Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel moze neko neki savez da mi da? Ukratko, stvar je u sledećem : platio sam u petak, 20.5.item sa Aliexpress-a u dogovoru sa prodavcem sa Ali-a preko prodavcevog PayPal naloga . Prodavac mi je rekao da će mi poslati robu u ponedeljak ali se od tada ne javlja (ne odgovara na poruke) niti mi je nesto poslao kao dokaz da mi je poslao robu.... Jel da cekam jos malo ili da se žalim Aliexpress-u ili PayPal - u?

Sent from S7

Ako ti se ne javi, obrao si bostan, Mozes bilo kome da se zalis, ali ti niko nece pomoci jer si na svoju ruku sve radio. Aliexpress nema nikakve veze sa time. Za Paypal nemam pojma, ali bi dobio odgovor da ne mogu nista da ucine jer je to interni dogovor i treba da pazis sta radis i kome placas.

Ako ne uspes nista narucis neku boflu preko alija i ostavis mu masan feedback.

Videcemo, nadam se da nije kvaran kao što su ovi neki naši

Jel ti poslao bar invoice?
Mislim, nisi mu tek tako poklonio pare?

Porucio sam preko Alija neke ventilatore u vrednosti od 10e cekao sam 24h i onda mi je zatvorio porudzbinu i trazi da posaljem dokumenta sve razumem ali ne znam sta je izvod iz banke?Jel imao neko ovaj problem?

Naručio bih ovakav Walkie Talkie , tj verovatno 2 komada, samo se cimam oko naše carine... pitanje je da li će ga propustiti. Imam varijantu da mi dostave u Mađarsku samo ne znam da li će i tamo proći tj kakve su regulative EU po ovom pitanju. Ako ne ko zna, unapred sam zahvalan na odgovoru.

Hteo bih da narucim telefon sa aliexpress-a. Ali me nesto buni. Nasao sam kod istog prodavca dva oglasa za isti telefon?! Ne znam u cemu je razlika osim u cenama. Kod oba oglasa pise da je telefon NOV.

http://www.aliexpress.com/item/Orig...2357942505.html?spm=2114.13010308.0.51.4z6Iu1

http://www.aliexpress.com/item/New-...2358824564.html?spm=2114.13010308.0.46.4z6Iu1

Kod prvog oglasa stoji oznaka original i kada izaberem bez dodataka samo telefon, cena ispadne oko 199$. A kod drugog kada isto izaberem, bude oko 188$.
Porudzbina bi isla iz Kanade. odnosno, neko bi mi doneo iz Kanade telefon... A sve da bi izbegao ove nase derikoze... Jer kako sam obavesten, tamo se placa samo shipping i 13% neke njihove takse.

Kod nas mi je ovaj telefon preskup, preko oglasa kosta 290 evra, sto je opet vise, nego sto bi mene izasao fon kada stigne odande... Istina imam garanciju ovde, ali za 290 i drugih telefona. Ja bas i ne bih toliko da dam.

Poslednja izmena:
Ja sam na brzinu pogledao, koliko sam ukapirao, ovi jeftiniji su verzija 3, bez 3 i 4 G a ovi skuplji su "normalni", verzija 7 !

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

I kod jednog i drugog su te verzije. Sa trojkom su za kinesko trziste. Bilo kako bilo, odustao sam od tog telefona i opredelio se za nesto kod nas... ;-)

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

fora je u tome sto prvi ima 320 ordera a drugi 60...on jednostavno budzi ovaj drugi oglas manjom cenom a da prikupi vise ordera..i druga stvar bitnija on zeli da te natera da kupis tako sto ces misliti kako je ovaj jeftini 10 dolara.. :) ako me shvatas

Shvatam. :) Pa ispadne kao 10 dolara jeftiniji, a za te pare moze neka sitnica da se uzme... Npr. neki dodaci za kameru..i jos neke slicne "gluposti". :d

Malopre mi stigla porudzbina od proslog ponedeljka. Isporuka 8 dana!!! Da mi je neko pricao, ne bih verovao.

Pozdrav imam jedno pitanje,dogodila mi se glupost na aliju pri kupovini,kupio sam neki sat i slucajno me komp trolovao i vidim kupio mi duplo isti sat,i skide mi novac za 2 sata,pa sam 1 odmah otkazao na cancel tamo,e sad dali mi se vraca novac ili ne,posto sam ponistio kupovinu,a oni su mi ovamo napisali Cancelled Orders Finished,a nisu mi vratili novac,znaci odma sam otkazao porudzbinu,ocemi vratiti novac ili ne,jel neko to isto radio ?

Za nekih 7-10 dana ce biti na racunu. Nije problem, desava se to, i vracaju pare.

http://www.aliexpress.com/store/538010
od ovih sam naručio zaštitno staklo za telefon,stiglo za 15 dana,međutim oba stakla bila puknuta,kontam da je neko stisnuo pošto imaju skoro pa indentičnu pukotinu.pošaljem im poruku,sa slikom stakla,i odma na prvu čovek odgovori,izvinjava se i kaže šalje drugo,danas poštar doneo novi paket,nova stakla sve ok.ima i poštenih prodavaca:)

To se odmah vidi po 98,5% Positive feedback, ja naručio LCD sa Touch-om za Lenovo S60 i jedan deo digitajzera ne radi. Preganjao se sa kinezom mesec dana da mi pošalje novi, on ni da čuje, traži da mu šaljem prvo stari nazad, a klinac koristi telefon, može da se koristi skoro sve i bez te dve linije što ne rade, kad se navikneš. Na kraju sam naručio novi ekran pa kad mi stigne i kad se ugradi, vratiću kinezu prvi, a on meni full refund. Zeznuo sam se što nisam otvorio dispute dok sam mogao, sad moram fino sa njim. Baš je glupo što su skratili rok za dispute na 15 dana, čini mi se kao da je ranije bio duži rok, ili umišljam?

Malopre mi stigla porudzbina od proslog ponedeljka. Isporuka 8 dana!!! Da mi je neko pricao, ne bih verovao.

I ja se danas (tj. već juče) zapanjio kad mi je poštar doneo 2 pošiljke poslate pre 8 dana i to neregistrovanom poštom (jedna preko Turske). Normalno bez ikakvih dažbina.

Narucim masku za s5 i glupi kinez mi posalje za s6, odmah sam ga kontaktirao i trazio da mi posalje za s5 ili ide - na feedback. Dobijam njegov odgovor da mu slikam to ukoliko se ispostavi da je njihova greska ima da mi posalje ponovo.

izgleda da je isporuka puno ubrzana u poslednje vreme,stiže mi sve za desetak dana,i plaćene pošiljke i fri šiping,bez razlike u prodavcima

Dobio sam artikl iz Kine, međutim uopšte ne odgovara opisu niti izgleda kao na slici. Materijal je lošiji, boja malo tamnija i što je najgore dosta je kratko, odnosno 9cm kraće nego što piše u opisu.
Mene sad zanima procedura žalbe, jer ovo je prva od pristiglih 6 narudžbi sa kojom uopšte nisam zadovoljan. Poslao sam maloprije poruku prodavcu i nagovijestio mu da ću otvoriti "dispute".
Šta mogu da očekujem? Mislim da mi se ne isplati slati artikl nazad, a kako onda mogu tražiti da mi vrati novac...

možda su te raznorazne pošte skontale princip zdrave konkurencije pa nam sad svima dobro?:)

Ili avioni češće lete ka Evropi usled povećanog broja paketa.

Ljudi od skora sam i ja poceo da se druzim sa Ali-jem pa cu kad budem imao vise vremena ovde postaviti neka manje bitna pitanja sto me zanimaju da mi date odgovore vi iskusni Ali-jevci ;)
Za sad me zanima jako bitna stvar,a to je kako se oni prokleti Ali kuponi uopste uzimaju,naravno preko mob app?
Svaki dan uredno uzmem 16 novcica sto mi sleduju i skupio sam do sad vise od 250,ali svaki put kad ocu da zamenim za onaj popust od 1 $ mi pise u fazonu "izvinite,nisu ti kuponi dostupni ovog trenutka",tako nesto,a nikad ih nisam koristio.
Do sad sam odradio dve porudzbine,obe su mi stigle za nekih 17 dana sto me iznenadilo obzirom da su mi svi pricali oko 30 dana da se ceka.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Na svakih sat vremena se dele kuponi i razgrabe se za minut, tako da moras biti brz da bi ih zamenio. Kad ih zamenis traju ti 7 dana.

Sent from my x600 using Tapatalk

Na svakih sat vremena se dele kuponi i razgrabe se za minut, tako da moras biti brz da bi ih zamenio. Kad ih zamenis traju ti 7 dana.

Brate znam to,svaki put sacekam i bukvalno cim mi postane omoguceno odmah probam,on me pita jesam siguran da zelim da ih zamenim,kliknem na yes i on mi izbaci isto obavestenje svaki put

b94263e94451efdbd053b5d1d6bd33cd.jpg

Eto to dole mi uvek pise "sorry..."

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno