Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Te poruke Ali ionako vidi ja misl kada se eskalira disput...
Odbij njegov predlog..Ali ce da uleti za 2 3 dana i da presudi..sve ti pise na onoj strani od dispute-a

Poslednja izmena:
Pise da ne gledaju te poruke. Cudno, i ne verujem da je tako, ali pise :)

Dodao sam screenshotove kao evidence i odbio njihovu ponudu pa ću da vidim šta dalje.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

^ Dalje -- ništa. Čekaš da Ali presudi i ne obraćaš pažnju na nove poruke koje ćeš dobijati od prodavca, sa njima sa završio, nema više dopisivanja. Ne brini, sve će biti ok! ;)

Gori su ovi nasi od kineza. 80% ovih sto prodaju mobilne telefone nesto im fali (kabl, lazu za garanciju, slusalice fale, nesto neispravno).

Prodaju i novo sa aliexpresa, sa marzama od 200-1000% .

Poslednja izmena:
Da javim kako je prosla ona moja prica kad mi je postsar vratio paket.

74e92529c88c8721a58e737c8c686fcf.jpg

Niti sam shipping platio, full refund i jos kinez mi se izvinio. :))

Prvi put sam nesto naručio sa aliexpresa (http://s.aliexpress.com/ZJfiQrQz) i stiglo mi za 6 dana od dana slanja! Ok, shipping je bio 6usd i doslo je avionom ali je prodavac samoinicijativno stavio pola cene na deklaraciji (15usd umesto 31) i dobio sam bez ikakvih dažbina ili taksi za otvaranje itd. Nisam znao da običnom poštom može i tako brzo da stigne.

ugasi pa se vrati slika? redovno mi se to dešava sa kineskim hdmi kablovima. samo što nisam sumnjao na kabl nego na karticu pošto hoće to da se desi i recimo pri paljenju i gašenju klima uređaja

Isto se i meni ovo desava sa kablom koji je kupljen kod nas(sigurno je kvalitet low)
Takodje hoce da se desi kad palim zvucnike.

Jel probao neko u disput-u da doda jos jedan video snimak kao dokaz?
Uploaduje se snimak do 100% a dugme "Submit" i dalje zasenceno i ne moze da se klikne, cak i posle nekog vremena, nista se ne desava...
Po ovome sto pise(screenshot), znaci da moze samo jedan po jedan video da se uploaduje, ne pise koliko moze ukupno, kao sto je naznaceno za slike...

Edit:
Moze da se doda, nije htelo iz Internet Explorer-a, iz Chrome-a uspeo.:)

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    26.2 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
pitanje kupio sam hdmi 10m kabl na aliju..kabl stigao ali radi problematicno.naime povremeno se desi da se ekran zacrni na sekund. kao da su pukli drajveri na VGA - samo sto nisu... probao na 2 grafike i na razlicitim hdmi portovima na TV i uvek isto...moj stari kabl od 5m radi bez greske..ali mi sad treba kabl 7/8 metara duzine..

prodavac mi trazio snimak, ali je problem sto je ovo retko i desava se nekad 2 3 put a u sat vremena...nekad brzo, a nekad posle sat dva...ali se desava stalno iako retko... sta raditi? nisam siguran da mogu da uhvatim taj trenutak bas...da otvorim dispute i trazim tipa 50% ili? kabl radi ali je ovo ipak iritantno.a do kabla je kad stari kabl radi....

jel imas link odakle si uzeo?

Ima li neko link za neki kvalitetniji usb kabl za android tel.... kupio sam 20 u poslednjih par meseci i skupih i jeftinih i svi posle nekog vremena ispadaju ili ne rade više....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ugreen Micro USB Cable 2.1A Fast Charging USB Data Charger Cable 1M 2M 3M Mobile Phone Cable for Samsung Xiaomi LG Android Phone
http://s.aliexpress.com/JrUnYzUj
(from AliExpress Android)
Ja sam ovaj uzimao i dobar je.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
E zna neko da li je PostNL brodom ili avionom i da li naplacuju spediciju narucio sam tastaturu od 10e i nemam nameru da im dajem 4000+ za njihove kvazi takse, ja prvo mislio da mi salju iz skladista u Holandiji a sad mi kinez odgovorio da paket ne krece iz Holandije, da idem na Cencel Order i narucim preko China Registerd Air Mail, e gubim pare ako odradi cancle?

Poslednja izmena od urednika:
post nl ide avionom normalno stize ti obicnom postom ne brini se jedino mozda ti naplate pdv ako ti otvore tastaturu i to je to

To cepaju ako ti je vrednost preko 50e

Sent from my Le X820

Opet dezinformacije....
Pdv od 20% bi trebalo da ide na svaki paket, bez obzira na vrednost, a carina od jos 10% na pakete vrednosti preko 50e!
Neki paketi prolaze bez icega zbog preopterecenosti carinika paketima, pa ih propustaju i zato se desi da za neki paket ne bude nista naplaceno, i to su uglavnom paketi, ili pismonosne posiljke manjih dimenzija, a opet i to zavisi da li je beogradska, niska ili novosadska carina...:)
Tastatura je malo veci paket, tako da racunaj da ce bar pdv naplatiti, e sad je pitanje hoce li prihvatiti iznos sa deklaracije ili ce oni odrediti....
PostNL i China Registerd Air Mail su postanske sluzbe preko kojih se salju paketi, svejedno je koja je ako je registrovana posiljka, tj., ima registrovani broj za pracenje koji moze da se prati od slanja do isporuke. Biraj koji ti je jeftiniji...:)

Preko 50e preko DHL naplaćuju špediciju(4000) a ispod samo carinu+PDV,traže dokaz koliko si platio robu.

Sent from my Le X820

DHL ne cima ispod 50e nista.

@rista1
***, niko u prethodnim postovima nije pominjao DHL, vec covek pitao da li isporukom preko PostNL naplacuju spediciju, a nema nista citirano, pa realno, izgleda kao da si gicku odgovorio na post...:D

Video sam da pominje 4000 a kako sam imao to iskustvo odmah sam napisao a nisam lepo pročitao post.U svakom slučaju nekome će značiti jer ima dosta na Aliju stvari u fazonu besplatan DHL pa posle mina.

Sent from my Le X820

Da li je moguće iskoristiti mobile only kupon u aplikaciji, ali ne platiti, nego plaćanje te narudžbe izvršiti na desktop verziji i ako jeste, kako? :)
Znam da se to može na BG, GB, EB, koristio sam, ali sa AliE nemam iskustva...

Skloni novac sa racuna sa kojeg placas i plati iz aplikacije. Napravice se order sa iskoriscenim kuponom kojeg mozes da platis u roku od nekoliko dana, svejedno odakle...:)
Meni se ovo slucajno desilo pre neki dan, jer nisam prebacio novac na racun koji je povezan sa internet karticom...:D

DHL ne cima ispod 50e nista.

Netacno, meni su apsolutno sve DHL posiljke otvarali i naplacivali PDV, srecom je bilo ispod 50eur ne racunajuci postarinu koja nije pisala na infoice-ima u paketima, i koje su uvazavali kao tacan iznos.

Zbog postova kao tvoj sam i ja bio ubedjen da ne diraju DHL, pa sam se iznenadio kad zadrzane posiljke na carini, i proverim u prvom postu ove teme i lepo pise da se otvaraju i DHL kao i ostale iz celog sveta...

Poslednja izmena:
To je vrlo bitna informacija da računaju i troškove prevoza jer npr roba 40e + 15e prevoz=55e i tu ide carina +PDV i troškovi špedicije koji su preko 4000 din

Sent from my Le X820

@Bora to ti je poslato preko Deutsche post koja se van Nemačke zove DHL global mail. Znaci obična posta koja U Srbiji ide preko naše pošte i nema veze sa DHL express kurirskom službom.

Nazad
Vrh Dno