Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa na aliju imas opciju da sve vidis u evrima. Ako imas evre na racunu skida ti evre ako nemas skine dinare po kursu tvoje banke kod koje imas racun. Bar je tako kod telenor banke koja ima opciju na istom racunu i dinare i evre.

Neko je ovde spominjao cini mi se, da kad stavis da ti prikazuje na aliju u evrima ispadne skuplje nego kad prikazuje u dolarima.

E da, i ne uzima banka nikakvu proviziju od tebe, provizija na transakcije ide na teret kupca - tebe pogadja samo kurs banke.

Oki znaci samo kurs banke, ali kako da se resim ovoga svega dolari/evri/dinari bemu lebac :) imam osecaj kao da sam izvacaren pri svakoj transakciji

Cena je ista i u evrima i u dolarima i u dinarima. Kako god da konvertujes dobijas istu cifru.

Neko je ovde spominjao cini mi se, da kad stavis da ti prikazuje na aliju u evrima ispadne skuplje nego kad prikazuje u dolarima.

Oki znaci samo kurs banke, ali kako da se resim ovoga svega dolari/evri/dinari bemu lebac :) imam osecaj kao da sam izvacaren pri svakoj transakciji
Istu karticu imam i najbolje ti je tako kako je..Tako radi banka

O brate koja gomila gluposti u istom danu:)
Tema postoji o platnim karticama sam hteo reci.
Uvek biraj USD na Aliju jer su cene u EUR sa provizijom u odnosu na srednji kurs eurusd.
Koju ti karticu imas deviznog racuna?
Jedina moguca je Visa Electron ili Internet. Obe ne doticu dinare.

Imam intesinu internet karticu. Na aliexpress mi je oznacena valuta USD, sa tekuceg racuna kupim dolare i prebacim na karticu(intesa mobi).

Pitanje nije bilo upuceno tebi, ali *** koliko puta treba da se ponovi da se koriste EUR...

Ma, pustam banke da vas shishaju sada, i cao :)

O brate koja gomila gluposti u istom danu:)
Tema postoji o platnim karticama sam hteo reci.
Uvek biraj USD na Aliju jer su cene u EUR sa provizijom u odnosu na srednji kurs eurusd.
Koju ti karticu imas deviznog racuna?
Jedina moguca je Visa Electron ili Internet. Obe ne doticu dinare.

Mozda je tebi gomila gluposti ali nama vunama nije, nemoj si rdja od coveka pomozi :)

To je ta visa electron, i kazem ti ja nemam uvid na njoj koliko evra imam, TEK kad sam platio nesto na aliju u dolarima, stigne mi poruka banke koliko imam na racunu u DINARIMA, iako su na tom racunu evri, koje sam ja prethodno prebacio sa paypala.

Znam da ti ovo sve zvuci degenericno, ali tako je ne izmisljam mogu ti okacim i sliku kad primim sms.

Nije frka da se prebacim u drugu temu, mislio sam da moze ovde s obzirom da kupujem sa aliexpressa, verovatno sam pogresio izvinjavam se.

To u dinarima je samp informativmo i nema veze precizno.

BTW, nisi ti (depechemo) napisao gomilu glupsti, ti si samo pitao neupuceno - ostali su odgovorili gomilom losih saveta - a.k.a gluposti :)
Cena je ista i u evrima i u dolarima i u dinarima. Kako god da konvertujes dobijas istu cifru.
Imam intesinu internet karticu. Na aliexpress mi je oznacena valuta USD, sa tekuceg racuna kupim dolare i prebacim na karticu(intesa mobi).

Ali barem 50x sam ove godine pricao o tome, ko do sada nije slusao... ma neka ga deru banke, zabole me vise :D

Pa secam se ja da si pre par strana pisao da nikad na aliju se ne biraju evri, to mi ostalo urezano u glavi, uvek dolari.

Hajde da i ja priupitam nesto rizikujuci de me alfaunits spali na lomaci, posto je sigurno o tome bilo reci,ali nisam uspeo da pronadjem na brzaka.
Isto se tice teme USD/EUR.
Imam Mastercard kod TB, kada kupujem preko Alija, tamo drzim da mi racuna USD, ako sam dobro razumeo. Ono sto meni nije jasno je racun u TB i sta treba tamo da imam na racunu (govorim konkretno za Aliexpress). Da li je potrebno da sam promenim odredjenu kolicinu dinara u EUR/USD ili da ga pustim da sam menja po kursu banke u valutu u kojoj sam kupio?
Nisam previse zalazio u ovaj bankarski svet jer ponekad kupujem po neku sitnicu sa Alija, pa se unapred izvinjavam, verujem da se pisalo vec o ovome, ali, kao sto rekoh, koliko sam trazio nisam nasao konkretno odgovore na ovo sto mene interesuje.

Tema o platnim karticama.. sve ima u prvom postu sazeto i jos po koji tip

Da li ce biti neki popusti novogodisnji i kad bi trebalo da pocnu?:)

Sent from my SM-G531F using Tapatalk
Imaju stalno popusti na Aliju.

Dodaj šta te interesuje u listu želja i prati preko Android aplikacije.
I kupujte preko Android aplikacije.

I ovo treba dodati u prvu poruku.

Ovo sam hteo probati (pracenje), ali toliko sam uveren da rade price gauging kada pratis nesto (samo tebi naduju cene, i naprave kvazi popust, a opet skuplje nego inace), kao NewEgg sto je poznat da radi :(

Ja cekam SanDisk Extreme ili Extreme Pro fleska da li ce pasti na neku normalnu cenu (64/128GB su po 10$ skuplje nego na eBayu, a opet i eBay je preko 10$ skuplji nego SanDisk Ultra fleska). Treba mi ipak brze od Ultre. Kada sam pravio isntalaciju ISO-om, Corsair Voyager GT USB2 je bio malo brzi cak :)

Pusti poruku ako naiđeš na jeftinije Extreme Pro. Sada su ~70$.

Na Ali-u ih za 80$ tek nalazim, da ima za 70$, to bih prihvatio, jer imam kupon:)

Imaju stalno popusti na Aliju.

Dodaj šta te interesuje u listu želja i prati preko Android aplikacije.
I kupujte preko Android aplikacije.

I ovo treba dodati u prvu poruku.

upravo tako sve treba placati preko mobilne aplikacije na aliju jer su u 90% cene nize preko mob app nego preko PCa :-devil-:

Pa to nije USB Flash :D

Aaaa, SinceretyTrading je spustio cenu :) Juce/jutros sam gledao, bilo je 70$ :)
USKORO! :)

Zar nije prestao da salje za srb?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

meni je slao i salje i dalje :-devil-:

upravo tako sve treba placati preko mobilne aplikacije na aliju jer su u 90% cene nize preko mob app nego preko PCa :-devil-:
Na desktop sajtu jasno stoji koja roba ima ekstra popust na aplikaciji ;).

Ovo sam hteo probati (pracenje), ali toliko sam uveren da rade price gauging kada pratis nesto (samo tebi naduju cene, i naprave kvazi popust, a opet skuplje nego inace), kao NewEgg sto je poznat da radi :(
Sad si me razočarao. Kakve veze newegg ima sa Aliexpressom :S:? Nema šta da budeš uveren, ne rade garantovano.

Svaka roba na sajtu koja je jeftinija preko aplikacije je jasno označena. Otkucao sam na drugoj temi da ima
DAC-X6 za rekordno niskih 49 $. Znao sam odmah zato što mi je u listi želja. Kad uđeš na desktop sajt, cena je 56 $.
Na Android aplikaciji je 50 $ plus kupon od 1 $ = 49 $.

Ja sam dosta tako uštedeo. Nisu uvek dodatni popusti veliki, al' ponekad zna da se desi. Sve jednu kupovinu
obavljam preko aplikacije ako je označeno da je jeftinije. Pratim dosta roba i znam šta rade pošto beležim
cene u radnoj tabeli.

Valjda je jasno zašto žele da se koristi aplikacija?

Na desktopu fino radi ona ekstenzija koja prati kretanje cijena tokom skorijeg perioda tako da je lako imati predstavu šta je stvarno povoljno.

Na desktop sajtu jasno stoji koja roba ima ekstra popust na aplikaciji ;).

Sad si me razočarao. Kakve veze newegg ima sa Aliexpressom :S:? Nema šta da budeš uveren, ne rade garantovano.

Svaka roba na sajtu koja je jeftinija preko aplikacije je jasno označena. Otkucao sam na drugoj temi da ima
DAC-X6 za rekordno niskih 49 $. Znao sam odmah zato što mi je u listi želja. Kad uđeš na desktop sajt, cena je 56 $.
Na Android aplikaciji je 50 $ plus kupon od 1 $ = 49 $.

Ja sam dosta tako uštedeo. Nisu uvek dodatni popusti veliki, al' ponekad zna da se desi. Sve jednu kupovinu
obavljam preko aplikacije ako je označeno da je jeftinije. Pratim dosta roba i znam šta rade pošto beležim
cene u radnoj tabeli.

Valjda je jasno zašto žele da se koristi aplikacija?

Desktop cena finalna $53.59
Aplikacija $53.11

upotrebljeni kuponi za obe verzije tako da o $49 nema ni govora,aplikacija daje kupon od $1,desktop $3

ako biras crni na aplikaciji daje kupon od #3 tako da je $52.75 najniza moguca cena

Poslednja izmena:
U pravu je Duke za taj item. Evo i ja nasao najjeftiniji preko desktopa 51.65$:
https://www.aliexpress.com/item/fx-..._2&btsid=3a200a22-b482-4dcc-b566-2f9fde88560b
a china-audio nudi jeftinije preko app-a, 49.63$, manje 1$ kupon, znaci 48.63$, oba slucaja free shipping:
https://www.aliexpress.com/item/New..._2&btsid=3a200a22-b482-4dcc-b566-2f9fde88560b

Vredi li ova konkretna stvarcica inace?:) To mu dodje isto kao EMU-0202 zvucna?

BTW, ZAP, tek sad videh da se placa i shipping od sinceretija, pa opet dodje skoro 70$ :) Dodje mi da kupim ustvari neki externi SSD USB3 lepo, em veci kapacitet ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sad si me potsetio da imam 2 X25-E od 32GB i imam 2 USB enclosure-a ;)
Imam najbrzi flash na svetu samim tim :D

Nazad
Vrh Dno