Ni sekunde nisam pomislio da ga prevarim ali isto tako neću ni njega da pustim da voza skoro 2 meseca a ostali kako hoće [emoji6]Nemojte preterivat sa disputima na svaku glupost, vec su poceli na sve da nam lupaju shipping.
Full refund sigurno neće dobiti, ako pak bude insistirao za povrećaj celokupnog iznosa bez da vraća robu, AliExpress eventualno može presuditi da mu se vrati deo novca.
To je moje iskustvo.
Nema pravila, to zavisi i od prodavca i od Ali-a. Ja sam imao pokvarenu sijalicu, dobio full refund (ukljucujuci i shipping), posle dispute-a.
Ali za flasku... prodavac moze da trazi mnogo vise od "radi/ne radi" naspram sijalice obicne.
Neka isproba, try & error je najbolja skola![]()
Try & error znaci pusti ga da sam shvati, nece inace nauciti
Ne znam sta moze da trazi za USB, ali sigurno imaju vise od "evo, ne mogu da pristupim". Zavisi od prodavca, neko ce gledati:
- ako ti je prva porudzbina, ganjacu te
- ako si porucivao puno, vrvtno si OK, evo refund
- ne zanima me sta si i ko si, ja gledam svoje pare, ne dam refund dok me Ali ne natera![]()
Alfa,poslao mu je ovaj moj dispute za taj usb i odgovorio je ovako:Jedina moguca sankcija je da ne dobije dispute (i samim tim ne dobije refund). Ne verujem da neke poene interno dobija za sledeci dispute ili slicno.
Ali ce da proceni da li prodavac trazi nesto realno ili samo smara, za to nemam dovoljno iskustva da kazem koliko su korektni.
Ali neka ima na umu da imaju pravo da traze da se proizvod vrati za bilo kakav refund, ako ne da dovoljno dokaza.
Ne meni,njemu,ja samo pitam za tog mogNemoguće da ti nije jasno, očigledno je prevara.
Hoće da mu vrati samo pola para a da ovaj označi da je način isporuke ne odgovarajući, pa da posle ne možeš ni da se žališ...
Editovao sam post iznad.
Neka mu odgovori da je proizvod neispravan i da ne može da prihvati nista osim punog povraćaja novca a da im može vratiti proizvod o njihovom trošku.
Ukoliko im to ne odgovara neka kaže da će biti primoran da eskalira dispute.
Ako iskulira, dispute ce se zatvoriti bez efekta (pisu detalji u dispute-u, lako je shvatiti na onoj strani sta/kako - obicno pise nesto tipa "if you don't respond in 5 days, the seller's recommendation will be used")
Iskreno ako samo jedan ulaz ne radi, mislim da nece moci da dobije ceo refund, a da ne vraca proizvod, nazalost
Ali neka trazi preko PayPala da se vrati novac, jer ovako ako uradi jeste prevara.
BTW, dugujes mi da predjes iz Tnora![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari