Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ako stigneš napiši koji komentar o SSD-u kad ga isprobaš.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Ništa specijalno po pitanju performansi, slab je sa 4k baš kao i ovi jeftini kod nas.
Računicu sam našao u ceni (vidi attach).
Edit: Preporodio je laptop, mislim da mu neće trebati nadogradnja RAM-a sad.

Prilozi

• netacali.png
    netacali.png
    44.6 KB · Pregleda: 159
Poslednja izmena:
Imam situaciju gde sam narucio 5 stvari a 3 su mi prosle dok 2 nisu gde sam "zloupotrebio" kupon 4 dolara na preko 20$..znate pricu.
Pise da ce mi novac biti vracen...danas kontaktiram Ali support i oni mi kazu da novac nisu ni uzimali jer je porudzbina otkaza u toku 24 sata i da vidim sa bankom...
Banka mi je skinula ceo iznos kao da su svih 5 prosli. Sta da radim ?
Odes do banke i vidis gde je novac zavrsio, oni znaju, doduse nekad njima treba i do 2 nedelje da vrate na racun, u svakom slucaju pravac banka.

Proslo je dosta vremena a najvise me cudi sto je refund koji mi je odobren mnogo kasnije od toga vec legao na racun

Ništa specijalno po pitanju performansi, slab je sa 4k baš kao i ovi jeftini kod nas.
Računicu sam našao u ceni (vidi attach).
Edit: Preporodio je laptop, mislim da mu neće trebati nadogradnja RAM-a sad.

Ne znam kakve su cene u Srbiji, ali meni je to preskupo, za iste pare su mogli da se nađu na akcijama npr. Kingston UV, Corsair LE, A Data, i OCZ u lokalnim radnjama. Da je veća razlika pa bih i 'zagrizao' za neki.
Za preporod se slažem, iskoristio sam stari 120 GB SSD i ubacio umesto HDD, i laptop je poleteo prosto. Sećam se da sam hteo da ga razlupam pre toga dok je drljao neke apdejte, a trebalo je da pozovem nekog na Skype.

2016-12-27 02:05:00 Prijem
kad klikenm na treking zadnje pise ovo ^
al mi nije jasno zasto je avioncic i dalje nacrtan ko da nije krenulo iz orgin country?
Tek 27.12. je kineska posta (verovatno) dobila podatke o posiljci (sto uopste ne znaci da imaju vec posiljku kod sebe).
Ne ocekuj da ce to skoro izaci iz Kine. Moze proci za 5 dana, moze i mesec dana stajati u Kini, od mnogo cega zavisi.

Imam situaciju gde sam narucio 5 stvari a 3 su mi prosle dok 2 nisu gde sam "zloupotrebio" kupon 4 dolara na preko 20$..znate pricu.
Pise da ce mi novac biti vracen...danas kontaktiram Ali support i oni mi kazu da novac nisu ni uzimali jer je porudzbina otkaza u toku 24 sata i da vidim sa bankom...
Banka mi je skinula ceo iznos kao da su svih 5 prosli. Sta da radim ?

Da li je taj novac SKINUT ili je rezervisan? Ako je skinut, idi u banku (ako je Intesa ili RF, mozes i pozvati call centar, da ne gubis vreme u poslovnici) i pitaj da li ima nedospelih refunda (u Intesi se ne vide vise! ranije je bilo dobro sto se vide u nedospele obavezi Refunds/Credit, samo sto im treba vremena da proknjize, sada ne) ili da pises reklamaciju na vise naplacen iznos, ako nema.

@SS, pa to uopste nije neka cena :) Sem ako nisi imao i neki veci kupon uz to.

I ja sam se smorio, vec skoro 20 dana cuci na aerodromu u pekingu, a kupio 19.11.
d5f8968412c471e3e5e574a56887cf8f.jpg

Sent from my Z5
Da li ti se mozda u medjuvremenu promenio status posiljke? Moja je narucena 30.11. i imamo identican poslednji status
_20170102_122908.JPG

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

I ja cekam 4 paketa porucena 25.11, sve preko China Post-a, od toga 3 obicna i 1 registrovan, nema ih vec 37 dana, do sada je stizalo za oko 15-ak...:trust:

Sta da radim od 11.11 nisu stigla 4 paketa...protection istice za nekoliko dana onaj dvomesecni.. Da li ce mi vratiti refund ako se budem zalio?

Ja sam pokrenuo dispute za svaki slučaj.
Ko zna kad će i hoće li uopšte to stići.

Mi4

Sta da radim od 11.11 nisu stigla 4 paketa...protection istice za nekoliko dana onaj dvomesecni.. Da li ce mi vratiti refund ako se budem zalio?

Par dana pred istek protection-a pokreni dispute, naravno da ces dobiti refund...

Mislim da je generalno neki problem sa China Post-om, vidim na tracking-u za neke nove pakete da su promenili kurirsku sluzbu, nije se do sada pojavljivala u statusima...
26c4c9e910b108e2d5a2d04640120628.jpg

Poslednja izmena:
Ove posiljke nemaju brojeve za pracenje tj imaju do izlaska iz kine...da li on to moze da prilozi kao dokaz?

Moze, kinez ce reci, da kontaktiras svoju postu, pokusavace da te namoli da jos cekas, da otkazes dispute, svasta nesto... A, ti lepo napises u disput-u da istice garantovani rok za isporuku(pored svakog predmeta na Ali-ju postoji garancija za full refund ako ne dodje u odredjeno vreme - On-time Delivery), da si kontaktirao svoju postu i da paket sa tim brojem ne postoji kod njih, i dobices refund.
E sad, do tebe je, da li ces platiti kinezu, ako ti ipak stigne paket posle refunda...

On-time Delivery je obicno 60 dana, ne mozes dobiti refund na osnovu toga pre kraja roka.
Sacekaj dan dva pred kraj i onda digni dispute. Ako istekne vreme buyer protection traje jos 15 dana posle tog roka, tako da opusteno.

Koliko su cene realno drugačije preko AliExpress app? Da li je razlika $0,49 i slično, da li je sve ili ponešto jeftinije, ima li primetnih popusta koji nema preko web-a i ima li app nekih drugih prednosti? Hvala! :)

A, ti lepo napises u disput-u da istice garantovani rok za isporuku(pored svakog predmeta na Ali-ju postoji garancija za full refund ako ne dodje u odredjeno vreme - On-time Delivery)
Moje iskustvo je da vecina prodavaca samostalno produži Protecion Time kad se priblizi roku. Jedan je tako dogurao do 90 dana, kada sam ipak ulozio dispute. ;)

Koliko su cene realno drugačije preko AliExpress app? Da li je razlika $0,49 i slično, da li je sve ili ponešto jeftinije, ima li primetnih popusta koji nema preko web-a i ima li app nekih drugih prednosti? Hvala! :)

meni je uglavnom bas do 1$.
Kinezi kao stave popust od 30% u aplikaciju, ali je na sajtu redovan popust od 29%. Retko sam kupio nesto a da nije na nekom laznom popustu.

4c84d7116919fd344b13fa6bfe1c023e.jpg

Шта је ово више.....

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Prilozi

• Screenshot_20170103-091854.png
    Screenshot_20170103-091854.png
    106.5 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Bas smo pisali na prethodnoj strani o nekom zastoju sa China Post-om...

@owim
Sada su poceli da produzavaju i mnogo ranije pre isteka "On-time Delivery", ali bez obzira, ako neko nece da ceka, dispute pokrenuti dan, dva pre roka...

Preporuka za baterije, punjive AA 1,2V? Hoću da bustujem sestrićev RC auto.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja sam imao 3 narudzbenice baterija i sve 3 otkazao zato sto ne vrse isporuku za Srbiju. Jel neko zna o cemu se radi?

Drugaru pao fon i prsao mu ekran(Samsung S4) , pa me zanima ima li toga na Aliju i kako da tražim?

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Ima svega, samo pazi na komentare. Djevojci je isto pao Moto G1, i naručili ekran - prvi radi li touch ne. Dobijemo refund. Drugi radi sve, ali je loš kvalitet, ima stuck pixel i odlijepio se s okvira poslije dan. Najgore je što nije 4.5" nego manji, tako da sad ima enorman bezel. Ukratko - idi na komentare i iščitaj što više, i uzmi gdje je najbolji prosjek, bez obzira je li najjeftiniji ili ne.

A zavisi... Ovaj prvi ekran od preko 250 reviewova samo jedan ne dobio da mu ne radi touch, mi smo drugi. Ponekad samo nemaš sreće.

Evo ja sam pred NG zamenio ekran, kupio od prodavca sa najboljom ocenom - preko 4,8 - i ekran je razocaranje. Uvalili su mi ekran za stariji model (Lenovo A6000 umesto A6010), koji ima logo, nije IPS i ima veoma isprane boje. Dobro, staklo nema ni oleofobni sloj, ali ajde s tim i mogu da zivim. Na sve to mi serviser koji je menjao ekran nesto zeznuo oko SIM slota, gubi mrezu, pa je telefon neupotrebljiv, moram ga opet nositi u servis.
Naravoucenije - preveliki je rizik popravljati jeftinije telefone.

A opet se više isplati nego da ga baciš, rizik je uvijek tu.

Poslednja izmena:
A opet se više isplati nego da ga baciš, rizik je uvijek tu.
Nisam pametan, ovaj serviserov kvar me je psihicki dotukao. Gledam oglase sada, za 8000RSD fon star 3 meseca, mene je zamena displeja kostala 20$ + 2000RSD. I jos mi trenutno ni ne radi.

Ja sam do sada zamenio par komada na jeftinijim LG i HTC modelima, sve je odlično prošlo.

@ZAP, hvala na preporuci, znači sa ovog drugog linka da naručim?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Vrh Dno