam narucivao nesto preko interneta i ne verujem da cu to vise raditi, a ne bi ni ovo, da je moguce to nabaviti negde u Srbiji, ko sto nije.

Evo da napisem svoja iskustva, 23 maj narucio, 16 jun stiglo, dakle cekao 25 dana, kad mi je stigo paket naplatili su mi jos 910 dinara, ja pitam zbog cega, jer znam da je i paket i posiljka vec placena, oni kazu verovatno su na carini otvarali pa zato.
Posle sam video na papiru da je stajalo neko vreme na carini, da su ga otvarali i da sam zato morao da platim toliki iznos, a pojma nisam imao da se tako nesto moze destiti.
Narucio sam naocare za virtualnu realnost i uvideo da ono dugme koje se pritiska da bi otvorio cover gde ubacujes mobilni, jednostavno ne radi, zaglavljeno je dole ispod maske, nije ispupceno i ne funkcionise, pa ne mogu da otvorim uredjaj i koristim.
Sad ne znam sta da radim, znam da imam osnova za reklamaciju, ali ne zelim sad da saljem nazad paket i da se izlazem novim troskovima (ni ne znam kolko to kosta), pa da onda cekam jos i vise od 25 dana, dokle to stigne tamo, pa dokle mi vrate, apsolutno se ne isplati.
Mislim se da razvalim ovu masku sto nece da se otvori i tako koristim, zalepim selotejpom kad ocu da je vratim, tako nesto da iskombinujem. Bas sam se razocarao, prvi put sam narucivao nesto preko interneta i ne verujem da cu to vise raditi, a ne bi ni ovo, da je moguce to nabaviti negde u Srbiji, ko sto nije.
Ja bi im slikao dokaze da ne valja i video snimio i trazio povracaj recimo pola od cene i posle bi to otvorio i napravio ako je moguce ;)

Ne isplatiti se da vracas,ovako odradis i bas te briga. Ali obavezno slikaj i snimi video gde se vidi da ne moze to da se usteka i garant prolazi kod Ali-ja ;)
Posle namestis to i uzivas u VR-u za recimo 1000 kinti ;)

Nazad
Vrh Dno