Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

BAs me briga za falsifikat ali skart nikad nece resit :)

Kad krenem da odradim "Open Dispute", navedem razloge, probam da okacim video i nece. Dodje do par % i stane. Probao vise puta i nece (video nije veliki - 10mb i u podrzanom je mp4 formatu). Slike bez problema kacim ali video ne.

Probaj drugi browser

Ja sam uploadovao pre par meseci 170MB video (u Dispute-u) koristeći Chrome - ako ti nešto znači ovaj info :)

Dobro, znaci da je do mene. Probacu iz IE i posle iz Chrome-a ako i IE zakaze.

PS. E njesra. Probao iz IE i isto stigne do 0.9% i stane. U kom formatu ste slali ?
PS2. Sa nekom prastarom portabl operom radi :)

Zahvaljujem svima na pomoci!

Poslednja izmena:
Ne može, ali Ali ima već solidnu zaštitu tako da nema neke prevelike potrebe za PayPal, što se sigurnosti tiče.

Nije u pitanju sigurnost, već je meni novac refundiran sa Ebaya tako da se trenutno nalazi na Paypal računu... Pisao sam detaljno o tome na temi Paypal.

Možeš jedino da kontaktiraš konkretnog prodavca da li bi ti omogućio da platiš preko PayPal

Dobro, znaci da je do mene. Probacu iz IE i posle iz Chrome-a ako i IE zakaze.

PS. E njesra. Probao iz IE i isto stigne do 0.9% i stane. U kom formatu ste slali ?
PS2. Sa nekom prastarom portabl operom radi :)

Zahvaljujem svima na pomoci!

Ja sam resio tako sto sam okacio na youtube i poslao link

Meni je prodavac tražio da ne otvaram dispute a da mu prosledim video na mail. S obzirom da je video bio prevelik za slanje ja sam mu okačio na Youtube i, kao public file, na Dropbox. On se onda žalio da ne može da otvori/vidi/pristupi fajlu. Onda lepo otvorim dispute i uploadujem file (mislim da je ograničenje oko 250MB)
Nažalost što se tiče formata - zaboravio sam. U pitanju je snimak sa telefona. E sad, da li sam ga tako uploadovao ili konvertovao u avi - ne sećam se. :(

Je l poručivao neko onaj dreger za merenje količine alkohola u krvi? Takođe me zanima da li neko ima iskustva sa onim uređajem koji meri temperaturu predmeta u koji se uređaj usmeri?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Taj uredjaj za temperaturu kada se usmeri radi dobro..

To su komjutereske slike a ne realne... a la chinkz.... nadji realne na youtube itd

Па ове две сам изабрао јер сам на јутубу нашао описе и то више њих и изгледају баш као на слици чак су и колико толико квалитетне. Него сам мислио да је неко још куповао па да каже из прве руке :)

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

Jel i dalje Ali nagradjuje sa par dolara ako registrujes karticu na Alipay?

Da li kojim slucajem neko moze da mi ucini jednu uslugu. Treba mi jedna stvar sa alija kao poklon ali ja nazalost imam na paypalu ali nemam direktno na kartici novac a promocija istice za nekoliko sati. Poslao bi novac prvi na paypal i castio bi samo ako neko moze da naruci to umesto mene. Javite mi se na pm.

Ako sam pogresio temu ili neki propis foruma obrisite moj post. Izvinjavam se jos jednom.

Kada prodavac na Aliju napiše da je poslao robu. Kolko otprilike je neki vremenski period da stigne kod nas?

Zavisi čime šalje... Praksa kod mene je pokazala da je Chinapost Airmail dosta brz do 15ak dana. Ja sam recimo danas imao sreće, tracking pokazuje da je paket krenuo 20.05. stigao u Srbiju 22. a danas u moje ruke, i prođoh bez PDV-a na touch od 10$. Kako je gužva na carini, ako ti paket podleže carini ili PDV-u, čekaš još par dana da prođe carinarnicu. Loša iskustva imam sa Malezijskom poštom, preko 2 i po meseca je trebalo za paket...

Hvala Devix89 na brzom odgovoru. Prvi put poručujem nešto sa Alija pa nemam iskustvo. Pa piše da je poslao Chinapost Airmail om. Poručio neke Risere za 47$ paket verovatno nije ni 1kg. Videću ostalo mi je da čekam :)

Poslednja izmena:
Hvala Devix89 na brzom odgovoru. Prvi put poručujem nešto sa Alija pa nemam iskustvo. Pa piše da je poslao Chinapost Airmail om. Poručio neke Risere za 47$ paket verovatno nije ni 1kg. Videću ostalo mi je da čekam :)

Verovatno ćeš platiti samo PDV, ali to je sve pitanje sreće... Preporučujem ti temu o carini, pa ćeš videti kako funkcioniše praksa.

Kada prodavac na Aliju napiše da je poslao robu. Kolko otprilike je neki vremenski period da stigne kod nas?

10.05. sam poručio paket i posle par sati dobio obaveštenje da je isti poslat. Stigao je na moje ruke 23.05. za svega 13 dana!
Prethodni paket je putovao oko 16 dana...

Kao sto Devix89 napisa, sve to zavisi od poste kojom je poslato i nase carine. Meni je Vijetnamskom postom paket stigao za manje od dve nedelje, Kineskom avio postom isto tu negde. Yanwen je trebalo isto tu oko dve nedelje, a Kineska posta za male pakete za oko 24 dana. Drugi paket istom postom, poslat skoro istog dana, jos nije stigao. Tako da to ne mora uvek da znaci, nekad traje duze nekad krace.

Jel moze neko neki savez da mi da? Ukratko, stvar je u sledećem : platio sam u petak, 20.5.item sa Aliexpress-a u dogovoru sa prodavcem sa Ali-a preko prodavcevog PayPal naloga . Prodavac mi je rekao da će mi poslati robu u ponedeljak ali se od tada ne javlja (ne odgovara na poruke) niti mi je nesto poslao kao dokaz da mi je poslao robu.... Jel da cekam jos malo ili da se žalim Aliexpress-u ili PayPal - u?

Sent from S7

Zašto si mu platio preko PayPala ? Kako je prodavac rangiran ?

Kupi mi band mani se tih prevara :)
Ne kazem da su ove narukvice dobre, ali stvarno ne vidim koliko ove narukvice imaju zajednicko sa mi-bandom?

Real time HRT samo da ima pa vredi te pare, taman nista drugo da ne radi, mi band nema ni jednu od ovih funkcija osim notifikacija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno